İstanbul’un Başakşehir ilçesinin Kayaşehir mahallesinde geçtiğimiz günlerde çökerek, bir kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan istinat duvarı önünde toplanan ve aynı zamanda 17 ağustos 1999 Marmara depreminin 20. yılı dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştiren İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’a, CHP  Başakşehir Meclis üyesi ve grup balkan vekili Nizamettin Kümeç, CHP Başakşehir ve İBB Meclis üyesi Hayrettin Özbakır, Enser Şentürk eski meclis üyesi ve ilçe başkanı iş adamı Kâzım Özeren başta olmak üzere çok sayıda vatandaş eşlik etti.
 


 

HAK ETTİKLERİ CEZAYA ÇARPTIRILSINLAR

Depreme yönelik önlemlerin ciddi çalışmalarla gerçekleştiğini belirten Karabat, "Öncelikle Marmara Depreminin 20. yılı nedeniyle önünde toplandığımız Başakşehir ilçesi Kayaşehir Mahallesindeki İstinat duvarının sağlam yapılmadığı için çökmesinden dolayı hayatını kaybeden yurttaşımıza Allah'tan rahmet dilerim. Yaralanan arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, sağlam yapı yapmayarak insanların ölümüne neden olan herkesin hak ettikleri cezalara çarptırılmasını dilerim" diye belirtti.
 


 

BURASI SİTE, MAHALLE DEĞİL DİYEREK İLGİLENMİYORLAR

Açıklamanın ardından istinat duvarı çöken Bulvar İstanbul site yönetimini ziyaret eden İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, yönetim ofisinin toplantı odasında görüştüğü site müdürü Cem Ünal Haközlü ve yönetim kurulu başkanı Ali Karaağaç’ın sorunlarını dinledi.


 

Türkiye’de ki hiç bir siteye belediyelerin destek olmadığına değinen site yönetimi, ‘’ Biz ciddi miktarda sulamaya para ödüyoruz. Burası bir mahalle olsaydı bütün yeşil alanı belediye sulayacaktı. Park ile bahçelerin bakımı ve sulanması ciddi maliyetlere neden oluyor, bu nedenle belediyelerin bu duruma bir çözüm üretmesi gerekiyor. Mesela İSKİ buraya geldiğinde 1750 dairenin sayacını tek tek okumak yerine, geliyor 20 tane sayaç okuyarak daha az vakit daha az maliyet harcıyor. Ya da burası bir mahalle olsaydı 1750 dairenin tek tek çöpünü toplayacak olan belediye, yarım saatte işini halledebiliyor. Sitelere destek olunmalı‘’ diyerek milletvekili Karabat’tan meclis gündemine bu konuyu getirmesini rica etti.
 

Tolga ÖZDEMİR - Şaban KARADUMAN– KENT YAŞAM


 

Editör: Haber Merkezi