SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

http://tekhabergazetesi. com isimli haber sitesinde Kerimoğlu ile ilgili yolsuzluk, usulsüzlük, aldatma, kayırma ve FETÖ’ye para aktarma konuları hakkında defalarca haber yapmasına karşılık yazdıklarından dolayı değil de, kullandığı karikatürlerden dolayı kendisini mahkemeye veren Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu için, 2018 Kasım ayında İstanbul’dan Ankara’ya “Herkes için Adalet” sloganıyla 15 gün süren bir yürüyüş gerçekleştiren Murat Başbay, yaşadıklarını anlattı.

23 Haziran İBB seçimleri nedeniyle Özgürlük Meydanı’na kurulan seçim çadırlarından birinde oturduğunu, o sırada CHP Genel Başkan Yardımcılarından Muharrem Erkek ve Bülent Kerimoğlu’nun geldiğini ama görmediğini, Kerimoğlu’nu fark ettiğinde ise geçmişte yaşananlardan dolayı hiçbir tepki vermeyerek oturmasına devam ettiğini anlatan Gazeteci Başbay, Başkan Kerimoğlu’nun yanına gelerek, “Sen Türk Milliyetçisi olduğunu söylüyorsun ama bana selam vermesen de genel başkan yardımcıma selam vermeliydin” dediğini, kendisinin de, “Sana selam vermesem bile, genel başkan yardımcısını tanısaydım selam verirdim” dediğini söyledi. Buna karşılık Kerimoğlu’nun kendisine, “Senin yazdıklarını fitil fitil burnundan getireceğim” ifadelerini kullandığını, kendisinde “Elinden geleni ardına koyma” diye cevap verdiğini ve karşılıklı atışmalarla konuşmanın tehditkâri şekilde sürdüğünü anlattı.

ZAMANI GELİNCE BEN SANA SORACAĞIM

Başbay, Başkan Kerimoğlu’nun stand çadırına birkaç kez girip çıkarak tehditlerine devam ettiğini, Muharrem Erkek’in ise durumdan habersiz CHP standına gittiğini Kerimoğlu’nun bir kez daha gelerek “Zamanı gelince bak ben sana soracağım” ifadeleriyle çekip gittiğini, yaşananlara etraftakilerin de şahit olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında “Herkes için adalet” talebiyle İstanbul Maltepe'den Ankara’ya CHP Genel Merkezi’nin önüne kadar giderek basın açıklaması yaptığını, tek bir parti yetkilisinin dahi kendisine ne oluyor diye sormamasına karşılk, ayağa kalkmamasını sebep göstererek sosyal demokrat olduğunu söyleyen bir başkan tarafından bu kez tehdit edilmesini şiddetle kınadığını söyleyen Murat Başbay, “Muharrem Erkek’i tanımış olsaydım en azından kalkar, kendisiyle bu konu hakkında konuşurdum” diyerek, hafta sonu olması nedeniyle Pazartesi ilk işinin suç duyurusunda bulunmak olduğunu belirtti.

MUHARREM ERKEK CEVAP VERDİ

Yaşananların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Erkek’le telefonla görüştüğünü, Erkek’in kendisine tüm süreçleri bildiğini ve “Beni görünce kimsenin ayağa kalmasına gerek yok” diyerek arayıp özür dileme nezaketinden dolayı da memnuniyetini dile getirdiğini söyleyen Başbay, 31 Mart seçimlerinde Kerimoğlu ile İmamoğlu arasındaki oy farkına ve kökeni CHP’li olan 3 belediye başkan adayının neden dolayı ittifaka yanaşmadığının da ortada olduğunun altını çizerek, CHP Genel Merkez yetkililerinin de durum değerlendirmesini ona göre yapması gerektiğini belirtti. Bir kez daha “Herkes için Adalet” dedi.

BAKIRKÖY’DE GAZETECİYE DARP OLAYI DA YAŞANMIŞTI

Temmuz 2016’da Bakırköy Zuhurartbaba Mahallesi’ndeki evinin yakınlarında kimliği belirsiz kişilerce Beyzbol sopasıyla darp edilerek hastaneye kaldırılan ve hayati tehlike atlatan http://bakirkoymerkez.com/ internet sitesi sahibi Gazeteci Serdar Tay’da İlçe Emniyet Binası önünde basın açıklaması yapmış, 30 yıllık meslek hayatında kimseyle bir husumeti olmadığını ifade ederek, Başkan Kerimoğlu ve dönemin bazı meclis üyelerinden şüphelendiğini söylemişti. Aradan geçen üç yıla rağmen olayın failleri bulunamamış, Serdar Tay düşüncelerini CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile de paylaşmıştı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi