İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen iftar programında, mahalle muhtarlar ve aileleriyle bir araya geldi. Programa, Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Genel Sekreteri Bülent Abdullah Özen, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, Muhtarlıklar Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu, Muhtarlıklar Müdürü Mustafa Erol, İstanbul'daki mahalle muhtarları ve aileleri katıldı.

Orucunu muhtarlarla açan Başkan Mevlut Uysal, iftar sonrasında yaptığı konuşmada İstanbul’daki 959 muhtarın 798’inin programa katıldığını, katılamayan yüzde 15’in de mazeret bildirdiğini belirterek, “Bize sahip çıktığınız için size teşekkür ediyorum” dedi.

"ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ BİR SORUN YOK"

Muhtarların ne kadar zor şartlarda görev yaptığını bilen bir aileden geldiğini ifade eden Mevlut Uysal, önce amcasının, sonra abisinin köylerinde muhtarlık yaptığını hatırlattı. “Muhtar olarak ne yapıyorsanız; kendiniz ya da aileniz adına değil vatandaş adına yapıyorsunuz” ifadelerini kullanan Başkan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada muhtarlarımız bir şey söylüyorsa her biri mahallesi adına bize talepte bulunuyor. Bu kadar mücadele vatandaş ve millet adına. Seçilmişlerin kaderi bu. Oy veren insan haklı olarak hizmet bekliyor. Biz de seçilmişler olarak birbirimizi anlarsak, yapamayacağız iş yok. Birlikte, İstanbul’da üstesinden gelemeyeceğimiz, altından kalkamayacağımız bir hizmet yok. Muhtarlarımız vatandaşın içindeki en son ulaşım noktasıdır. O zaman biz muhtarlarımızdan çok daha sağlıklı, problemin kaynağını öğrenebileceksek bunu canı gönülden yaparız.”

HER MAHALLEYE MUHTARLIK BİNASI SÖZÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İstanbul’un mahallelerindeki sorunları çözmek adına muhtarlarla sıkı ilişkiler içinde olduğunu vurgulayan Uysal, muhtarlarla diyaloglarının daha sıkı bir şekilde devam edeceğini kaydetti. Muhtarların daha rahat hizmet edebilmeleri için uygun çalışma ofisleri oluşturduklarını vurgulayan Uysal, “Eksik olan muhtarlıkları tespit ettik ve yapımına başladık. İstanbul’da muhtarlık binası olmayan mahallemiz kalmayacak. Biliyorsunuz, muhtarlıklarda ve belediyelerde ‘Başkanlık’ sistemi var. 24 Haziran seçimlerinden sonra hükümette de Cumhurbaşkanlığı sistemi gelecek.” Dedi.

AYKUT’TAN UYSAL’A TEŞEKKÜR

İftar programında söz alan Tüm Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut, ‘’İstanbul'da 959 Muhtarımız görev yapmaktadır. Mahalle Muhtarlarımız yapılan hizmeti asla inkâr etmezler ve bugün burada %80 Muhtar arkadaşlarımızın iftara katılması önemli birliğin göstergesidir. Sayın Başkanım İstanbul Büyükşehir Belediyesine Bağlı Muhtarlar Daire Başkanlığı ve Müdürlüğünün ekip ruhu ile çalıştıkları ve muhtarlarımızın sorunları olduğunda anında dönüş sağlamaları bizleri mutlu etmiştir. Yeşilay projesi ve Ailece Afyon eğitim projesi tüm muhtarlarımızı ve kıymetli ailelerini onure etmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Muhtarlarımıza göstermiş olduğu hassasiyeti sizlerden de görmek bizleri mutlu ediyor. Cumhurbaşkanımızın emanetlerine sahip çıkmanızdan dolayı teşekkür ederim. İnşallah yapılan bu etkinliklerin daha çok artırılarak devam etmesini gönülden talep ediyoruz.

Mevlam birlik beraberliğimizi daim eylesin. Bugün buraya davet etmiş olduğunuz Muhtarlara, Azalarımıza ve kıymetli ailelerine göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu adına teşekkür ederim’’ dedi.

Elizan Altunufağı / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi