Sarıyer Belediyesi’nin zorlu koşullardan geçerek yapılan yeni hizmet binası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyerli çocuklar tarafından açılış kurdelesi kesilerek hizmete girdi.



Hizmet binasının açılışı nedeniyle görkemli bir tören düzenlendi. Binlerce Sarıyerlinin katıldığı törende sanatçı Ferhat Göçer de konser verdi.


 
KILIÇDAROĞLU: SANDIĞA GİDERKEN YALNIZ GİTMEYİN
 
Pınar Mahallesi’ndeki binanın açılış töreninde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuklara hitaben bir konuşma yaparak, binanın hangi koşullar altında yapıldığını ve özelliklerini anlattı. Genç’ten sonra kürsüye davet edilen Kılıçdaroğlu beş dakika zamanı olduğunu belirtip, temelini attığı binanın açılışını da yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, “16 Nisan’da demokrasi için, bayrağımız için, çocuklarımız için vatanımız için oy kullanacağız. Oyumuzu hayırlı bir şekilde kullanacağız. Demokrasiye sahip çıkacağız. Sandığa giderken de yalnız gitmeyeceğiz, komşumuzu, arkadaşımızı, akrabamızı da yanımıza alacağız. Tek adamın değil 80 milyonun sözü geçsin diye sandığa gideceğiz. Hayırınız hayırlı olsun” dedi.


 
BAŞKAN GENÇ: BU BİNADA SARIYERLİNİN ALINTERİ, PARASI EMEĞİ VAR
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise konuşmasında şunları söyledi:
 
“Bugün burada 7 Ocak 2012’de Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte temelini attığımız yeni hizmet binamızın açılışı için toplandık. Sarıyer Belediyesi 1984 yılından bu yana ilk defa bir hizmet binasına kavuşuyor. Bizim bu heyecanımıza ortak olduğunuz için, böyle bir tesisin açılışını yapmış olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bugün bizim ve tüm Sarıyer’in düğün günü. Bizler bu binayı açarak sadece ilçemizi ve ülkemizi modern bir binaya kavuşturmadık. Aynı zamanda verdiğimiz sözleri tutabilecek bir iradeye sahip olduğumuzu gösterdik. Bizim yolumuz sevgi yoludur. İnsanlığa hizmet yoludur. Bizim aşkımız sevdamız Sarıyer’dir. Bugün açılışını yaptığımız Sarıyer Belediyesi hizmet binası sadece Türkiye’de değil dünyada da bir ilk. Bunu bir mühendis olmanın gururuyla söylüyorum. Bu binanın temelinde, bu çocukların sevgisi, Sarıyerlinin emeği, alın teri, parası var. Kendi öz bütçemizle ve akılcı harcamalarla kamu kaynağını en verimli şekilde kullanmış olmaktan gurur duyuyoruz. Bu gurur hepimizin duyurusuyla açılışına davet ettiğimiz hizmet binamız 33 yıl sonra tüm birimleri tek çatı altında topluyor. Bu sayede belediye hizmetlerinde hız artacak, ayrıca belediyemiz için büyük tasarruf olacak. Gururla söylemek istiyorum ki, binamızın yapımı sırasında hiçbir iş kazası olmadı. Bu bizim için çok önemli. Ayrıca hemen arkamızda yer alan bir kültür merkezi de iki ay sonra hizmete açılacak. Onun yanında İstanbul Boğazı’nın oluşum müzesini de halkımıza armağan ederek dünya uygarlık tarihinin eksik bir halkasını tamamlamış olacağız.”


 
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını tamamlamasından sonra protokol mensupları hep birlikte sahneye çıkıp açılış kurdelesini kesti. Bu sırada gökyüzüne güvercin uçurulup, katılanlar konfeti yağmuruna tutuldu.












Sarıyer Belediye binası açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, CHP İlçe yöneticileri, MHP İlçe Başkanı, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis üyeleri, CHP’li belediye meclis üyeleri, sanatçılar, STK temsilcileri ve binlerce Sarıyerli katıldı.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi