ZABITA TEŞKİLATI’NIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Güne Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 193. yıl dönümünü kutlayarak başladıklarını söyleyen Başkan Kerimoğlu, Özgürlük Meydanı’nda yaptıkları törende 7/24 Bakırköy halk adına çalışan zabıta görevlilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Ekonomik anlamda Türkiye'nin zor günler yaşadığını ve küçük esnafı koruyup kollama konusunda fedakarca çalışan zabıta personeline tüm ilçe halkı adına teşekkür ettiğini söyleyen Kerimoğlu, zabıta çalışanlarının sayısının az olmasına karşılık çok önemli bir görev üstlendiklerini ve belediyenin halkla ilişkilerini yöneten önemli bir birimi olduğunu söyledi. Zabıta görevlilerinin Bakırköy'de kayıt dışı ekonomiyle, ruhsatsız işyerleriyle, halkın sağlığını, huzurunu ve refahını bozmaya teşebbüs eden çalışmalar konusunda iyi niyetli gayretleri olduğunu ifade etti. Görev yapan tüm zabıta arkadaşlarının gününü yeniden kutladığını belirtti.

EKREM İMAMOĞLU’NUN DESTEĞİ İLE FAZLASINI YAPACAĞIZ


Sivas Kongresi'nin yıldönümü olması sebebiyle de günün önem ve anlamına ilişkin bir konuşma yapan Başkan Kerimoğlu, Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılının da hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Bakırköy Belediyesi olarak sınırlı ekonomilerine rağmen geçmiş yıllarda da olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle Bakırköy'deki yapacağı tüm çalışmalara katkı sağlayacağını, ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm devlet okullarının eksiklerini giderilme konusunda da ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

İlçe sınırları içerisindeki tüm okulların kimi zaman iç, kimi zaman dış cephe boyalarını, laboratuvarını, dersliklerini, okul bahçelerini ve spor salonlarını yaparak destek verdiklerini söyleyen Kerimoğlu, bundan sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da desteği ile çalışmalarını artıracaklarını belirtti.

Kamuoyundan gelen eleştiri ve talepleri çok yakından takip ettiğini söyleyen Kerimoğlu, seçim döneminde verdiği sözlerin yerine getirilmesi noktasında büyük gayret içinde olduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında olan ve şimdiye kadar Bakırköy halkından esirgenen hizmetlerin halka ulaştırılması konusunda da, iki kez üst üste seçim kazanan İBB Başkanları Ekrem İmamoğlu'nun desteği ile sorunlarının biteceğini ifade etti.

YAPILACAK ÇALIŞMALARLA İLGİLİ TARİH VERDİ

Özgürlük Meydanı'nın, bazı sokak ve caddelerin yenilenmesi konusuyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü söyleyen Kerimoğlu, “25 yıldan beri ihmal edilen ilçemizde Eylül ortası yani önümüzdeki hafta itibariyle başlayacak olan çalışmalar Kasım-Aralık aylarında hızla devam edecek ve önümüzdeki yıl tamamlanacak” dedi. Uzun yıllardan beri bekleyen sorunların, İmamoğlu'nda desteği ile en kısa sürede çözüleceğini belirtti.

İSTANBUL VE FİŞEKHANE CADDESİ 20 EYLÜL’DE

2019 yılının bitimi ile 2020 yılının plan ve bütçesine dahil edilen projeler kapsamında İstanbul Caddesi ve Fişekhane Caddesi’nin 20 Eylül itibariyle başlayacağını ve en kısa sürede bitirileceğini söyledi.

İNCİRLİ, YÜCE TARLA, ŞÜKRAN ÇİFTLİĞİ 2020 ŞUBAT

İncirli ve Yüce Tarla Caddesi ile Şükran Çiftliği Sokağı çalışmalarına en geç 2020 yılı Şubat-Mart ayı itibariyle başlayacaklarını ve yıl sonundan önce tamamlanacağını belirten Kerimoğlu, yaklaşık 6 milyonu ilgilendiren Özgürlük Meydanı rehabilitasyon çalışmaları için de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü belirtti.

ÖZGÜRLÜK MEYDANI, YAPIMI DEVAM EDEN METRO ÇALIŞMALARI BİTİNCE

Özgürlük Meydanı’nda yapımı devam eden metro çalışmaları sebebi ile çalışmalara 2020 yılı içinde başlayacaklarını söyledi.

FLORYA, YEŞİLKÖY, YEŞİLYURT CADDE VE SOKAKLARI YILSONUNDA

Florya Caddesi, Şenlikköy Kırserdar Sokak ve Sipahioğlu Caddeleri’nin bakım, onarım ve rehabilitasyon çalışmaları yıl sonuna kadar başlayacak.

ALT YAPI SORUNLARI KIŞ GELMEDEN ÇÖZÜLECEK

Yakın tarihte yağan yağmur nedeniyle tüm İstanbul'da olduğu gibi Bakırköy'de de sorunlar yaşandığını söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yaşanan durumun müsebbibinin kendileri değil, 25 yıldır İstanbul'u yöneten, altyapı kaynaklı kanalizasyon ve gider sorunlarını eksik bırakan iktidarın olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışmaları kapsamında atacağı adımlarla yine Kartaltepe, Osmaniye, Yeşilköy ve Yeşilyurt’ta su baskınlarına sebep olan altyapı sorunlarının çözümü konusunda ortak projeyi Eylül sonu Ekim başı itibariyle başlatacaklarını ve kış gelmeden altyapı sorunlarını çözmüş olacaklarını söyledi.

VALİ YERLİKAYA İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILABİLİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı “temsili temel atma” töreninde 12 ayda biteceği sözü verildiği halde kaba inşaat halinde bekleyen belediye hizmet binasıyla ilgili de konuşan Başkan Kerimoğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın kendisini İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü ile birlikte ziyaret ettiğini, acil ve ötelemeyecek bir sorun olan Hükümet Binası ve Emniyet Binası ile ilgili konuştuklarını söyledi.

Vali Yerlikaya ile Osmaniye Mahallesi’nde kaba inşaat halinde bekleyen Belediye Hizmet Binası’nın bir kısmını Kaymakamlığa, bir kısmını ise Emniyet Müdürlüğü'ne vermek koşulu ile eksik kalan işlerinin tamamlanması ve ortak çalışma yürütme konusunda ön prensipte bir fikir birliğine vardıklarını belirten Kerimoğlu, Cumartesi sabahı Vali Yerlikaya'nın gelerek binayı birlikte gezeceklerini söyledi.

Kerimoğlu, Vali Yerlikaya ile birlikte yapacakları değerlendirme sonucunda, hükümet binası ve emniyet binasının taşınmasının yanı sıra bir de sağlık hizmet birimi yaparak Bakırköy Hizmet Binası’nın tamamlanmasıyla ilgili iş birliği protokolü imzalama niyetinde olduklarını söyledi.

BÜYÜKŞEHİRLE ORTAK ÇALIŞMA DA YAPILABİLİRİZ

Bakırköy Hizmet Binası’nın tamamlanması noktasında Vali Yerlikaya ile ortak çalışma projesi çözüm olmaz ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte hizmet binasına bir İnovasyon Merkezi, bir Gençlik Merkezi ve bir de sağlık ünitesi dahil ederek Büyükşehir Belediyesi ile beraber de yapabileceklerini söyledi.


Sorunları siyasetten değerlendiren değil; ülkenin evlatlarını kendi evladı gibi, sorunlarını kendi evinin içinin sorunları gibi gören bir partinin mensupları olduğunu söyleyerek anlatımına devam eden CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, bu nedenle Hükümet ve Emniyet Müdürlüğü binalarının depreme dayanıksızlığına bir an önce çözüm bulmak amacında olduklarını ifade etti. Belediye Hizmet Binası’nın içinde kendi olanaklarını da seferber ederek bu sorunu siyaset üstü görüp çözme konusunda da iyi niyetli olduklarını belirtti. Konuyla ilgili atacakları adımlarda AK Partili meclis üyelerinin de kendilerine destek olmasını istedi.

İSTANBUL’A 6 VADİ SÖZÜNÜN BİRİ ‘AYAMAMA’ OLACAK

Yine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘İstanbul'a 6 tane Vadi’ yapılması konusunda verdiği sözle, Ayamama Deresi'nin rehabilite edilmesi, rekreasyonun tamamlanması, çevre peyzajının düzenlenmesi, spor alanları, küçük butik kafeler ve kütüphanelerle bir yaşam alanına dönüştürülmesi konusunda çalışma hedefinde olduklarını söyleyen Kerimoğlu, 2020 Mart ayı itibariyle plan bütçe planlamalarına Ayamama Deresi’ni de dahil edeceklerini belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ


Depremin merkez üstü ilçelerinden birinin de Bakırköy olduğunun bilinci ile, uzun yıllardan beri bekleyen ve bunu en temel hakkı olarak talep eden vatandaşların ‘Kentsel Dönüşüm’ beklentilerine de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözüm bulacaklarını söyledi.

İBB Meclis çoğunluğunun Ak Parti’de olduğunu söyleyerek Büyükşehir Meclis Üyelerine seslenen Kerimoğlu, hangi siyasi görüşte olursa olsun tüm meclis üyelerinin kendilerine destek vermesini isteyerek, plan notları ile imar artışlarını 2020 yılı içerisinde gerçekleştireceklerini ifade etti.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK KREŞ HİZMETİ VEREN BELEDİYESİ BAKIRKÖY

Nüfusa oranla Türkiye'de en çok kreş hizmeti veren belediye olan Bakırköy'ün kreşlerine çevre ilçelerden de büyük talep olduğunu söyleyen Başkan Kerimoğlu, yeni dönemde de 800 öğrenci ile hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

HİZMETLERE DEVAM EDECEĞİZ

Bakırköy sınırları içerisinde 2 kız öğrenci yurdu olduğunu ve özel bir erkek yurdu ile yaptıkları anlaşma sonucu da, 20 erkek öğrenciye de yurt hizmeti verdiklerini belirtti.

Ekim ayı itibariyle kültür ve sanat sezonu açacaklarını ve Türkiye'nin ilk ve tek ödenekli ilçe tiyatrosu olan Yunus Emre Kültür Merkezi'nde uluslar arası da dahil olmak üzere çalışmalarını devam edeceklerini söyledi.

Evde Sağlık Hizmetleri, Halk Eczanesi, Ücretsiz Ambulans, Poliklinik ve Tıp Merkezi hizmetleriyle Bakırköy ve çevre ilçelerden gelen taleplere de cevap vermeye gayret edeceklerini belirtti.

CAN DOSTLARI HAYVANLARDAN DA BAHSETTİ


Aynı ekosistem içinde yaşadığımız Can Dostları hayvanlarla ilgili de konuşan Bülent Kerimoğlu, belediyenin olanakları doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile hayvan severler ile uyumlu bir şekilde çalışacaklarını, rehabilitasyon, barınak ve beslenme hizmetlerini vermeye çalışacaklarını söyledi. Hayvan severlerin Bakırköy sınırları içerisinde herhangi bir şikayetlerinin olmaması için azami ölçüde özen göstereceklerini belirtti

BASIN MENSUPLARINA SESLENDİ


Son olarak basınla ilgili konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu zaman zaman gazetede yazdığı yazılarla ilgili takdir aldığını söyledi. Basının özgür ve iyi niyetli olmasını, haksız, iftira ve kişilik haklarına saldırmaksızın işini yapmasın önemine yürekten inandığını ifade etti.

Bu anlamda basın mensubu arkadaşlarının eleştirilerinde haklı olabileceğini ifade ederek konuşmasını sürdüren Kerimoğlu, eleştiri yapma haklarını saygı ile karşılayabileceğini ama sadece dedikodudan ibaret söylemleri tekrar tekrar ısıtarak Bakırköy halkının gündemine getirmemeleri konusunda ricacı oldu.

Kerimoğlu, yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek konuşmasına son verdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi