CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Suudi Arabistan’dan getirilen yurttaşların kaldığı ve karantinaya alınan Gölbaşı’ndaki öğrenci yurduna gitti. Yurtta kalanlar arasında sadece umreden dönen yurttaşların olmadığını söyleyen Kaya, “Arabistan’dan getirilen işçiler ve iş insanları da var. Temizliğin olmadığını ve yeterli yiyecekleri bulunmadığını söylediler” dedi.

YEMEK SIRASINDA İZDİHAM ÇIKTI

Sosyal medyada büyük tepkilere neden olan görüntüler birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Koronavirüs nedeniyle alınması gereken tedbirler bir yana, normal insani düzeyde bile bir yaklaşımın ve uygulamanın olmaması hem hacıları hem de izleyen vatandaşları endişeye sürükledi.

'ALLAH'TAN REVA MI?'

Umreden gelen vatandaşlarınKoronavirüs önlemi nedeniyle yerleştirildikleri KYK yurtlarına ait skandal görüntüler sosyal medyada paylaşılmaya devam ediyor. Son olarak gündeme gelen görüntülerde mağdur vatandaş isyan etti.

VATANDAŞLAR TEPKİ

'Bizi yerleştirdikleri odanın haline bir bakın, Allah aşkına bir bakın. Görün şu odanın halini. Burada sağlam adam hasta olur.' ifadelerini kullandılar.

 “AHIR BURASI AHIR”

 Kaya’ya dertlerini anlatan vatandaşlar şunları söyledi: “Bize burada insanca muamele yapılmadı. Bizi buraya apar topar getirdiler. İçeride zerre kadar temizlik yok. Ne hemşire var, ne doktor var. Karantinaya aldılar ama karantina diye bir şey yok. Ahır burası ahır.”Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi