Demokrasi Parkı’nda düzenlenen kahvaltıya, Disk Genel İş Sendikası 2. Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, bazı meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bazı muhtarlar ve çevre vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı yöneticilerinden, Gençlik Kolu Başkanı Gizem Başaran dışında hiç kimsenin kahvaltıya katılmaması dikkat çekti.

KAMUYA AİT ALANLARI, KAMUYA KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİM

3 yıl süren uzun bir hukuk mücadelesi verdikten sonra halka açık bir park haline getirdikleri Demokrasi Park’ında verdikleri kahvaltıdan onur duyduğunu dile getiren Başkan Kerimoğlu, olaylı bir şekilde yıkılan Bakırköy Spor Vakfı alanını da menfaat gurubunun elinden alarak halkın kullanımına açtığını söyledi. Kamuya ait alanları, sülük gibi sömürenlerden kurtarmaya devam edeceğini söyleyen Kerimoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü.

NENE HATUN KREŞİ, BAKUT’UN YERİNE TAŞINIYOR

“İçinde bulunduğumuz alanı Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi, İsmail Hakkı Tonguç Etüt Merkezi, Kent Konsey Çalışma Odası ve Emekliler Evi olarak, üst kattaki iki odalı yeri de Nene Hatun Çocuk Evi olarak çalışan annelerimiz için kreş olarak açtık. Alanın dar olması ve merdivenlerinin dik olmasından dolayı kreşle ilgili eleştiriler aldık. Eleştiriye açığım ve tamam dedim. Nene Hatun Çocuk Evi’ni, Ataköy’de ki BAKUT’un olduğu yere götürdük ve pazartesi günü 3 sınıflı kreşimizin açılışını yapacağız”

10 KREŞ, 110 ÇALIŞAN, 800 ÇOCUK

En hassas çalışmalarının kreşler olduğunu söyleyen Kerimoğlu, kendisinden önce belediye başkanlığı yapan Naci Ekşi, Yıldırım Aktuna, Yakup Akyüz, Ali Talip Özdemir, Ahmet Bahadırlı ve Ateş Ünal Erzen’e çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, önceki altı belediye başkanından kendisine 6 kreşin kaldığını söyledi.

Göreve başladığında kreşlerde 320 öğrenciye hizmet verildiğini, kendisinin bunu yeterli bulmayarak 2014 adaylık çalışmalarında bu sayıyı iki katına çıkaracağına dair söz verdiğini ve şimdilerde 10 kreş, 110 çalışan ve 800 çocukla en çok kreş hizmeti veren belediye olduklarını söyledi.

MİLLİ EĞİTİMİN SORUNLARINI DA ÜSTLENDİK

Başkan Kerimoğlu, belediyenin bütçesine, çalışanların maaşlarına, işçilerin kıdem tazminatlarının ödenip ödenmemesine bakmaksızın Milli Eğitim’in sorunlarını da üstlendiğini söyledi. Okulların dış cephesinden, iç cephesine kadar boyasını badanasını, temizliğini, laboratuvarını, kütüphanesini, dersliğini, masasını, sırasını ve en önemlisi Atatürk Büstü ve köşelerini yaptığını ifade etti. İlçe sınırları içerisindeki 50 devlet okuluna bu hizmetleri eksiksiz vermeye özen gösterdiklerini dile getirdi.

…. BİR BAŞKANDI!

Başkan Kerimoğlu, “Bir gün buradan belediye başkanı olarak görevim biter de gidersem, geride bırakmak istediğim aklınızda bir cümle kalsın. Güçlü, kararlı, cesur, halkın olanı halka veren devrimci ve Atatürkçü bir başkandı. Benimle ilgili hatıranız bu olsun istiyorum” dedi.

ZABITA MÜDÜRÜNE TALİMAT VERDİ

Vatandaşların caddelerdeki masa sandalye işgalinden dolayı şikâyetlerini de dile getirdiğini söyleyen Kerimoğlu, AKP politikalarına külliyen karşı olduğunu söyleyerek, birkaç uygulamasını da beğendiğini belirtti. Sigarayla mücadele konusunda kapalı alanlarda sigara içilmemesi kısıtlamasını desteklediğini, sigara içen vatandaşları da düşünerek esnafa müsemma gösterdiklerini ama esnafın masa sandalye sayısını arttırdığını söyleyerek, zabıta müdürüne konuyla ilgilenmesi talimatını verdi.

Göreve başladığı 4.5 yıldan beri sürekli seçim çalışmaları yapıldığını, bu güne kadar partisi için defalarca oy istediğini, bundan sonra da (Sultanbeyli, Bağcılar, Bahçelievler, İzmir, Bakırköy fark etmeksizin) nerede görev verilirse partisi adına oy istemeye ilçe başkanı ve yöneticileriyle birlikte gezeceğini söyledi.

NE SÖZ VERDİYSEM YAPTIM

Adaylık döneminde ne söz verdiyse yaptığını söyleyen Kerimoğlu, 2016 Kasım ayında yaptığı temel atma törenleriyle ilgili de basının kendisini çok eleştirdiğini ama ne söz verdiyse hepsini yerine getirdiğini belirtti. 9 ila 12 ayda bitireceği sözünü verdiği Cem Evi’ni önümüzdeki ay açacağını söyleyen Kerimoğlu, Ahmet Cömert Spor Merkezi’nin arka tarafında bulunan arazide yapacağını söylediği Nikâh Dairesi yeriyle ilgili takas olayında spor bakanlığı ile problem yaşandığını ve Evlendirme Dairesi’ni, Osmaniye Mahallesi’nde inşaatı devam eden Belediye Hizmet Binası’na taşıma kararı aldıklarını belirtti.

EVLENDİRME DAİRESİ’NİN 29 YILLIK YETKİSİNE AÇIKLAMA YOK

Yüzde 60 kaba inşaatı biten Belediye Hizmet Binası içerisinde yapılacak olan Evlendirme Dairesi’nin, alınan meclis kararı ile irtifak ve intifa hakkı da dâhil olmak üzere 29 yıllığına özel işletmeye verilmesine gösterilen tepkiler konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

TARIK AKAN KÜLTÜR MERKEZİ KONUŞULMADI

Zeytinlik Halk Pazarı alanına yapılacağı söylenen Tarık Akan Kültür Merkezi ile ilgili de konuşmayan Kerimoğlu, açıklamalarının ardından verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini bir kez daha yeniledi.

GÖREV VERİLİRSE HALKIN HUZURUNA TEKRARDAN GELECEĞİM

Söz verdiği ne varsa fazlasını da yaparak halkın huzuruna görev verilirse tekrardan geleceğini söyleyen Kerimoğlu, afiş asmak, pankart asmak, sokaklarda jop yemek dahil partisinin hizmetinde olmaya devam edeceğini belirtti. “Partili olmak demek belediye başkanı, meclis üyesi olmak değil, gerekirse gidip sandığın üstüne yatmak demektir” dedi.

DEMOKRASİ PARKI’NDA ÇAYLAR 50 KURUŞ

Kahvaltıya katılan emekli vatandaşların Yeşilköy Kent Müzesi ve Ataköylüler Evi’nde çay kahve servisinin ücretsiz, Demokrasi Parkı’nda ise ücretli olmasıyla ilgili şikâyetlerini dile getirmesi üzerine, alanın konum itibari ile maksadı dışında kullanılabileceğini gözlemlediğini belirtti. 1-1.5 lira gibi ücretlendirmenin kimseyi zedelemeyeceğini, belediyenin de bu paralarla zengin olamayacağını söyleyen Kerimoğlu, sembolik olarak ve emeğin karşılığı olması amacıyla ücretlendirilmeye gidilmesini kendisinin söylediğini belirterek, “Hiç kimse benim tasarrufum üzerinde tasarruf kullanamaz. Lütfen 1’er lira çay parası ödeyin. Parası olmayan bakanın hesabına yazdırsın” dedi. Emekli bir gurup vatandaşın itirazı üzerine çay parasını 50 kuruş olarak belirledi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi