Malatya Hüsükuşağı Derneği tarafından Ahmet Kaya’nın 19’uncu ölüm yıl dönümünde anma etkinliği gerçekleştirildi. Küçükçekmece’de bulunan Sefaköy Kültür Merkezi’nde yapılan programda Malatyalı Sanatçı İlyas Salman, Ahmet Kaya’nın ağabeyi Mustafa Kaya’da konuk olarak yer aldı. Mustafa Kaya’nın, kardeşi Ahmet Kaya’ya ait şarkıları seslendirdiği etkinliğe ayrıca Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu ve dernek katıldı.

AHMET KAYA HER YERDE BAĞIRA BAĞIRA ‘’BARIŞ’’ DEDİ

İstanbul’da Ahmet Kaya’nın ilk defa anıldığını vurgulayan Malatya Hüsükuşağı Derneği Başkanı Yusuf Usul, ‘’Malatya’nın büyük bir değeri, halkın gerçek sanatçısı, büyük usta ve yoldaş olan Ahmet Kaya’yıaramızdan ayrılmasının 19’uncu yıl dönümünde anıyoruz. Ülkemizde Ahmet Kaya gerçeği ile yüzleşmemiz gerekiyor. Malatya Sivil Toplum Örgütleri olarak sanatına, sanatçısına ve kültürümüze sahip çıkacağız. Malatya’mız içerisinden çıkan halkın gerçek sanatçısı olarak hep sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz Ahmet Kaya’yı, devrimci duruşu ile her zaman gönlümüzde taşımaya devam edeceğiz. Ahmet Kaya bu ülkede farklı bir şey söylemiyordu. ‘’Halk, hukuk ve adalet’’ diyerek, her yerde bağıra bağıra ‘’Barış’’ dedi. Bunu bu ülkede hangi düşünce ve hangi insan reddeder?Hiç kimse kendi ülkesinin düşmanı değildir. Hepimiz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Ama ülkemizde birileri kendileri için bir faşist düzen kurmak, zulüm etmek istiyorsa bizlerde bu ülkenin gerçek sahipleri olarak Ahmet Kaya gibi zulme karşıyız. Ve böyle bir düzen kurmaya çalışanların karşısında mücadele edeceğiz. Bu ülkenin gerçek sanatçıları haksız şekilde Ardahan’dan atılan bir tokadı kendi suratında Ahmet Kaya gibi hissetmiyorsa, halkın gerçek sanatçıları değildir’’ dedi.

MALATYA DERNEKLERİ OLARAK AHMET KAYA İÇİN GÖREVİMİZİ YAPAMADIK, HATALIYIZ

Ahmet Kaya’nın her zaman bir hedefi olduğunu belirten Usul, ‘’Ülkeyi böldürmeyeceğiz, birlik ve beraberliğe sahip çıkacağız, bu ülkeyi aydınlatacağız. Ahmet Kaya’nın ‘’Her zaman devrimci duruşumuzla aydınlık devrimlerin yanında yer alacağız’’ söylemi her zaman hafızalarımızda olmaya devam edecektir. Malatya Sivil Toplum Örgütleri olarak ne yazık ki bir yerlerin arka bahçesi olmak ile meşgulüz. Sivil Toplum Örgütü olmakla üst çatı kuruluşu olunmuyor. Gerçek değerlerine sahip çıkmayan çatı kuruluşları da üst çatı kuruluşu değildir ve olamazlar. Ahmet Kaya’ya karşı Malatya Dernekleri olarak görevimizi yapamadık, hatalıyız. Çünkü Ahmet Kaya’ya yapılan faşistçe bir linç girişiminin karşısında durarak, sanatçımızı savunamadık. Nasıl ki bu ülkenin yüzde 50’si bugün bir yerlere oy vermediği için hain gösterilmeye çalışılıyorsa, Ahmet Kaya’da o dönemden başlayan faşist saldırıların bir parçasıydı. Eğer bu ülkede sivil toplum örgütleri yanlışa yanlış diyemiyor ve demokrasiye sahip çıkamıyor ise burada gerçek bir demokrasi ve özgürlükten bahsedemeyiz. Her zaman doğrunun yanında, yanlışların karşısında olmamız gerekiyor. Tüm devrimci yoldaşlarımızı en devrimci duygularımızla anıyoruz’’ diye konuştu.

Tolga ÖZDEMİR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi