Toplantıdan ziyade bir dost sohbeti şeklinde ilçe genelindeki problemleri ve çözüm önerilerini konuşmak için basın mensuplarını davet ettiğini ve bir nevi istişare toplantısı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, davete eksiksiz bir biçimde katıldıkları için de basın mensuplarına ayrıca teşekkür etti.

“Yerel Seçim istişare toplantısının ilkini basın mensupları ile yapmamın ana nedeni de, bölgeye olan hakimiyetinizdir” diyen MHP İlçe Başkanı Ahmet Altun, sırası ile sivil toplum örgütleri, amatör spor kulüpleri, eski ve yeni yöneticiler dahil olmak üzere, ilçenin tüm bileşenleri ile istişare toplantısı şeklinde sık sık bir araya geleceklerini söyledi.  Mahallelerde toplantılar düzenleyeceklerini belirtti.

Genel seçim ve yerel seçim arasında büyük bir fark olduğunu söyleyen MHP İlçe Başkanı Ahmet Altun, genel seçimlerde halkın farklı politikaları değerlendirdiğini, yerel de ise farklı özellikler aradığını söyledi. Bakırköy’deki en tecrübeli partinin MHP olduğunu söyleyen Altun, 95 yılından beri yaşanan tüm seçimleri bildiğini ve o yıllarda da Bakırköy Ülkü Ocakları Başkanı olduğunu belirtti. Bakırköy’ün dışına hiç çıkmadığını, taşını toprağını iyi bildiğini ve diğer partiler kongre telaşı yaşarken, kendilerinin tüm kadroları ile yerel seçimlere hazır olarak çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Seçim öncesi ve sonrası çok sayıda üye kayıtlarının olduğunu, özellikle eğitimli kesimden çok fazla talep aldıklarını söyledi.

BAKIRKÖY ARTIK DEĞERLER ÜRETMELİ

Sıradan ve rutin eylemlerle seçim çalışması yapmayacaklarını, sonuç odaklı çalışacaklarını ve özellikle öneri, fikir ve hatta eleştiri anlamında çok açık olduklarını açık bir dille ifade eden MHP İlçe Başkanı Ahmet Altun, “Bakırköy artık değerler üretmeli” dedi.

Bakırköy’de artık halka yönelik sosyal politika ve hizmetleri geliştirme ihtiyacı olduğunu belirterek, ne yapacaklarından çok neleri yapmayacaklarını söyleyen Altun, “Bizim dönemimizde yolsuzluk olmaz” diyerek devam etti.

BASAD’I BİAT EDEN DEĞİL, ÜRETEN BİR KURUM HALİNE GETİRECEĞİZ

Öncelikle Bakırköy’ün vizyonu olan kültür, sanat ve spora ağırlık vereceklerini, ülkemizin en ünlü sanatçı ve sporcularının yetiştirildiği Bakırköy’ü eski günlerine döndüreceklerini belirten Altun, “Bakırköy’ü dünyaya tanıtacak, Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nin adı var ama kendisi yok” diyerek BASAD’ı eleştirdi.

“BASAD’ı  biat eden değil, üreten bir kurum haline getirmek için mücadele edeceğiz” diyerek yetenekli gençlerin de eskilerin cazibe merkezi olan Bakırköy’ü değil,  dışarıyı tercih ettiklerini belirtti.

BAKIRKÖY ŞİDDETLE İVME KAYBEDİYOR

Bakırköy’ün şiddetle ivme kaybettiğini belirten Altun, “Parklarımız işgal altında. Yetiştirdiğimiz bir sanatçı ya da sporcu yok. Kadınlarımızın el emeklerini sergileyecekleri bir alanları yok. Esnaf zor durumda. Mevcut belediye yi başarılı bulmuyoruz ve Bakırköy de değişen bir şey yok” dedi.

Gazetecilerden soru değil de daha çok öneri beklediklerini belirten Ahmet Altun, Atatürk konusunda da hem partisi hem de kişiliği konusunda herhangi bir açıklama yapma gereği duymadığını belirterek, ”Biz Atamızı tartışmaz, peşinden gideriz. Atatürk değerlerine bağlı yaşayan tek partiyiz” diyerek devam etti..

İlçe genelinde yaşanan olaylara karşı kendisini sessiz kalmakla eleştiren gazetecilerin sorularına da cevap veren Ahmet Altun, “Sessiz durduğumuza bakmayın, bu sizi yanıltmasın. Ülke gündeminin yoğunluğu nedeni ile yerelde pek görülmemiş olabilir ama özellikle terör olaylarında emniyetimizle yakın ilişki halindeyiz. 95 yılında Ülkü Ocakları Başkanı olduğum dönemde de uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili mücadelemiz bilinir. Ön gördüğümüz ve şikayet aldığımız konuların aynı şekilde üstüne gidiyoruz” dedi.

GAZETECİLERİN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

Bakırköy özelinde yaptığı haberlerle tanınan Tek Haber internet sitesi sahibi Murat Başbay, Bakırköylülerin aleyhine çıkan kararlara, yine Bakırköy iktidarına oy veren CHP seçmeninin karşı çıktığını belirterek, “Bakırköy CHP’liler den mi ibaret. Neden muhalefet partileri olarak ne Ak Parti ne de MHP tavrını ortaya koymuyor” eleştirisinde bulundu.

Bakırköy Merkez İnternet Sitesi sahibi Serdar Tay’da, CHP’li belediye meclis üyelerinden birine ait rüşvet alış verişinin görüntülendiği bir videonun olduğunu, rüşvet ve yolsuzlukların aktörü olarak ulusal medyaya yansıyan ve herhangi bir açıklama yapmadan görevden ayrılan Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç’ın yurt dışına kaçtığı söylentilerinin ayyuka çıktığını ve neden bu konularla ilgili herhangi bir çalışma yapmadıklarını sordu.

ORTAK KAYGIMIZ BAKIRKÖY

Bakırköy Belediye Meclisi’nde herhangi bir temsiliyetlerinin olmadığını, soru sormak ya da önerge vermek gibi bir şanslarının da olmadığını söyleyen Ahmet Altun, ilçe genelinde yaşanan sorunların farkında olduklarını ve her gün onlarca şikayet aldıklarını dile getirdi.

Bakırköy’de yerel seçimlerde çözüm odaklı çalıştıklarını söyleyen Altun, projelerle değil, birlikte neler yapabiliriz diyerek hep birlikte yapılması gerekenleri planlayacakları bir yönetim hedefinde olduklarını söyledi. “Biz birlikte karar alacağız. Hizmet vermeye talip olduğumuz insanlar, birlikte yaşadığımız insanlar. Onların sorunu bizim sorunumuz” dedi.

Bakırköy’ün en önemli sorunlarından birinin de Kentsel Dönüşüm sorunu olduğunu, 24 Haziran seçimlerinden sonra hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile bürokrasinin daha hızlı işleyeceğine inandığını belirten MHP İlçe Başkanı Ahmet Altun, Bakırköy’e hak ettiği marka değerini geri kazandıracaklarına inancının tam olduğunu söyledi. En önemlisinin de karşılıklı güven duygusu olduğunu söyleyerek, Önce birbirimize güveneceğiz, inanacağız” diyerek devam etti.

GAZETECİLER SAHA DENEYİMLERİNİ AKTARDI

Yerel seçimle ilgili önerilerini belirten Gazeteciler de, Bakırköylülerin Bakırköylü bir başkan tarafından yönetilmek istendiğini, Bakırköylü olmanın en önemli unsurunun da vizyondan geçtiğini, her mahallenin sevilen sayılan ve eğitim düzeyi ile bilgi sahibi, en önemlisi de görgü sahibi insanlardan oluşan bir meclis yapısına sahip olması talebinde olduklarını söyleyerek, “Vatandaş mecliste haklarını savunan, Bakırköy’ün değerlerine sahip çıkan, geleceğini ipotek altına almayan, şahsi çıkarları toplumsal çıkarın önüne geçmeyen kişiler tarafından temsil edilmek istiyor. Bilime, sanata, kültüre değer veren, hayvan haklarını savunan ve öncelikle canlıları seven insanlar tarafından yönetilmek istiyorlar” diyerek her gün konuştukları yüzlerce vatandaşın taleplerini aktardı.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi