İstatistiklere göre, her yıl yaklaşık 600 civarı uzuv kopmalı iş kazalarının yaşandığı ülkemizde, bu tür bir bilgilendirme toplantısına az sayda iş verenin  katılması dikkat çekti.

Amaçlarının iş kazalarını minimuma, bu tür bilinçlendirmelerle sıfıra indirmek olduğunu söyleyen TİSK Microcerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Müdürü Sema Uslu, vakfın ana amacının tıp tarihinin modern dönüm noktalarından birini oluşturan mikrocerrahi alanında Türkiye’de gerçekleştirilebilecek tüm bilimsel araştırmalarla, uygulama ve eğitim çalışmalarını yapmak ve desteklemek olduğunu belirtti.

İş güvenliği ve iş sağlığı eğitmeni Alpaslan Yılmaz, çok paralar harcanmadan yapılan uyarı levhalarının bile önleyici ve dikkat çekici olduğunu söyledi. Çalışanların olay öncesi bilinçlenmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Biz insanlar genelde canımız yandığında harekete geçiyoruz” diyerek sitem etti.

Uzuv kopmalı kazalarda ilkyardım ve davranış biçimi hakkında da bilgi veren İstanbul Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı El Cerrahisi uzmanı Ömer Berkoz, videolu sunumu ile kaza anında nasıl davranılması gerektiğini anlattı.
Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 
 

Editör: Haber Merkezi