CHP İBB ve Bahçelievler Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Nisan ayı meclis toplantısında söz alarak,İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan’ı kutlamak için ne tür hazırlıklar yaptığını sordu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor geleceğimizi emanet ettiğimiz tüm çocuklarımıza mutlu bir gelecek dileyerek sözlerine başlayan Merter, ‘ Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunu kutladığımız bu günde  ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,  savaş yıllarında öksüz ve yetim kalan çocuklara moral vermek ve sevinmelerini sağlamak için bahar havasında kutlamalar düzenleyerek,  23 Nisan’a ‘Çocuk Bayramı’ ismini de vererek günün anlam ve önemini daha da değerli kılmıştır’ dedi.  

‘Türkiye’de çocukları yaşamlarından memnun değil’
Çocukların yaşam memnuniyetinin ülkemiz açısından pek de iç açıcı olmadığını belirten Merter, ‘Ne yazık ki dünya çocuklarına bu güzel günümüzü bayram olarak armağan etmiş olsak da yapılan anketler Türkiye için pek iç açıcı değil. OECD, ilk ikisini 6 Aralık’ta açıkladığı 2015 Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) üçüncü raporu olan Öğrenci Refahı’nda 72 ülkede 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin refah durumlarını inceledi. Öğrencilerle, yapılan anket çalışmasıyla elde edilen sonuçlara göre Türkiye; verileri incelenen 28 OECD ülkesi içinde ‘yaşam memnuniyeti’ sıralamasında maalesef ki 10 üzerinden 6.12 puanla sırada yer aldı’ diye konuştu.

‘Çocukları mutlu etmek için çabalamalıyız’
Yaşam memniyeti az olan çocuklarımızın hiç olmazsa 23 Nisan’ı bayram havasında geçirmeleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne önerilerde bulunan Merter, ‘ Onları memnun edebilecek uygulamalar, indirimlerle etkinlikler düzenleyelim. Bunun için çocuklarımızın toplu taşımayı, o gün ücretsiz kullanmalarını sağlayabiliriz. Sosyal tesislerden güne özel ücretsiz faydalanmalarını ve bunlara benzer çocuklarımızı daha çok mutlu edebilecek organizasyonların sayısı arttırmak için çabalamalıyız.  Önergemizin başkanlık makamına cevaplanması isteği ile havalesini arz ederiz’ dedi.  
CHP İBB Meclis Üyeleri Mehmet Berke Merter ve Musa Keleş imzalı sözlü önergede ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın şu soruları yanıtlanması istendi; Önerilerimizi değerlendirmeyi düşünüyormuşsunuz?,  23.Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İBB olarak ne gibi etkinlikler planladınız?
 

Editör: Haber Merkezi