Toplumsal hizmetleri oldukça geniş olan Lion’lar hakkında bilgi alan vatandaşlar, kan bağışından, göz taramasına, diyabet ve kan şekeri ölçümüne kadar pek çok hizmetten ücretsiz olarak yararlandı.

118E LionsKonferedasyonu’nun sağlık hizmetlerini tanıma fırsatı bulan vatandaşlar, işitme, konuşma ve bedensel engellilere yönelik programları da izleme fırsatı buldu.

Perpa’da düzenlenen etkinlikte konuşan 118E Lions Genel Yönetmeni Celil  Vardar, “Karşılıksız hizmet veren, ülkesinden  aldığını ülkesine vermeyi hedefleyen bir sivil toplum kuruluşuyuz” diyerek,  100. Hizmet yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Uluslararası 118-E Yönetim Çevresi Konfederasyonu’na bağlı, 5. Bölge Başkanı Halim Kızılırmak’ın BakırköyCapacity’deorganize ettiği ‘Lions Hizmet ve Tanıtım Günleri’ renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte Lüleburgaz'lı kadınlardan oluşan "Cumhuriyet Kadınları Korosu" izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Hizmet ve tanıtım günleri kapsamında Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Lionlar, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacaklarının sözünü vererek, aydınlık yarınlar için çalışmaya devam edeceklerini belirttiler.

“Lion’lar tüm dünyada ve ülkelerinde kendilerini ihtiyacı olanlara hizmet etmeye adamış sorumluluk sahibi bireylerdir”diyen Genel Yönetmen Celil Vardar, “Lionlar, din, dil ve renk ayrımı gözetmeden, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresidir” dedi.

Etkinlik günlerinde İstanbul Marmara Lions Kulübü de, omurilik felçli ihtiyaç sahipleri için 10 det akülü tekerlekli sandaliyeyi(Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) TOFD’ye hediye etmenin mutluluğunu yaşadılar.

Ayrıca 29 Ekim’de Yeşilyurt Spor Kulübünde 54 yıllık geleneği devam ettirerek Cumhuriyet Balosu düzenlediklerini ifade eden 5. Bölge Başkanı Halim Kızılırmak, “Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşamak için tüm dostları gecemize bekliyoruz” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi