Toplumun değişik kesimlerinden bir çok yeni ismi aday gösteren Cumhuriyet Halk Partisi’nde dikkat çeken isimlerden biri de İstanbul 2. Bölge 5. Adayı Yüksel Mansur Kılınç. Kılınç’ın adaylığı, doğup büyüdüğü ve hâlâ yaşadığı mahallesinde heyecanla karşılandı. Çocukluğunun geçtiği mahalledeki teyzeler, amcalar, komşular ve esnaf ilk kez kendilerinden birinin TBMM’de kendilerini temsil edecek olmasının gururunu yaşıyor. Okmeydanı Fetihtepe Meydan Sokak’taki baba evini hiç terk etmeyen, komşularından ve mahalle sakinlerinden kopmayan Kılınç da seçim kampanyasının başında önce mahallesindeki büyüklerini ziyaret etti.

DOĞU-ŞARK- ANADOLU

Okmeydanı ve Meydan Sokak, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden kopup gelen insanların yoğun olarak yaşadığı bir semt.Bölgede eskiden Doğu Kıraathanesi, Şark Kıraathanesi ve Anadolu Kıraathanesi etrafında kümelenen Anadolu insanları yıllar içinde Okmeydanı’nın yerlileri olmuşlar. Uzun yıllar Doğu Kıraathanesi Yüksel Mansur Kılınç’ın babası İsmail Kılınç tarafından işletilmiş. Yüksel Mansur Kılınç ise henüz 9 yaşındayken Doğu Kıraathanesi’nde çalışmış.

RIZALIK ALDI

Anadolu’da kimi zaman uzun bir yola çıkarken emeği geçmiş kişilerden rızalık alınır. Bu aynı zamanda verilen kararın, yapılan işin toplumsal yönüne vurgu yapan bir gelenektir. Rızalık alan kişi üzerinde hakkı olan kişilerin (toplumun) sorumluluğu ile o yıla çıktığını bilince çıkarır. Ve gerektiğinde topluma hesap verme iradesini de beyan etmiş olur. Kılınç da bir Anadolu geleneği olan helallik ya da rızalık alarak başlıyor vekillik yolculuğuna. Yüksel Mansur Kılınç’ın 27 Mayıs Pazar günü Fetihtepe Mahallesi ve Meydan Sokak’taki buluşmaları işte bu Anadolu geleneğini günümüz dünyasında bir kez daha yaşatırken renkli görüntülere de sahne oldu.

Fidan UĞUR-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi