Cumhuriyet Halk Partisi Şişli Belediye Başkan Adayı Muammer Keskin, seçim projelerini “Hayalimdeki Şişli’yi Açıklıyorum” sloganıyla tanıttı.Cevahir Otel’de düzenlenen büyük lansmana, CHP Genel Başkan Yardımcıları Aykut Erdoğdu ve Yıldırım Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Selin Sayek Böke, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ve PM üyesi Yüksel Kılınç’ın da aralarında olduğu çok sayıda partili katıldı.

İmamoğlu; 31 Mart’ta tahminlerin üzerinde kazanıyoruz

Lansmanda ilk olarak CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu kürsüye çıkarak, Keskin’e başarılar diledi.İstanbul’un en büyük sorunlarından birinin yoksulluk olduğunu anlatan İmamoğlu, ‘31 Mart’ta hepimizin derin bir sorumluluğu var. Hepimiz bütünleşmeli ve birlik olmalıyız. Bu yerel seçim başka bir ihtiyaç, model seçimidir. Ben bugün itibariyle Şişli’den çağrı yapıyorum. 31 Mart’a kol kola yürümeliyiz. Bu siyasal değil toplumsal bir süreçtir.Önlemini almazlarsa bize değil ama halka hesap verirler. İstanbul’un her konuda formülü var. Bir kişinin iradesiyle yönetilmiş İstanbul’un yönetim biçimi 31 Mart’ta bitiyor. Çalışmak için 27 günümüz kaldı. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Vatandaşını suçlayan vatandaşından oy alamaz.Bu şehrin 16 milyon insanının mutluluğu için çalışın. Sayın Hayri İnönü’ye teşekkür ediyorum. Yan yana kol kola görevini teslim eden bir arkadaşımız. 31 Mart’ta tahminlerin ötesinde bir sonuçla kazanıyoruz” dedi.

‘Şişli çok kültürlü yapıyı en iyi yaşatan ilçedir’

“Şişli bizim İstanbul bizim” sloganları arasında sahneye çıkan Muammer Keskin, projelerini coşkulu kalabalığa anlattı.İstanbul’un kurulduğu günden beri dünyanın en önemli kentleri arasında yer aldığını belirten Keskin, ‘İstanbul bu özelliğini hiç kaybetmedi. Bunu sadece üç imparatorluğun başkenti olması ile değil, o imparatorlukların birikimlerini üst üste koyarak geldiği için başardı. Kuruluşu ve gelişimi Osmanlı modernleşme süreci ile paralel yürüyen Şişlimiz ise bugün İstanbul’un bu tarihi geçmişinden kaynaklı çok kültürlü yapısını en iyi yaşatan ilçemizdir. Şişlimiz tarih boyunca askeri, tıbbi, eğitim kurumları başta olmak üzere, pek çok kurum ve kuruluşun çağdaş bir merkezi olmuştur. Mektebi Hayriye, FloranceNightingüle, Pastör Hastanesi, Dame de Sion, Saint Michel, SurpVartana Kilisesi bunlardan sadece bir kaçı’ dedi.

‘Şişlililer, Şişli’ye sahip çıkacak’

Şişli’nin Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte çağdaş kent planlamasının öncüsü olduğunu zamanla bu özelliğinden uzaklaştırıldığını vurgulayan Keskin, ‘İstanbul’u yöneten ve geldiğimiz noktada, ona ihanetlerini itiraf etmek zorunda kalanlar, aynı tahribatı Şişli’de de acımasızca gerçekleştirdiler. Yine üzelerek söylemek zorundayım ki, Şişli’yi yönetenler de bu anlayışa paralel yürüdü. Manhattan yaratacağız diyerek yola çıkanlarla onların peşinden gidenler, Şişli’yi sadece bir rant oluşturma, güç elde etme alanı olarak gördüler. Bugün dahi aynı amaçlarının peşinden koştuklarını göstermekten kaçınmıyorlar. Şişlimizi yeniden, kişisel hırsların, kişisel güç oluşturma arzularının bir aracı yapmak istiyorlar. Şişli halkının buna ‘dur’ dediğini göremiyorlar. Ama bilsinler ki, Şişli halkı bu çarkı bozmak için yola çıktı’ diye konuştu.

‘Kapımız her zaman açık olacak’

Keskin sözlerini şöyle sürdürdü; Zaferine de sadece 27 gün kaldı.  Bir vatandaş olarak belediyelerde nasıl bir yaklaşım görmek istediysek 31 Mart’tan sonra bu yaklaşımı sergileyeceğiz. Ulaşılabilir bir belediyenin ulaşılabilir bir başkanı olacağız. İlk sözümüz , ‘nasıl yardımcı olabiliriz?’ son sözümüz ‘başka bir arzunuz var mı?’ olacak. Sizlerde Mahalle Meclisleri vasıtasıyla kararlara katılacaksınız. Her meseleye ortak akılla yaklaşacağız. Yerinde kentsel dönüşüme inanıyoruz.Şeffaf bir yönetim kuracağız. Hesap verebilir olacağız. Kapımız hep açık olacak. Yüzümüzden gülümseme eksik olmayacak. Yanlızca ben değil tüm çalışma arkadaşlarım, gülümse, dinle ve çöz sloganıyla görevimizi yapacağız.

‘4 bin gencimize istihdam sağlayacağız’

Yerinde kentsel dönüşüme inanıyoruz.Afetle mücadelenin gerekleri yapılacak. Trafiğe kesin çözüm gelecek. 10 bin araçlık otopark yapacağız ve sadece Şişli’de oturanlar faydalanacak. Eleman eğitimleri düzenleyeceğiz. İlçede yaşayan ilçede kazanacak. 4 bin gencimize istihdam sağlayacağız. İhtiyaçları mahalle meclisleri belirleyecek. Kent Kart ile açlık sınırının altındaki ailelere destek vereceğiz. Şişli’nin 25 mahallesine çok amaçlı salonları bulunan, toplumsal dayanışmayı ve paylaşımları güçlendirecek 25 ayrı mahalle evi kuracağız. Yapacağımız taziye evlerimizde acılarımızı paylaşacağız. İhtiyaçlarımıza birlikte karar vererek, herkese eşit hizmet anlayışıyla yaklaşacağız. 25 mahallede, 25 kreşimizle, 2.500 çocuğumuza eşit eğitim imkanlarından yararlandıracağız.

‘Kültür ve sanatın kalbi Şişli’de atacak’

Şişli’yi yeniden İstanbul’un kültür-sanat başkenti yapacağız. Sanatçılar Parkı’nı edebiyat ve sanatın her dalında uluslararası organizasyonlarla renklendireceğiz. Sanatçılar Parkı kültür ve sanatın kalbi olacak ve Şişli’de atacak.Bir dönem konfeksiyonun merkezi olan ilçemizden kuracağımız tasarım ve moda müzesiyle Şişli’den dünya markaları çıkaracağız. Ulusal ve uluslararası festivaller düzenleyeceğiz. Kuştepe Çiçek Festivali, Çok Sesli Korolar Festivali, Lezzetler Festivali.

‘Kadın girişimciliğinde Şişli öncü olacak’

Şile’deki tesislerimizde 500 aileye birer hafta tatil sözümüz var. Belediyemizin bilim evleri var. Sayısını yükselteceğiz. Billboard ve pankartlarda benim fotoğraflarım yerine, hayatına renk katacağımız çocuklarımızın mutluluklarını göreceksiniz. Kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız. Kadın girişimciliğinin önünü açacak kadınlar için üretim alanları yaracağız. Yaşamın her alanında bir arada olmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Projeleri büyük bir ilgiyle karşılanan Keskin konuşmasının ardından tüm partilileri ve meclis üyelerini sahneye çağırdı. Lansman, çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi