‘UFO Fenomeni’

Bu yazımda bir soruya cevap aramak istiyorum. UFO’lar yanı tanımlanamayan uçan cisimler var mı yok mu? Bu soruya cevap ararken evrenin büyüklüğünü göz önüne getirmekte yarar var diye düşünüyorum. Evrenin 13,8 milyar yaşında olduğu ve ışık saniyede 300.000 kilometre mesafe katettiği için görebildiğimiz en uzak gökcisminin bizden 13,8 milyar ışık yılı uzakta olduğu düşünülebilir. Ancak gözlemlenebilir evrenin yarıçapı yaklaşık 46 milyar ışık yılıdır. Ayrıca bunun ötesinde bir şey var mı bilmiyoruz. Yeni tahminlere göre 2000 Milyar galaksi var. Sadece bizim Samanyolu galaksimizde 200 Milyar yıldız yani güneş olduğu tahmin edilmektedir. Bütün galaksilerdeki tahmini güneş sayısı ise 300 000 000 000 000 000 000 00'dir. Bu 23 sıfırlı şaşırtıcı bir rakamdır. Ayrıca sadece bizim güneş sistemimizde Plüton’u saymazsak 8 gezegen bulunmaktadır. Buradan yola çıkarak evrende kaç gezegen olduğunu siz düşünün. Bu durumda matematiksel olarak sadece bizim gezegenimizde hayat oluşmuş olması ama onun dışında oluşmamış olması çok şaşırtıcı olurdu. Stephen Hawking’s de konuyla ilgili olarak “Matematiksel beynimde sadece rakamlar dünya dışı varlıklar hakkında düşünmeyi akılcı kılıyor” diye belirtmiştir. Evrende Bilim Kurgu romanlarındaki kadar çok hayat yoktur.  Çünkü çoğu güneş fazla küçük ya da fazla büyüktür. “Goldilock” yani bir gezegenin yaşanabilir bölge olabilmesi için bunun yanında başka parametreler de gerekmektedir. Ama yukarıda da belirttiğimiz gibi ihtimal ne kadar küçük olsa bile evren yeterli sayıda ihtimal olacak kadar da büyüktür.

      F18 KAYIT EĞİTİMİ VE SERBEST BIRAKILAN UFO GÖRÜNTÜSÜ


‘Peki, bu konuda devletlerin tutumu veya düşüncesi nedir?’

Son yıllarda bazı devletlerin konuyla ilgili birçok dosyayı paylaştığına şahit olabildik. ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Şili, Brezilya, Meksika, Kanada ve Uruguay gibi ülkeler UFO konusunda çok sayıda gizli dosyayı paylaştılar. Paylaşıma açılan bütün raporlarda görüldüğü üzere çoğu UFO bilgisi için sonradan uydu, Venüs, Çin feneri, kuş, leke, ışık yansıması ve yanılsama gibi açıklanabilir doğal fenomenler olduğu belirtilmiş olsa da birçok UFO olayı izah edilememiştir. Ayrıca birçok ülke bu açıklamalarla birlikte silahlı kurumlarında veya istihbarat örgütlerinde UFO’ları araştırmak için birimler olduğunu itiraf etmiş bulunmaktadır. Uruguay bu konuda oldukça şeffaf davranmış ve UFO komisyonunun başındaki Albay Ariel Sanchez,  UFO fenomeninin gerçek olduğunu bildirmiştir. Ayrıca Sanchez’e göre kendilerinin hazırladığı bilimsel analizlerden dolayı hava kuvvetleri UFO’ların dünya dışı varlıklar olduğu hipotezini yok sayamamaktadır. Aynı şekilde Peru devletinin UFO araştırma biriminin başı Albay Julio Vucetich , evrende yalnız olmadığımızı düşündüğünü açıklamıştır. Şili ve ABD Deniz Kuvvetleri bazı UFO görüntülerini serbest bıraktılar. ABD Deniz Kuvvetleri’nin serbest bıraktığı görüntüler USS Nimitz uçak taşıyıcısı mürettebatından pilotlar ve uydu görevlileri tarafından da teyit edildi. ABD’de 2001 yılında “National Press Club” yani Milli Basın Kulübü’nde yapılan bir basın konferansında emekli olmuş 20 istihbarat ve hava kuvvetleri mensubu görev icabı UFO’larla ilgili bildiklerini ABD kongresinde yemin ederek konuşmaya hazır olduklarını açıkladılar. Şimdiye kadar Dr. Edgar Mitchell gibi birçok astronot UFO’lar hakkında bir şeyler bildiklerini iddia ettiler. ABD Deniz Kuvvetleri Amirali Philip Davidson'da belli bir dönem içerisinde UFO’larla karşılaşma olduğunu CNN televizyon kanalında itiraf etti.

CHİLE DENİZ KUVVETLERİNİN SERBEST BIRAKTIĞI UFO GÖRÜNTÜSÜ

‘Dünyada birçok yerde UFO araştırma merkezleri mevcut’

Wikileaks'de yayınlanan bir belgeye göre 1978 yılında Grenada Başbakanı Eric Gairy Birleşmiş Miletlerin UFO konusunda komisyon kurmasını istemiştir. Obama döneminin Beyaz Saray Genel Sekreteri John Podesta'da görev yaptığı zamanda en büyük ihmalinin UFO konusunda sır perdesinin kaldırılması için bir şeyler yapmamış olması olduğunu bir tweet aracılığıyla ifade etmişti. Daha sonra Hilary Clinton’a başkanlık aday adaylığı sürecinde danışmanlık yaptı. Hilary Clinton’da eğer seçilirse UFO’lar hakkında çoğu gizli dosyayı paylaşmak istediğini ifade etmişti. Yine ayni şekilde Demokrat Parti’nin sol kanat başkanlık aday adayı Senatör Bernie Sanders da seçilirse devletin UFO sırlarını serbest bırakacağını ifade etmişti. Pentagon’un bir UFO araştırma birimi olan AATIP‘nin eski müdürü Luis Elizondo kurumdan istifasının nedenlerinden birinin topluma karşı fazla gizlilik olduğunu belirtti. Elizondo ayrıca muhtemelen yalnız olmadığımızı söylemek için yeterince kanıt olduğunu ifade etti. Zamanın Demokrat Partisi Senato Grup Başkanı Senator Harry Reid de AATIP için çalışmalarından gurur duyduğunu ve çığır açan sonuçlara sahip olduklarını ifade etti. ABD’de devletin AATIP dışında geçmişte Sign, Grudge ve Project Blue Book adında UFO araştırma organizasyonları vardı. Bu organizasyonların hepsi zamanında gizliydi ve varlıkları çok daha sonradan açıklandı. Kim bilir hala gizli statüsüne sahip başka UFO araştırması yapan kurumlar da var olabilir. Aynı şekilde Sovyetler Birliği’nin Bilimler Akademisi ve Savunma Bakanlığı iş birliği çerçevesinde UFO araştırmalarında bulunan birimlerinin bulunduğu günümüzde artık bilinen bir gerçektir. ABD ve Sovyetler Birliği'nin bu konuya bu kadar önem vermiş olmaları UFO gerçekliğine inanmayanlar için de şaşırtıcı değil midir? Bu kadar yüksek düzeyde insan kaynakları ve bütçenin bir hiç uğruna harcanmış olması pek mümkün değildir!

ABD DENİZ KUVVETLERİNİN SERBEST BIRAKTIĞI UFO GÖRÜNTÜLERİ

‘Gorbaçov UFO Fenomeninin gerçek olduğunu söyledi’

Nitekim zamanın ABD Dişişleri Bakanı George Shultz gazeteci Charlie Rose’e verdiği bir mülakatta Ronald Reagan ve Mihail Gorbaçov‘un olası bir dış dünya saldırısında birbirine yardım sözü verdiğini anlattı. Mihail Gorbaçov’un “UFO fenomeni gerçektir ve ciddiyetle ilgilenilmesi gereken bir konudur” şeklinde söylemi olduğu bilinmektedir. Ronald Reagan’da zamanında bir UFO’yu gördüğüne inanmaktaydı. ABD Başkanı Harry S. Truman’ın da UFO’lar hakkında “Size temin edebilirim ki, eğer varlarsa, uçan objeler bu dünyadaki bir güç tarafından yapılmadı” dediği bilinmektedir. Yine bir başka ABD Başkanı Richard Nixon’da UFO’lar konusunda öğrendiklerini kamuoyu ile paylaşmaya özgür olmadığını ifade etmiştir.

     Merkezî İstihbarat Teşkilatı   Central Intelligence Agency (CIA)  : 2013/06/24  GÖRÜNTÜSÜ

‘UFO Fenomeni ile çok sayıda kişi karşılaştığını dile getirmektedir’

Şimdiye kadar bir devlet üst kademesinden UFO fenomeni ile ilgili belki de en iddialı beyanat zamanın Kanada Savunma Bakanı Paul Hellyer tarafından yapıldı. Kendisi dünyanın binlerce yıldan beri tespit edebilen dört ayrı dünya dışı medeniyet tarafından ziyaret edildiğini söylemiştir. Hellyer ayrıca başta ABD olmak üzere bütün devletleri artık UFO’lar konusundaki sır perdesini kaldırmaya davet etmiştir. Tabii ki bu liste bu şekilde sayfalarca devam edebilir. Dünyanın birçok ülkesinde çok sayıda subay, sivil ve askeri pilot, deniz kuvvetleri mensubu, radar görevlisi, polis ve binlerce sivil halk UFO fenomeniyle karşılaştıklarına inanmaktadır.

     Merkezî İstihbarat Teşkilatı   Central Intelligence Agency (CIA)  : 2013/06/24  GÖRÜNTÜSÜ

‘UFO Fenomeni kanıtlanmıştır’

Başta, UFO’lar yani tanımlanamayan uçan cisimler var mı yok mu diye sormuştum. Gördüğünüz gibi konuyla ilgili oldukça çok sayıda ipucu bulunmaktadır ve bu şekilde baştaki soruma da sizin için cevap bulduğumu düşünüyorum. Birçok devletin geçmişteki gizli ama sonradan serbest bıraktığı dosyalarda UFO fenomeninin gerçekliği ortadadır. İnanmayanlar internette halka açık bir şekilde sunulan bu ülkelerin milli arşivlerindeki binlerce dosyaya bakabilir. Yani açıklanamayan uçan objeler ya da devletlerin yeni kullandığı tabirle 'tanımlanamayan bölgesel fenomenler gerçekten varlar. Tabii şunu da eklemek isterim, ben şahsen UFO fenomeninin kanıtlanmış olduğunu sabit görsem de, topluma uzaylı oldukları konusunda daha fazla kanıtlar resmi olarak sunulmadığı sürece öyle oldukları konusunda bir şey iddia etmek istemiyorum.  Ama sadece konuyla ilgili tahmin ve mantık yürütebilirim ve bu konuda devletleri yöneten veya içinde görev yapmış insanların beyanat ve resmi açıklamalarına bakabilirim.

     Merkezî İstihbarat Teşkilatı   Central Intelligence Agency (CIA)  : 2013/06/24  GÖRÜNTÜSÜ

‘Türkiye’de bu araştırmalar da şeffaf olabilir’

Kendi ülkemizle ilgili de şunu ifade etmek istiyorum. Maalesef henüz bizim ülkemizin tanımlanamayan uçan cisimler hakkında yayınladığı herhangi bir dosya yoktur. Ama olmamasını da düşünemiyorum. Bu kadar devlet konu hakkında araştırma yaptığına göre Türkiye gibi büyük ve köklü bir ülkenin bu konuda geri kalmış olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen bizde de Türk Hava Kuvvetleri ve/veya MIT konuyla ilgili araştırma birimlerine sahiptir. Keşke bizim devletimiz de ayni Uruguay’daki gibi bu konuda şeffaf olabilse. Aynı şekilde keşke politikacılarımız da bu konuda cesaretli olup sır perdesinin kalkmasını isteyebilse...

Editör: Haber Merkezi