1989-2004 yılları arasında Esenyurt’ta Belediye Başkanlığı yapan Gürbüz Çapan, 2004 yerel seçimlerine SHP adayı olarak girmiş, CHP’de Şeref Düz’ü aday göstermişti.

Kendisini aday göstermediği için CHP’ye kızan Bülent Kerimoğlu, CHP’den istifa ederek DSP’nin adayı olarak seçime girmişti. Yapılan bir itiraz üzerine Kerimoğlu’nun DSP’den adaylığı ilçe seçim kurulu tarafından düşürülmüştü. Buna karşılık Kerimoğlu babasını DSP’den aday göstermiş ve DSP’nin seçim kampanyasına destek vermişti.  Zorlu geçen seçim sonrası Ak Partili Necmi Kadıoğlu Esenyurt Belediye Başkanı olmuştu. 2009 yılında ise CHP’nin Esenyurt adayı olarak seçime giren Kerimoğlu yine kaybetmişti.

2014 yılında CHP’den Bakırköy Belediye Başkan Adayı olan Bülent Kerimoğlu, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için, tüm itirazlara karşılık yeniden aday olarak gösterildi.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlara verilen tepkilerin oldukça fazla olduğu gözlenirken, Esenyurt’ta 1989-2004 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Gürbüz Çapan, Başkan Kerimoğlu’nun “HAFTALARDIR SOKAKLARDAYIZ... HALKIMIZI DİNLİYORUZ... KİMSENİN GÜNDEMİNDE "BEKA" SORUNU YOK... YOKSULLUK, İŞSİZLİK, ZAMLAR, SURİYELİ MÜLTECİLER, BEYİN GÖÇÜ, YARGI BAĞIMSIZLIĞI, TEK ADAM, GÜÇLÜ DEMOKRASİ BEKLENTİSİ, BİREY HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNDE GÜVENCE TALEBİ VAR...” twitine, “50 yorumdan tek destek yok, sen nasıl bir mahlükatsın, hangi sokağa bile çıktığını söyleyemiyorsun? Hdp bin seçime girmesini engellemeniz sizi kurtaramayacak gözüküyor... Jandarma desteği de yok, me halt edecen?” diye cevap verdi.

İşte Gürbüz Çapan’ın bahsettiği 50 twitten bazıları;

Editör: Haber Merkezi