Neden Bahadırlı…?

CHP’li bir belediyede (ANAPLI) eski bir Belediye başkanının organizesiyle gerçekleştirilen yeni üye katılım rozet töreni çeşitli eleştiri, tartışma ve tepkileride beraberinde getirdi.CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Genel Koordinatör Erdoğan Toprak, Genel Başkan yardımcısı Yasemin Önay Cankurtaran, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin de katıldığı rozet töreninde bazı CHP’lilerin sert eleştirileri dikkat çekti. Bu tür bir etkinliği ilçe başkanı ve yönetiminin bilgisi ve organizesiyle yapılması gerektiğini dile getiren bazı parti üyeleri, ‘Yapılanın etik olmadığını’ söylediler.

KILIÇDAROĞLU, 80 MİLYONA SESLENDİ

Parti üyeleri tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada 80 milyona seslendi. Eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD’deki bir soruşturma kapsamında tutuklama kararı alınmasına değinen Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nde Bakanlık yapmış birisinin, Amerika’da yolsuzluk davasından yargılanmasını ben içime sindiremiyorum. Bizim mahkemelerimiz yok mu? Bizde adalet, hak, hukuk yok mu? Hepsi var. Var da, var diyenler o makamlarda oturmuyor. Bu toplumun vicdanında, bu toplumun sağduyusunda ahlak vardır, hak vardır, hukuk vardır, adalet vardır. Biz bunları söylerken hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimini kucaklayarak, her kesimin sorunlarını dinleyerek, ortak çözümler üreterek bir arada sorunları çözmeye odaklanacağız” dedi

Huzurlu ve barış içinde yaşamanın adresi “ADALETTİR”

“Eğer bu ülkede kavgasız gürültüsüz yaşayacaksak bunun birinci adımı adalettir” diyerek konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, “Çünkü adalet bütün inançların ortak temelidir. Bütün inançların temeli adalettir. Adaletten, haktan ve hukuktan yana olanları bizim çatımızın altına bekliyoruz” dedi.

BAKIRKÖYLÜLER ŞAŞKIN..!

Rozet takma töreninin, CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlendiği anons edilirken,  Bakırköylülere çağrının ilçe başkanlığı tarafından değil de, eski belediye başkanı Ahmet Bahadırlı tarafından yapılması ilçede söylentilere ve huzursuzluklara neden oldu. Böyle bir organizasyonun neden Leyla Gencer Opera ve Kültür Merkezi’nde değil de, dar bir alana sahip olan İspirtohane Kültür Merkezi’nde yapıldığı da akıllarda soru işareti bıraktı.

“KİMSE BİZİM ÜZERİMİZDEN SİYASET YAPMASIN”

Rozet takma töreninin eski başkan  Bahadırlı tarafından organize edildiği, ilçe başkanlığının ve Belediye başkanının organizasyona misafir gibi gelmesi de katılımcıların tepkisine neden oldu.

Tepkisini “Biz Ahmet Bahadırlı’nın reklamını yapmak için mi buraya geldik” diyerek gösteren Belediye Meclis Üyesi Selim Malgaz’a bazı üyeler tepki gösterirken, bazıları da  ‘Böyle bir organizasyonu düzenlemek şimdiki yönetime ait olmalıydı’ dedi.

Yaşanan gerginliğin ardından, yeni partili eski Bakırköylüler’le yaptığımız sohbette, “Bizler ülkemizin ve ilçemizin aydınlık geleceğini düşünen sade vatandaşlarız. Geleceğin mirasçısı gençlerimize aydınlık bir ülke bırakmak için çorbada bizim de tuzumuz bulunmalı diyerek önce Bakırköylüler Derneği’ne, sonra da Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olduk. Kimse ayak oyunlarına bizi alet etmesin. Derdimiz ülkemizin geleceği, önceliğimiz Bakırköy. Biz oraya Genel Başkanımız için gittik. Kimsenin şak şakçısı değiliz” diyerek tepki gösterdiler.

Siyasi ayak oyunlarını bilmediklerini, sade üye olduklarını ve siyaseten hiç bir beklentisi olmadığını ifade eden üyeler, Bakırköy’e hizmet eden herkese saygı duyduklarını, siyasette de öncelikle gençlere ve kadınlara yer verilmesi gerektiğini söyleyerek, “fikir ve düşüncelerimizle varız ve bir talebimiz yok. Talebi olanlar da bizim üzerimizden siyaset yapmasın” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi