Hükümet’in iç ve dış hat uçuşların yeni havaalanına kaydırıldığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seyahatlerinde kullanmaya devam ettiği Atatürk Havalimanı’na Airport Hotel’ yapılacağı açıklaması üzerine gazetemize açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem İstanbul Büyükşehir ve Bahçelievler Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, söylenen sözler ve seçim vaatlerinin unutulduğunu hatırlatarak, ‘Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alanı ile ilgili meclis üyeliği yaptığımız dönemde gündem dışı yaptığımız konuşmalarda halkın talepleri doğrultusunda isminin korunması ve bu alanın İstanbul halkına yeşil alan olarak kazandırılması en doğru yaklaşım olur diye ifade etmiştim. Cumhurbaşkanımız Atatürk Havaalanı taşınmadan önce İstanbul’un yeşilinin korunacağını belirterek buranın millet bahçesi olacağını dile getirmişti. Daha sonra Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım da seçim vaatlerini sıralarken İstanbul’a yapılması planlanan beş büyük park arasında Atatürk Havaalanının bulunduğu alanın da Millet Bahçesi olarak hizmet vereceğini söylemiş ve vurgulamıştı. Şimdi görüyoruz ki seçim zamanında verilen vaatler unutuldu. Ama bizler vatandaşlar olarak verilen vaatleri unutmuyor ve Atatürk Havaalanı’nın yeşil alan olarak İstanbulluların hizmetine ismi korunarak sunulmasını diliyoruz’ dedi.

‘Atatürk ismi korunarak Şehir Parkı olabilirdi’

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binalı Yıldırım’ın İstanbul ile ilgili 25 dev proje arasında yer alan ve görseli basına tanıtılan Atatürk Havaalanı arazisine yapılacak Millet Bahçesi Fuar ve Kongre Merkezi’nin sadece bir seçim vaadi olarak kalmasını şaşırtan bir durum olmadığını belirten Merter, maalesef yeşil fukarası olan İstanbul’umuz için yine yeşil adına yapılmak istenen bir hayalden öteye geçemedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gündem dışı yaptığım konuşmalarda Atatürk Havaalanı’na ait 11.700 dönümlük arazisinin Şehir Parkı olmasını ve adının da Atatürk Şehir parkı olarak konulmasını önermiştim. Konuşmamda dünyanın bir çok metropollerinin şehir parklarından örnekler sunmuştum. Merkezi hükümet kararlarıyla İstanbul’u yönetmeye çalışmak doğru değildir. İstanbul’a yapılacak her projede İstanbul halkının görüşlerine de başvurulmalıdır’ diye konuştu.

Atatürk Havalimanı yeni projesi 

Erdoğan, ‘Buraya bölge parkı yapacağız’ demişti

Gündem dışı yaptığı konuşmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı arazisinin yeri için ''Ben bu ülkenin başında oldukça yeşil alan olacak'' ve ''Buraya bölge parkı yapacağız'' sözlerini de hatırlattığı ifade eden Merter, “AK Parti iktidarı da bu konuda İstanbul'un eksiği olduğunu düşünüyor ki, dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan ''Ben bu ülkenin başında oldukça yeşil alan olacak'' ve ''Buraya bölge parkı yapacağız'' diyerek 11.700 dönüm yüz ölçümlü Atatürk Havalimanı’nın yerine dünyanın en büyük şehir parklarından birini yapmayı planladığını söylemişti. Bu şüphesiz ki büyük şehir parkına sahip olmayan bu metropolümüz için büyük ama çok büyük bir olaydı! O yüzden bu verilmiş söz çok sevdiğimiz ama maalesef belki de dünyanın en az yeşil alanına sahip İstanbul'umuzu beton çölü olmaktan kurtarmaya doğru büyük bir adım olabilirdi. Atatürk Havalimanın yerine dünyanın en büyük şehir parklarından birinin yapılmasını destekliyor ve isminin de Atatürk Şehir Parkı olmasını arzu ediyorduk. Bugün baktığımızda maalesef bu söylenenlerin hepsinin unutulduğuna tanık oluyoruz’ dedi.

Kent Yaşam / Fidan UĞUR

Atatürk hava limanı şimdiki hali

Editör: Haber Merkezi