Bakırköy’de Güzellik merkezi işleten Emel Şeker sektörde yaşadığı sıkıntıları gazetemize anlattı. Yaşadığı zorlukların ardından tesadüf eseri başladığı Güzellik sektörüyle adım adım çıktığı merdivenleri gazetemizle paylaşan Emel Şeker ‘’15 sene önce genel muhasebe olarak görev alıyordum, tesadüf sonucu bu mesleğe atıldım ilk etapta satış olarak mesleğe devam ettim 3 sene boyunca, sonrasında 3yıl boyunca estetisyenlik kurslarına gitti belgemi aldım ve estetisyen, güzellik uzmanı olarak işleme devam ettim, yaklaşık 15 yıldır bu sektördeyim ama son 7 yıldır kendi işim olarak faaliyetteyim’’ dedi.

‘’Hem maaş hem prim’’

Gazetemize geçtiğimiz haftalarda yaptığımız bir haberle gündeme getirdiğimiz anketörler konusunu da değerlendiren Şeker; ”Anketörlerle ilk zamanlar bende çalıştım ama anketörlerle çalıştığımda sorun yaşadım, kişiye zorla paket satma sözleşme imzalatmak bunlar problem yarattığı için ben anketör sistemini bıraktım. Hem maaş hem primle çalışıyorlar, fakat insanlara sadece prim aldıklarını belirtiyorlar. Anketörler insanları ikna etmek için prim alacağım, öğrenciyim gibi cümleleri kullanıyorlar. İşletmeye gelenler uzman satışçıların yoğun baskı ve ısrarları sonucu içeriğinide çok bilmediği sözleşmeleri imzalıyorlar. Kafaları öyle karıştırıyorlar ki sözleşmenin altında ki senedi bile farkedemiyorlar. Tüketici hakları gereği 8 gün içerisinde kosulsuz iptal imkanı varken, bu tür işletmeler müsteriyi farklı metot ve uygulamalarla oyalıyorlar. Benim merkezimde isteyen olursa rızasıyla gelir işlem yapılır.

Ben normalde sözleşme yapmıyorum senet yapmıyorum, parayı nakit alıyorum. Randevu kartımız var, üzerine de yazıyorum hangi işleme gireceği ve alınacağı o şekilde devam ediyoruz’’ dedi.

Verdiğimiz hizmetler

İşlemlerimizde cilt bakımı, lazer epilasyon, bölgesel zayıflamalarda kavitasyon, lazer lipoliz, radyofrekans(cilt ütüleme), lifting(yüz germe), leke tedavisi, yosun battaniyesi, selulit tedavisi, iğnesiz mezoterapi, elektroped işlemleri yapıyoruz bunun yanı sıra cilt bakımı, dermaroller işlemi yapıyoruz Doktorla anlaşmamız olup PRP işlemleri yapıyoruz.

Elizan Altunufağı / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi