Yaz mevsiminin bitmesi ve yağmurların başlamasıyla birlikte, logarlardan taşan suyun önce mahalleye sonra da ev ve iş yerlerine girdiğini söyleyen mahalle sakinleri, alt yapı sorunlarına çözüm üretmeyen ve şikâyetlerine “Paramız yok” diyerek cevap veren Bakırköy Belediyesi’nin vurdum duymazlığı nedeniyle taşınanlar olduğunu ve çok sayıda ev sahibinin de evlerini satmayı düşündüğünü söyledi.  

Uzun bir süredir çek çekleri ve süpürgeleriyle yeni bir yaşam modeli sürdürdüklerini söyleyen mahalleli, “Resmen yağmur yağmasın duası ediyoruz” dedi.  Yağmur sularının evlerine dolması nedeniyle yaşam alanlarının oturulmaz hale geldiğini, parke, döşeme, boya ve eşyalarındaki maddi zararların da artık dayanılmaz hale geldiğini söyleyen mahalleli,  taşan atık sular nedeniyle bölgenin kötü koktuğunu ve sağlık bakımından da tehdit etmeye başlayacağından endişe duyduklarını belirtti.

BELEDİYENİN PARASI YOK

Hulusi Demirelli Sokak, Fidan Sitesi görevlisi Mustafa Karadeniz isimli vatandaş, zemin ve bodrum katlarında biriken su nedeniyle bina temellerinde de sıkıntıların yaşanabileceğini, defalarca şikayet ettikleri halde Bakırköy Belediyesi’nin konuya ilgisiz ve duyarsız kaldığını belirtti.

Bakırköy Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Hulusi Demirelli Sokak’ta yol çalışması yaptığını, mahallenin yağmur kanallarını İSKİ’nin Yenikapı’ya giden sistemine bağlayacağına kaçak bağlantı yaparak logar kanalına bağladığını söyleyen mahalle sakinleri, belediyenin hatalarını kabul ettiğini ama ‘Paramız yok’ diyerek, çözüm üretmediklerini söyledi. Logarların artık yağmur suyunu taşımadığını ve Hulusi Demirelli, Yakup Şevki ve Çiçekdağlı Sokağın son altı yağmurda adeta göle döndüğünü, logarlardan fışkıran suların ev ve iş yerlerini oturamaz hale getirdiğini söyledi.

Marmaray çalışmaları nedeniyle yetkilileri çağırdıklarını, Yenikapı’ya giden ara bağlantının olmadığını öğrendiklerini, ısrarları nedeniyle belediyenin yapması gereken bu işi de rica minnet onlara yaptırdıklarını söyleyen Ercan Kapan isimli vatandaş, “Belediye ye ait olan alt yapı çalışması için Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kurtulmuş’a gittik. Bize belediyenin maddi açıdan sıkıntıda olduğunu, paralarının olmadığını söyledi. Mahalle sakinleri olarak güç bela aldığımız evlerimizi satacak duruma geldik. ‘Ak Partili belediye olsa şimdi yapardı’ dedik, bize ‘evet yapardı’ diye cevap verdi. Bu nasıl bir rahatlık” diyerek tepki gösterdi.

Seyfettin Pekel isimli mahalle sakini de, İSKİ Alt Yapı Koordinasyondan görevlilerin de geldiğini, alanı komple tarayacaklarını söylediklerini ama belediyenin henüz İSKİ’ye yazı dahi göndermediği için çalışmalara başlayamadıklarını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

  

Editör: Haber Merkezi