KÜÇÜKÇEKMECE-Devlet ve Özel (ilk-orta-lise) okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik olarak 6 dalda yapılacak yarışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya ilçede eğitim veren devlet ve özel okulların temsilcileri katıldı. Küçükçekmece ilçe sınırları içinde eğitim gören öğrencilerin katılabileceği yarışmaya konu seçimi ve soruna yaklaşım açısından özgünlük şartı aranıyor.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

‘İSTANBUL’ KONULU ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

Yarışmaya grup şeklinde katılmak serbesttir. Ödül grubu kuran kişiye verilecektir. Grubun diğer üyeleri madalyayla ödüllendirilecektir. Elektronik kayıt sırasında grup adı altında grup üyelerinin kimlik bilgileri girilecektir. Yarışmaya katılan öğrenciler "İstanbul" konulu şiirlerden okumak zorundadırlar.

 

KÜÇÜKÇEKMECE DAHİLERİNİ ARIYOR

Katılan öğrencilerden isteyenlere Bilgi Evlerinin imkânlarından ücretsiz olarak yararlanmaları için üye kimlik kartı verilecektir. Konu seçimi ve soruna yaklaşım açısından özgünlük (Konunun daha önce aynı biçimde benzer yöntemle, çalışılmamış ve daha önce herhangi bir yarışmadan derece almamış olması.

Konu, amaç, hedef, faaliyetler, seçilen yöntemler ve elde edilen sonuçlar arasında bütünsellik bulunması, Toplumsal ve ekonomik bir yarar sağlaması, Uygulanabilirlik ve sonuca ulaşabilme yeterliği,

MANGALA TURNUVASI

Yarışma; İlkokul, Ortaokul ve Lise olmak üzere üç kategoride yapılacaktır. Yarışmaya Küçükçekmece genelindeki resmi/özel İlkokul (2-3-4. Sınıflar ) Ortaokul (5, 6, 7, 8. Sınıflar) ve Lisede (9, 10, 11 ve12. Sınıflar) okuyan öğrenciler katılabilir Her okul birden fazla ekiple yarışmaya katılabilir. (Aynı yöre ekibi olmamak kaydıyla, Her okul kendi içinde elemelerini yaparak turnuvaya en fazla 10 yarışmacı ile katılabilir.

KOMPİZİSYON YARIŞMASI

Yarışmaya Küçükçekmece genelindeki resmi/özel İlkokullarda (3, 4. Sınıflar) ve Ortaokulda (5, 6, 7, 8. Sınıflar) Lise(9.10.11.12. sınıflar)okuyan öğrenciler katılabilir. Katılımcılar yarışmaya tek bir eserle katılacaklardır.  Yarışmaya katılan eserlerin kullanım hakkı, Küçükçekmece MEM ve Küçükçekmece Belediyesine ait olacaktır. Yarışmaya katılan eserin daha önce benzer yarışmalara katılmamış olması gerekmektedir. Yarışmanın her hangi bir aşamasında başka yarışmalara katıldığı, tespit edilen eserler elenmektedir. Kompozisyonlar, katılımcının kendi el yazısıyla yazım kurallarına uygun ve okunaklı bir şekilde yazılacak ve iki sayfayı geçmeyecektir.

‘ŞEHİTLER ÖLMEZ’ RESİM YARIŞMASI

Yarışmaya katılan eser daha önce düzenlenen benzer yarışmalara katılmamış olması gerekmektedir. Yarışmanın herhangi bir aşamasında başka yarışmalara katıldığı tespit edilen eserler elenecektir.

SES YARIŞMASI

Yarışmaya Küçükçekmece genelindeki resmi/özel ortaöğretim (Lise) 9, 10, 11, 12. sınıflarda okuyan öğrenciler katılabilir. Yarışmaya grup şeklinde katılmak serbesttir. Ödül grubu kuran kişiye verilecektir. Tüm kostüm ve enstrümanlar yarışmacılar tarafından karşılanacaktır. Grubun diğer üyeleri madalyayla ödüllendirilecektir. Elektronik kayıt sırasında grup adı altında grup üyelerinin kimlik bilgileri girilecektir.

YARIŞMA KATEGORİLERİ, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Pop Müziği Türk Rap Müziği

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi