Modern eğitim anlayışıyla hizmet vermeyi hedefleyen Modern Eğitim Koleji, BeylikdüzüKavaklı'da hizmete girdi. Okulun açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta ilk konuşmayı Modern Eğitim Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gülel gerçekleştirdi. Eğitime önem verdiklerinin altını çizen Gülel, "Çocuklarımla ilgili hayal ettiğim bir eğitim ve öğretim kurumunu hayata geçirmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyorum. Zira onların iyi bir eğitim alması için çok çaba sarf ettik ve çok okul değiştirdik. Onlar okurken ben de istediğim gibi bir okula sahip olayım diye dua ettim. Bu bina bana teklif edilince eğitimdeki başarılarına inandığım dostlarımla istişareler yaptık. Çocuklarımızı gönül rahatlığı ile gönderebileceğimiz bir okulu hayata geçirdik. Okuldan çok eğitim ve yaşam merkezi olsun istedik. Ben çocuklarıma sunulmasını arzu ettiğim standartlarını şimdi vatanımızın ve milletimizin hizmetine sundum. Bu günümüzde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


‘TÜRKİYE GELİŞİYOR’           
Törende son olarak kürsüye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geldi. “Bizim geleceğe güvenle, umutla ve hep birlikte bakmamız gerekir” diyen Soylu, “Bu okulun açılışı aynı zamanda 1000 hapishanenin kapanış töreni; belki de yüzlerce fabrikanın da açılış törenini belki burada birlikte yapıyoruz. Türkiye her anlamda gelişiyor. Her vilayetimizde üniversitemiz var. Türkiye büyük bir istikrar ve gelişme içerisindedir” dedi.



Daha önce törene katılacağı söyleyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın program değişikliği ile katılamadığını söyleyen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, “Bu değerli kurumu bize kazandıranlara teşekkür ediyoruz. Hükümet politikası olarak eğitimin büyümesi için çalışıyoruz. Özel okullar hükümetin politikalarından biri. Özel okullara üç yıldır destek veriyoruz. Meslek meselesini memleket meselesi görüyoruz. Şu anda Avrupa'da en yüksek üniversite öğrencisine sahibiz” diye konuştu. 


Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi