Konser öncesi yaklaşık 2 yıldan beri gönüllü olarak Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin koordinatörlüğünü yapan CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya “Artık böyle bir merkezi kurumsal bir yapıya devir etme ve izleyici olma zamanı” diyerek, kültür merkezi ile olan ilişkisini izleyici olarak devam edeceğinin sinyalini verdi.

NURHAN ÇETİNKAYA GÖREVİ DEVİR ETTİ

Yeni sezonun açılış konuşmasını yapan Çetinkaya, tarihe bakıldığında siyasetin çöktüğü ve dibe vurduğu dönemlerin sanatla kalkındığını söyledi. “Arsızlar, hırsızlar ve ahmaklar için sanat, bir kabustur” diyerek konuşmasınaı sürdüren Nurhan Çetinkaya, “Önce heykelleri yıkarlar, sonra tiyatroları ve operaları kapatırlar. Tualleri dağıtır, mizahı yasaklar, oda yetmedi hapse atarlar” diyerek, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun kendisine verdiği güven ve destekle, teröre rağmen, biten ekonomiye rağmen, koltuklar boşta olsa Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin açıldığını ve yaşamaya devam edeğini söyledi. “Yaşasın sanat” diyerek devam etti.

Bu güne kadar gönüllü olarak yürüttüğü sanat koordinatörlüğünü artık kurumsal bir yapıya devir etmenin ve izleyici olmanın zamanı geldiğini belirten Çetinkaya, izleyicilerden ve Başkan Kerimoğlu’ndan müsade isteyerek yeni sezona sade bir izleyici ve sanat sever olarak devam edeceğini söyledi.

Nurhan Çetinkaya’nın ardından söz alan Belediye Başkanı Bülent Kermoğlu, yeni sezonu İdil Biret ile açmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, “Bakırköy’ü kültür-sanat hayatının başkenti yapma konusunda tüm çalışma arkadaşlarımla beraber ciddi gayret içerisindeyiz. Bakırköy halkını Türkiye’nin en önemli sanat değerleriyle buluşturmaya çalışıyoruz. Ülke olarak yaşadığımız bu zor günleri; sanatın, kültürün birleştirici gücüyle aşacağımıza olan inancımızla kültür ve sanata olan desteğimizi artırarak devam edeceğiz. Hepinize sanat dolu günler diliyorum.” dedi, Çetinkaya’nın görevi devir etmesi ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Daha sonra İdil Biret ve usta sınıfı öğrencileri; Beethoven’in eserlerini seslendirdikleri konserle izleyicilere keyifli saatler yaşattı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi