Mehmet Berke Merter’in ‘’Artık harekete geçmeliyiz’’ adlı gazetemizde yayınlanan yazısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi koronavirüs karşı bir dizi önlemleri hayata geçirdi. Küresel bir tehtid haline gelen ve ülkemizin dört bir yanını saran koronavirüs karşı tedbirleri arttıran İBB, hastalığın yayılma riskinin en yüksek olduğu toplu ulaşım araçlarında dezenfeksiyon işlemlerine başlarken, metrobüs duraklarına ise el dezenfektan cihazları yerleştirdi.

 



 

GÜMÜŞ İYON TEKNOLOJİSİ KULLANILIYOR

İBB Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan bu işlemler ile İstanbul’da Metro, İETT ve Metrobüs gibi toplu taşımalar düzenli aralıklarla temizlenmeye başlandı. Profesyonel ekiplerce gerçekleştirilen çalışmalarda, gümüş iyon teknolojisi ile insan sağlığına zarar vermeyen ürünlerin kullanıldığı bildirildi.

İBB’YE AİT ALANLARDA ÖNLEMLER ARTTI

Özellikle Çin ve İtalya’nın ardından sınır komşumuz olan İran’da da koronovirüsten etkilenen insan sayısının ve ölümlerin oldukça artması ile birlikte harekete geçen İBB, her gün 5 milyon İstanbullunun kullandığı toplu ulaşım araçlarındaki rutin temizlik işlemlerini, koronavirüs salgını nedeniyle sıklaştırdı. Aynı zamanda bünyesindeki kapalı alanlarda da aynı dezenfeksiyon işlemlerini uygulamaya başladı. İBB’ye ait ibadethaneler, kültür merkezleri ve diğer bütün faaliyet alanları, olası salgın riskine karşı dezenfekte ediliyor.
 

METROBÜS DURAKLARINA EL DEZENFEKTANI KONULDU

Tüm otobüsleri düzenli olarak dezenfekte etmekle kalmayan İETT, metrobüs istasyonlarının girişlerine de vatandaşların el hijyenlerini sağlamaları için dezenfektan cihazları yerleştirdi. İlk olarak Halıcıoğlu, Okmeydanı, Darülaceze, Okmeydanı Hastane,  Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu, Şirinevler istasyonlarında başlatılan uygulama, kısa sürede Metrobüs hattındaki 44 istasyonun tamamına yayılacak. Bin kullanımlık dezenfektan cihazları, gün içinde istasyon görevlileri tarafından kontrol edilecek. Biten solüsyon yeniden tamamlanarak el hijyeninin korunmasında devamlılık sağlanacak.

MERTER UYARMIŞTI

‘’Artık harekete geçmeliyiz’’ isimli yazısında ‘İBB başta olmak üzere tüm kurumlar harekete geçmeli’ diyen Mehmet Berke Merter, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de bir çağrı da bulunmak istiyorum diyerek, ‘’İstanbul’un yoğun toplu taşıma araçlarını düşünürsek eğer bütün istasyonlara ve belediye binalarına vatandaşlarımız için el dezenfektan cihazları kurulmasını önermekteyim. Ayrıca bulaşıcı hastalıkları önleme konusunda bilgileri içeren panoların kurulması faydalı olabilir. Bunu şimdiden yaparsak hem erken davranmış oluuanhem de şu an da mevcut olan grip gibi hastalıklara karşı da önlem alırız’’ demişti.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi