CHP Belediye Meclis Gurubu adına söz alan Meclis Üyesi Hüseyin Üsküdar, Zeytinburnu adının yılbaşı gecesi Reina’da yaşanan acı olayla birlikte anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “58 Bulvar’dan başlayarak, Zeytinburnu’nun adı tüm dünya ya yayıldı ama ne yazık ki çok kötü bir olayla tanındı” dedi.

ÜSKÜDAR: MÜLTECİ SORUNU HAD SAFHADA
Zeytinburnu’nda yaşanan mülteci sorunun da had safhada olduğunu ifade eden Üsküdar, CHP gurubu olarak ilçede yaşayan insanlarla ilgili denetlemeyi her fırsat ve platformda talep ettiklerini söyledi.
Suriyeliler başta olmak üzere, ilçede yaşayan kayıtsız göçmen sorununu defalarca dile getirdiklerini ibelirten Üsküdar, “Bir çok yer pansiyon haline getirilmiş. Her binanın altında ruhsatsız iş yerleri ve kayıtsız işçiler var. Plansız göçün sonuçlarını biz halk olarak yaşıyoruz, böyle devam ederse de yaşamaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Belediyenin iş yerlerini ve pansiyon şeklinde çalıştırılan yerleri denetlemek zorunda olduğunu söyleyen Üsküdar, emniyetin yardımı ile bu sorunu en aza indirebileceklerine inancının da tam olduğunu ifade etti.
Zeytinburnu’nun neredeyse mültecilerin başkenti konumunda olduğuna dikkat çeken Üsküdar, belediye olarak üzerlerine düşen denetimleri sıkılaştırarak yapmaları ve merdievenaltı konumundaki işletmeleri ruhsatlandırarak kayıt altına almaları gerektiğini tekrar tekrar vurguladı.

KASAP: KANUNA UYGUN BİR İLÇEYİZ!
Üsküdar’ın iddialarına cevap vermek üzere söz alan Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Gökhan Kasap, belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve ruhsatsız olarak şikayet edilen yerlere gerekli yaptırımların uygulandığını söyledi. Yasal işlemlerin ise adli sistemden dolayı uzadığını belirten Kasap, “İlk seferde para cezası, daha sonra hapis cezası yaptırımı var. Bu yaptırımlar süreç aldığı için vatandaşlar belediyenin işini yapmadığı düşünülüyor olabilir. Ama ruhsat konusunda iddia ediyorum, kanuna uygun ruhsatlı bir ilçeyiz” ifadesini kullandı.
Yasal işlemlerle ilgili sürecin düzenlenmesinin ise TBMM’de olduğunu belirten Kasap, “Ne yazık ki TBMM’de görev alan arkadaşlarımız, ülke gündeminden dolayı çok yoğun olduğu için malesef bu tür düzenlemelere sıra gelmiyor. Ortak bir çalışmayla taleplerimizi TBMM’de görevli arkadaşlarımıza iletelim” dedi. Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 
 
 

Editör: Haber Merkezi