Maltepe Belediyesi, Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yılında 25 dalgıcın katıldığı “Ata’ya Saygı Dalışı” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Uzun yıllardır İstanbul’da çalışan, Atatürk aşığı İngiliz ressam NedPamphilon’a ait “Atatürk’ün Gözleri” tablosu, Atatürk aşığı Japon mühendis YoshinoriMoriwaki ve Türkiye Serbest Dalış Rekortmeni Birgül Erken’in de katıldığı saygı dalışı etkinliğinde meşaleler ve alkışlar eşliğinde denizden çıkarıldı. Binlerce Maltepelinin katıldığı ve Küçükyalı’dan Bostancı sahiline kadar uzanan saygı zincirinde yer alan bazı vatandaşların duygulandığı görülürken, saat 9’u 5 geçe ilçede hayat durdu.

‘ATATÜRK MODA DEĞİL’

“Atatürk’ün Gözleri” tablosunu denizden çıkaran dalgıç grubunun oluşturduğu Derinler Saygı Dalışı Topluluğu adına konuşan Gökhan Karakaş “Bu dalışı Maltepe Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdik. Atatürk bir moda değil, geçmişten bugüne yaşayan bir efsane. Bir reklam var ya, Atatürk’ü gördünüz mü, diye. Ben de gördüm. Bugün burada, bu grupta, bu kalabalıkta gördüm. Anıyoruz, özlemle ve hasretle. Unutmuyoruz” dedi.

‘ATATÜRK’Ü ÇOK SEVİYORUM’

Dalgıçlardan Atatürk aşığı Japon mühendis YoshinoriMoriwaki de, “Atatürk’ü çok seviyorum. Bizlere çok güzel şeyler bırakıp gitti. Uzun yıllardır İstanbul’da yaşıyorum. Bu sabah arkadaşlarla birlikte burada olmaktan çok mutluyum. Her sene bu etkinliği yapmayı düşünüyorum” diye konuştu. Türkiye Serbest Dalış Rekortmeni Birgül Erken ise, “Gurur verici bir gün. Bugün bu gruba dâhil biri olarak, en iyi yaptığımız işi yaparak Atamızın gözlerini denizden çıkardık. En güzel yerdeyiz, Maltepe’deyiz. O’nu sonsuza kadar yaşatacağız. Ben de ondan aldığım güçle dereceler almaya devam edeceğim. Çok mutluyum, Atamızın fikirleri asla ölmeyecek”diye konuştu.

SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

Dev Atatürk posteri ve Türk bayrağının da açıldığı etkinlikte, yetmiş kişilik Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, güne özel oluşturduğu repertuvarında Vardar Ovası, 10. Yıl Marşı, İzmir Marşı ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları söyledi. Şarkılara, vatandaşlar da eşlik etti. Ayrıca ilçe merkezinde de resmi tören düzenlendi.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi