15 Temmuz darbe girişimi akşamından bu yana her gece Halkalı Meydan da toplanan vatandaşlara siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de eşlik ediyor. Darbe girişimine karşı geceyi de Halkalı Meydan’da geçiren vatandaşlar, Türk bayraklarıyla darbe aleyhine slogan atarak birlik ve beraberlik destanları yazıyor.

BAŞKAN KARADENİZ’DEN DUYGUSAL KONUŞMA

Halkalı Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan binlere seslenen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz “Tankların, silahların önüne yatan Küçükçekmecelileri, evlatları eve geri dönmediğinde ‘vatan sağ olsun’ diyen babaları, al bayraklı tabutların arkasındaki evlatlarını koklayıp öpen ve sessizce gözyaşı döken annelerimizi, çocuğumu babasız büyütürüm, vatansız asla diyen bacılarımızı selamlıyorum” diyerek herkesi duygulandırdı. 

“RABBİM BİR DAHA YAŞATMASIN”

Bir daha böyle acılar yaşanmaması dileyen Başkan Karadeniz, “İlk günden beri bu meydanlarda tansiyonu hiç düşünmediniz. Ertesi gün gideceğiniz işlerinizi hiç düşünmediniz. Vatanım, milletim ve bayrağım için feda olsun dediniz. Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Rabbim bir daha böyle acıları yaşatmasın. Bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu. 

‘MİLLİ İRADE NÖBETÇİLERİNE SELAM OLSUN’

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Milli irade nöbetçilerine selam olsun. 15 Temmuz Şeref Meydanı’na hoş geldiniz. Bu hayasızca akını durdurmak için hep birlikte bir araya gelerek destan yazıyoruz. Rabbim hepimizi bu fitneden bir an önce kurtarsın. Şerefi, namusu, özgürlüğü için bu millet neleri göze alıyor. Küçükçekmece halkına teşekkür ederim. Rabbimize şükürler olsun” dedi.

Ardından Halkalı Çamlık Altı Cami’de sabah namazını kılan vatandaşlar, ülkenin birliği ve dirliği için dua etti. 

Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi