Temmuz ayı son toplantısında resmi adı Beyaz Rusya Cumhuriyeti olan Belarus’u kardeş belediye ilan eden Bakırköy Belediye Meclisi, aynı toplantıda Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan Piyale Paşa Parkı'nın ismini “Belarus Dostluk Parkı” olarak değiştirmişti.

Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile alınan kararın Kartaltepe Mahallesi, Terakki Caddesi, Piyale Paşa Sokak’ta oturan vatandaşlara sorulmadan, hiçbir fikir alış verişi yapılmadan alınmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar, “Meclisten oy çokluğu ile alınan karar, mahalle halkının kararı değildir” dedi.

BİR İLÇE BELEDİYESİ, BİR DEVLETİ KARDEŞ BELEDİYE YAPABİLİR Mİ?

Meclisin halka sormadan böyle bir isim değişikliğine gitmesini kabul etmeyen bazı vatandaşlar ise, “Meclis üyeleri halkı temsil eder.  Mahalleliyi ilgilendiren bir kararı, mahalle halkıyla paylaşmadan, fikrini dahi sormadan onaylamak, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile bağdaşmaz” diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan Belearus’un bir devlet, Bakırköy’ün ise bir ilçe belediyesi olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar da, “Küçük bir belediye, koca bir devleti kardeş belediye ilan edebilir mi?” diye sordu.

Bakırköy Kartaltepe Mahallesi, Terakki Caddesi, Piyale Paşa Sokak'ta bulunan ve yenilenmesi 2017 yılında yapılan Piyale Paşa Parkı’nda yeteri kadar ağaçlandırma çalışması yapılmadığına da dikkat çeken mahalle halkı, parklarının isminin değiştirilmesiyle ilgili imzalarının dikkate alınmaması durumunda, hukuki yollara başvuracaklarını da dilekçelerinde belirtti.

Vatandaş, Belarus Devleti ile ilgili bir sıkıntılarının olmadığını, yeniden inşa edilecek bir parka isminin verilebileceğini ama kendi değerlerine ait bir parkın isim değişikliğine gidilmesinden yana olmadığını söyledi.  

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi