Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi 2321 Ada 26 parsel sayılı taşınmaza ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün teklifini değerlendiren İBB’li Belediye Meclis Üyesi Mimar Süleyman Uluocak, söz konusu alanın yıkılan Kuran Sitesi olduğunu söyleyerek, “Zeytinburnu’nda yapılacak ada bazlı tüm planlarda aynı uygulama uygulanacaksa itirazımız yok” dedi.

İMTİYAZLI İMAR HAKKI VERİLDİ

Yıkıldıktan sonra site sakinlerine 18 ayda yapılacağı söylemelerine hiçbir ilerleme kaydedemeyen Zeytinburnu Belediyesi, yeni dönemde yapılan plan tadili ile yıkılan sitenin yanında bulunan Kuran Petrol’ün de bulunduğu alana imtiyazlı imar hakkı vererek yeniden revize etti. 

Konuyla ilgili görüş bildiren İBB’li Meclis ve İmar Komisyonu Üyesi Mimar Süleyman Uluocak, “Kuran sitesine uygulanan imtiyazlı imar haklarının, Zeytinburnu'nda tasdikli projesi olan tüm binalar için geçerli olacaksa itirazımız yok” dedi.

Konuyla ilgili cevap veren Ak Partili Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Mahmut Şengül, Kuran Sitesi’nin sorunlarını çözebilmek için böyle bir plan değişikliğine gittiklerini ifade etti.

2014 yılında çıkan plan notlarının Türkiye'de ilk kez uygulandığını ve ihtiyaç duydukça revize ettiklerini söyleyen Şengün,  Zeytinburnu Belediyesinin kentsel dönüşüm konusunda vatandaşın önünü açacak çalışmalar yapacağını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam  

Editör: Haber Merkezi