Çok sayıda davetlinin katıldığı Cumhuriyet Resepsiyonu’nda, katılımcıları selamlayan 2018-2019 dönemi Federasyon Genel Yönetmeni Opr. Dr. Ali Sina Mengi, Cumhuriyetin ilanına kadar şehit düşen ve savaşın kazanılması için mücadele eden askerlerin; Sabah, öğlen ve akşam öğünlerini üzüm hoşafı ve kuru ekmekle yaptıklarını, ekmek yapmak için buğday bulamadıklarında ise otların tohumlarını kavurarak yemek zorunda kaldıklarını hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu şekilde kurtarılarak, bu günlere getirildiğine değinen Mengi, “Cumhuriyeti bizler yaşatacak, yarınlara taşıyacağız” dedi. 


KARAVELİ’NİN GÖZÜNDEN ATATÜRK
118-E Federasyonu’nun düzenlediği programda, ünlü Tarihçi Araştırmacı Yazar Orhan Karaveli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan bir söyleşi yaptı. Atatürk’ün Cumhuriyet sonrası Türk Kadınına, sanata ve sanatçıya önem veren anlayışını konu alan Karaveli’nin söyleşisinin ardından, Sanatçı Seda Taşpınar Atatürk’ün sevdiği eserlere yer verdiği “Edirne’den Hakkari’ye buram buram Anadolu” adlı konseri ile katılımcılara unutulmaz bir 29 Ekim akşamı yaşattı. 


CUMHURİYET AŞIĞI OLARAK KALACAĞIZ
Düzenlenen resepsiyon da Atatürk ve Cumhuriyet’i anlatan bir konuşma yapan Lions Dernekleri 118-E Federasyonu 2. Kesim Başkanı Halim Kızılırmak sahneye Atatürk ve Cumhuriyet şiiri okuyarak çıktı. Ülkemizin sömürgeci ve işgalci devletlere karşı kazandığı Kurtuluş Savaşı sonucu Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu hepimizin çok iyi bilmesi gerektiğini söyleyen Halim Kızılırmak, “Bizler bu doğruları her yerde ve herkese anlatmaya devam edeceğiz” dedi  Kızılırmak, “Cumhuriyetimizin 95. yılını kutlamanın sevincini yaşadığımız bugünler de bunu gölgeleme çalışan bazı iç ve dış çevrelerin çabalarını da görmezden gelemiyoruz. Cumhuriyet aşığı sevgili dostlar, içimizdeki Atatürk ve Cumhuriyet sevdası her geçen gün biraz daha büyüyor, biz bu yolda Cumhuriyet aşığı olarak kalacağız. Bizler demokrasimize ve Atatürk ilkelerine sahip çıkarak geleceğin sahibi olan gençlere örnek olmaya devam edeceğiz. 


‘’YAŞASIN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ”
“Çağdaş dünyanın bilgileriyle donatmayan, okumayan, yurt ve dünya sorunlarından kopuk, vurdumduymaz bireyler olmayacağız” diyerek konuşmasını sürdüren Halim Kızılırmak, “Türk ulusunun umudu Atasına güvenen Cumhuriyet aşığı bizleriz. Bugün önümüzde zorluklar olsa da bunları aşacak güce sahibiz ve bu gücümüzün temelinde Atatürk ilkeleri var, bağımsızlığa ve demokrasiye olan inancımız var. Lions camiası olarak daha aydınlık günlere ulaşacağımıza olan inancımız tamdır. Türk ulusu hiçbir zaman temel hak ve özgürlüklerinden, demokratik, ulusçu, barışçı düşünce yapısından vazgeçmeyecek ve başını önüne eğmeyecektir. Türk Ulusu ülkesini içeriden ve dışarıdan bölmek isteyen tüm güçler karşısında onurlu ve dimdik duruşunu koruyacaktır. Bir adım bile geriye gitmeden demokratik laik yapısını sonsuza kadar yaşayacaktır ‘’Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.
KENT YAŞAM / SELVİ SARITAÇ

Editör: Haber Merkezi