CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, geçen yıl 2016 Kasım ayında TÜYAP Metrobüs Üst Geçidi ile ilgili “çözüm bulunsun, sorun giderilsin” dediği yazılı soru önergesi neticesinde olumlu gelişme olmaması ve bir adım dahi atılmaması nedeni ile ikinci kez İBB'ye çözüm önerisi için yazılı soru önergesi sundu. Önergesinde çözüm önerilerini sunan CHP’li Berke Merter, TÜYAP önündeki üst geçit sorununun, Zeytinburnu, Şirinevler ve Sefaköy benzeri üst geçitlerinin yapılması ile çözülebileceğini, metrobüs istasyonunun çıkışındaki mevcut üst geçitten TÜYAP girişine yakın bölgeye kadar halkın yağmur ve soğuktan etkilenmemesi için şeffaf, kapalı, uzun bir üst geçidin eklenmesi ile üst geçitte ki izdiham sorununun çözüleceğine dikkat çekti.

MERTER SORULARINA YANIT BEKLİYOR

Ölümlü, yaralanmalı ve hasarlı kazalarda sorumluluk insan yoğunluğunun olduğu yere insanların geliş ve gidişi için yeterli üst geçit yapmayan İBB’ye ait olduğunu söyleyen Merter, şu soruların yanıtlanmasını istedi; Fuar alanına gidişin insan yoğunluğuna sebep olacağı bilindiği halde bu üst geçit hangi akla ve mantığa göre yapılmıştır? TÜYAP fuarı metrobüs üst geçidi en son ne zaman, hangi bedelle, hangi ihale şartları ile kime veya kimlere yaptırılmıştır? Uluslararası olan TÜYAP Fuarına geliş ve gidiş güzergahının, özellikle metrobüs ile yolculuk yapan yerli ve yabancı insanların üst geçitden geçememesinin hoş bir görüntü yaratmadığı malumken sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacakmıdır?

1 yıl önce 2016 yılı Kasım ayında İBB meclisine sunduğumuz ve tüm meclis üyelerimizin oy birliği ile başkanlık makamına havale edilen önergemizin dikkate alınmadığı ortadadır. Yıllardır devam eden bu görüntü kirliliğinin giderilmesi için sorumlu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorunun çözümü için neden bir adım atmamış ve her seferinde seyirci kalmıştır? İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Kasım ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Mehmet Berke Merter, Coşkun Tanış, Erkan Erdoğan, Musa Keleş, Hasan Tapan, Şenol Yolbir, Seyit Ali Aydoğmuş’un imzaları ile önerge meclise sunuldu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi