BAKIRKÖY- Bakırköy Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin, mahallesinin alt yapı, eğitim, sağlık ve kentsel dönüşüm sorunlarının yanı sıra yıllardır yapılacak denildiği halde yapılmayan İstanbul Caddesini’nde artık araç trafiğinden ziyade, yaya trafiği açısından da vatandaşlara zor anlar yaşattığını ifade ederek, “Yenimahalle’nin adından başka hiçbir şeyi yok. Adına yaraşır bir yapılanma istiyoruz” diyerek yetkililere seslendi.  

‘DİKKAT ÇEKEMİYORUZ’

2007 yılından beri Yenimahalle Muhtarı olarak hizmet verdiğini söyleyen Nihat Şahin, mahalle nüfusunun da yaşlı olduğunu ve yeterli tepkiyi veremediğinden dolayı da yetkililer tarafından yeterli dikkati çekemediklerini söyledi. 5800 seçmen sayısı ile yaklaşık 12 bin nüfusu olan mahallelerinin ilkokulu olmadığını, 103 yıl eğitim veren ve halk arasında Taş Mektep olarak bilinen okullarının, 1999 depreminde hasar gördüğünü, 2003 yılında deprem güçlendirmesi için taşındığını belirtti. Tadilatı bittikten sonra “İlkokul olamaz” raporu verilen Taş Mektep için, binanın kültür merkezi olacağı açıklanmış, mahalleli okullarını geri istemişlerdi.

‘KİMSE NEYE İHTİYACINIZ VAR DEMEDİ’

Yıllarca konuyla ilgili çok çaba harcadığını ve çocukların 2 kilometre uzaklıktaki okula gidip gelmekte sorun yaşadığını ifade eden Şahin, “54 yıldır bu mahalledeyim ve mahallemizin tek ilkokuluydu. Dönemin valisine, cumhurbaşkanına, başbakanına varana kadar herkese yazdım. Sürekli bir şeyler yapılacağı söylendi ama hiç bir şey yapılmadı.12 bine yakın nüfusumuz var ama okulumuz yok. Okul yapılacak bir karış arsamızda kalmadı. diyerek dert yandı. İstanbul Caddesi’nin de yenilenmesi gerektiğini belirten Şahin, “Mahalleli yaşlı ve kaldırımlarda sağlıklı insan yürüyemiyor ki yaşlı ve engelli vatandaş yürüsün. Genç bayanlarında topuklu ayakkabıları kaldırımlara takılıyor. Şanslıysa ayakkabı topuğu, değilse ayağı kırılıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Selvi Sarıtaç / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi