Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar siyaset yapan ve bugüne kadar partisinin ilçe ve il örgütünün her kademesinde görev alan aynı zamanda Beşiktaş Cemevi Kurucu Başkanı Mehmet Arslan, Beşiktaş İlçe Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Yoğun bir katılımın olduğu aday açıklaması toplantısında partililere yönelik bir konuşma gerçekleştiren Mehmet Arslan, ‘Biz oturarak pantolon değil partimizin iktidar yürüyüşünde koşarak ayakkabı eskitmek için göreve talip olduk’ dedi. CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil’e babasının geçirdiği rahatsızlığı nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulunan Arslan,   Öncelikle bugün babasının rahatsızlığı nedeniyle bugün aramızda bulunamayan ilçe başkanımız Gözde Fil’e geçmiş olsun dileklerimi iletip, acil şifalar diliyorum. Siyasette ahde vefa çok önemlidir. Bu nedenle şu an sağlık sorunu yaşayan Yaşar Tezcan, Kemal Akar, Tahir Sürmeli, Malik Polat kadın kollarımızdan Kezban Göçer ve adını burada sayamadığımız partimize emeği geçen örgüt üyelerimize acil şifalar diliyorum’ Dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat’a teşekkür

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a ilçe kongresine gidilirken adaylara karşı tarafsız durması dolayısıla teşekkür edene Arslan, ‘Nezaketinden ve tarafsız duruşundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Çoğunuz beni tanıyorsunuz. Yine de kısaca size özgeçmişimden bahsetmek istiyorum. İlk  parti okulum Cumhuriyet Halk Partili olan ailemdir. 13 yaşımdan beri partimin içinde çalışmaya başladım. Siyasi çalışmalara gençlik kollarında başladım. 2001 yılında ilçemizde başkan yardımcılığı yaptım. 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul’da Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak siyasi yolculuğuma devam ettim. Örgütün eleği, halkın eleğidir. Bu görevlere örgütün eleğinden geçerek geldim. Siyasette her geçen gün geliştik ama değişmedik. Bu nedenle toplumsal sorumluluğumun farkındayım’ dedi.

‘Örgütümün öneri ve eleştirileri pusulam olacak’

Arslan sözlerini şöyle sürdürdü; Bugün içinde bulunduğumuz koşullara baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin her yerden silinmeye çalışıldığı günlerden geçiyoruz. Cumhuriyet değerleri yok edildi. Ekonomi dibe vurdu. Milyonlarca insanımız açlık sınırında yaşıyor. Ülkemiz adeta Açıkhava hapishanesine çevrildi. Basın susturuldu. Gençler işsizlik ile boğuşuyor. Kadın cinayetleri her geçen gün arttı. Çevre ve hayvan hakları hiçe sayıldı. Bu karanlık günlerde ülkemizi aydınlığa çıkaracak tek güç partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yürümek hepimizin amacıdır. Bu nedenle ilçe başkanlığımıza adayım. Sizlerin öneri, eleştiri ve fikirleri bizim pusulamız olacaktır. Yapılacak işi, söylecek sözü, yürüyecek yolu olan; kadınlarımız, gençlerimiz, yoldaşlarımız. Haydi durmayın, yola çıkıyoruz. Oturarak pantolon değil, koşarak ayakkabı eskiteceğiz.

‘İlçe binası, ilçeye otobüs, öğrenciler için burs havuzu’

Göreve geldikten sonra hayata geçireceğimiz ilk projelerimizden biri partimize yeni bir ilçe binası kazandırmak olacak. İmkanlarının çok iyi olduğu Beşiktaş İlçe Örgütümüzün kendine ait bir otobüsünün olmaması hepimizi üzmektedir. Sözümüz olsun ilçemize yeni bir otobüs kazandıracağız. CHP Beşiktaş İlçe Yönetimi olarak oluşturacağımız burs havuzuyla, maddi imkansızlıkları olan kız öğrencilerine burs imkanı sağlayacağız. Kadın ve gençlik kollarına bütçe sağlayarak bağımsız çalışmasının önünü açacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize bugün buraya gelerek beni ve yol arkadaşlarımızı yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi