Türkiye'de her geçen gün korona virüse yakalanan ve bu nedenle ölenlerin sayısı artarken, hayatını kaybedenlerin Beykoz'a bağlı Baklacı Mahallesi'nde yer alan yeni yapılan bir mezarlığa toplu olarak gömüldüğü bildirildi. Beykoz, Ümraniye ve Çekmeköy'ün birleştiği noktada yer alan bu alanın yerleşim yerlerine çok yakın olması ise bölge halkında tepkiye neden oldu. Vatandaşlar korona virüsden ölenlerin bu kadar yakınlarına toplu olarak gömülmesinin kendileri için tehlike yarattığını vurgulayarak, tepki gösterdi.

AYNI ANDA YAN YANA 15 MEZAR AÇILDI

Beykoz Baklacı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım ile telefondan bir görüşme yaparak bizde konu hakkında bilgi ve düşüncelerini aldık. Yıldırım, mezarlık olarak kullanılan bölgenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildiğini ve 2016 yılından beri bir süreç içerisinden geçtiğinden bahsetti.  Muhtar Mustafa Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: ''Mezarlık alanı olarak belirlenen noktanın 300 metre ötesinde Bahçeşehir Koleji var. Onun haricinde etrafta 14 tane okul var. Burası küçük bir köy mezarlığı ve orman arazisiydi.  Buraya ilk toplu defin işlemi koronadan ölenler oldu'' diyen Yıldırım, yan yana 15 mezar yeri açılıp tüm ölüler aynı anda getirlip gömüldü dedi.

''SALGIN HASTALIK DENİLİYOR''

Yetkililer tarafından kendilerine salgın bir hastalık nedeni ile ölenlerin buraya gömüldüğünün söylendiğini anlatan Yıldırım, '' Buraya gömülenlerin koronadan dolayı vefat ettiğini söylemiyorlar. Ama özel araba ve kıyafetler ile geliyorlar. Cenazeye katılanların hepsi maske ve eldiven takıyor. Gömen görevliler ise beyaz kıyafetler içindeler. Madem ölenlerin bir sıkıntısı yok neden kendi bölgelerine gömülmek yerine buraya getiriliyorlar?'' diye konuştu. 

18 KİŞİ GÖMÜLDÜ

Kaymakam, Emniyet ve Mezarlıklar Müdürlüğü ile görüştüklerini dile getiren Muhtar Yıldırım, '' yana açılan mezarlara 15 kişi gömüldükten sonra iletişime geçtik, buraya daha fazla kimsenin gömülmeyeceğini, endişe etmememizi söylediler. Ama daha bu sabah 3 kişi daha defin edildi. Mezarlıkla şehir arasında sadece bir yol var. İnsanların hemen dibinde'' dedi.

VATANDAŞ KORKUYOR- EYLEM YAPACAKLARDI

Çevre de yaşayanların tepkili olduğunu söyleyen Muhtar Mustafa Yıldırım, vatandaşların 'korona içimize kadar girdi' dediklerini ve buraya gömülenlerin daha uygun bir araziye taşınmaları gerektiğini söyledi. Vatandaşların ateş ve lastik yakarak eylem yapmak istediğini ama araya girerek buna şimdilik engel olduklarını anlatan Yıldırım, '' Çavuşbaşının 5 muhtarı ve tüm mahalle sakinlerimiz ile birlikte bu toplu mezarlığın burada olmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızdan biri dün korkudan bayıldı. Cezaneye katılan aileler maske ve eldivenlerini hep sağa sola attı. Halkımız mezarlığa girmeye korkuyor. Orada bazı vatandaşlarımızın yakınlarının mezarları var. Bu olayların ardından mezarlarını ziyarete gidemiyorlar'' dedi.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi