Son düzlüğe girildiği yakıştırması yapılan ilçe seçiminde başkanlık için üç aday yarışıyor. 418 delegenin (400 seçilmiş delege+ 18 doğal delege)oy kullanacağı seçim 10 Aralık Atakent Kültür Merkezi’nde yapılacak. Son dakikalarda başka aday çıkmaz ise (veya öne sürülecek tavşan aday-sonra vazgeçip filanca aday adına çekilen aday) Haydar Koparan, Sevgi Aslan ve Turgay Özcan başkanlık için ve ilçe yönetim kurulu için yarışacaklar. Adayları tanımak adına, adayları destekleyen ve delege olan birer kişi ile kısa konuştur ve her birine tek soru sorduk.

Neden?

Nizamettin Şentürk-(Haydar Koparan’ı destekliyor. Türkiye Hava Meydanları güvenlikten emeklidir. Site yönetimlerinde ve kent derneklerinde yöneticilik yaptı. CHP Atakent Mahalle Birim Başkanı) CHP İl ve İlçe seçimlerinde delege ağaları vardı hısım akraba ile başlayıp kişisel beklentileri için üye ve delege yapılıyordu bunu kırdık. İstanbul’un en büyük mahallesinde 62 bin seçmeni olduğu mahallemizde 400 delege ve 18 doğal delege içinde 69 seçilmiş ve 6 doğal delege ile Haydar Koparan’ı destek için geliyoruz. Çünkü Nasıl Anadolu’da oturan demokrat laik insanlar İzmir’de yaşamayı istiyorlarsa İstanbul’da yaşayan çağdaş-demokrat-laik insanlarda Küçükçekmece’nin Atakent Mahallesi’ni istiyorlar bu CHP mahalle birimimizin de katkıları ile oluyor.Bu nedenle Haydar Koparan ile birlikte katıldığımız delege seçimlerinde her yöreden her meslekten her inançtan kişileri listemize aldık ve seçildik. İl Başkanlığı yapmış demokrat başkanlardan devlet tiyatrosunda yönetmen-oyuncusuna, esnaftan mühendise, öğretmenden işçiye alevi den sün niye ne ararsan var bünyemizde. Çünkü Haydar Koparan ilk acemiliğini atlattı ve toplumsal değerleri ortak eylem ve söylemleri daha iyi analiz etti. Çünkü Her zaman birlikte olmayı düşünen ve hedefimizin yalnızca Küçükçekmece Belediye Başkanlığı değil İstanbul Belediye Başkanlığı’nı kazanmayı hesaplayan lider olduğu için Haydar Koparan.

Bircan Yalçın-(Sevgi Aslan’ı destekliyor. Eğitimci. Sarıgül’ün çıkış yaptığı dönemlerde onunla birlikte emek harcayanlardan. Fevzi Çakmak Mahallesi delegesidir. CHP Küçükçekmece STK -Sivil Toplum Kuruluşları Komisyon Başkanı) Çünkü erkek egemen toplumuna da bir çeki düzen vermek gerekiyor. Küçükçekmece’ye bir kadın eli değmeli bir kadın eli dokunmalı.

Zuhal Torunerler- (Turgay Özcan’ı destekliyor. Ev hanımı. Halkalı Mahallesi delegesi) Çünkü Mevcut İlçe Yönetimi ve Başkanı’nı yeterli bulmuyorum. Bu iş bir kişinin işi değil bir kadro işi olmalıdır. Böyle bir kadroyu Turgay Özcan’da var olduğunu bildiğimden. Ben partimin yeni üyelerindenim iki yıla yakın üyeyim. Geçmişteki rekabetlerin sürtüşmelerin dışındayım günümüz şartlarında İlçe Yönetimini en iyi dizayn edecek olan Turgay Bey olduğunu gördüğümden. İyi söz söyleyerek değil iyi şey yapacağını bildiğimden. Her türlü eleştiriye açık ve her türlü eleştirinin yerine getirebileceğini bildiğimden kulak arkası etmeyeceğini bildiğimden, toparlayıcı, barışsever, ötekileştirici olmadığından Turgay Özcan’ı destekliyorum.

Küçükçekmeceli CHP’liler yaklaşan ilçe seçimleri için beğendikleri veya beğenmedikleri adaylar için çeşitli yakıştırmalar yapıyor. Dedikoduların büyük bölümü yapılacak yerel yönetim seçimlerinde adayların destekleyecekleri belediye başkan adayları ile ilgili. Henüz hiçbir başkan adayı isim telaffuz etmemesine rağmen halk arasında söylentiler gittikçe artıyor. Ayrıca meclis üyelikleri de dedikoduların ikinci sırasına yerleşmiş gibi görünüyor.

Küçükçekmece CHP İlçe başkanlığı için yarışan üç aday kimdir?

Haydar Koparan: 1965 İstanbul doğumlu. Ortaokul mezunu. İşçi emeklisi. 40 yıldır Küçükçekmece’de ikamet ediyor. Evli ve 1 çocuk babası.   

                                                                      

Sevgi Aslan: 1971 İstanbul Fatih doğumlu. Aile Tokatlı. Evli ve bir annesi. Halen Üniversite lisans programını sürdürüyor. Sağlıkçı. Mehmet Akif Mahallesinde oturuyor.

Turgay Özcan:1966 Ardahan doğumlu. Mali Müşavir. İlçe yönetimlerinde de çalıştı. Bir zaman SHP İlçe Başkanlığı’nı yaptı. Sosyal Demokrat Vakfı kurucu üyesidir.

Editör: Haber Merkezi