Dünyanın kanayan yarası olan mülteci krizi her geçen gün büyüyerek küresel bir sorun olmaya devam ediyor. Savaşlar sonucunda milyonlarca insan hayatını kaybetti, kalanlar ise göç etmek zorunda kaldı.Visioncy sanat ekibi, dünyanın farklı noktalarında mülteci temaları sergiler düzenleyerek bu duruma dikkat çekiyor.  Son yıllarda Suriye’deki iç savaşla birlikte, mülteci krizi daha da küresel bir boyut aldı. ‘’ExodusDeja-Vu’’ isimli sergi sadece Suriyeli mültecileri ele almıyor, geçmişten günümüze mültecilerin sorunlarını ele alarak, mültecilerin tarihsel süreçteki izini sürüyor. 

USTALAR BULUŞUYOR

Visioncy sanat ekibi, birbirinden deneyimli foto muhabirleriyle hayatlarını hep savaş alanlarında mültecilerin ve onların göç hikâyelerini ölümsüzleştiren iki farklı kuşak muhabirleri de bir araya getiriyor. Aralarında Çoşkun Aral ve Nilüfer Demir’in bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı savaş muhabirinin çekmiş olduğu fotoğraflar bu sergi de yer alacak. Exodus - DejaVu’da, fotoğrafçılardan oluşan ekibiyle birlikte, dokunaklı hikâyelerini anlatarak milyonlarca mültecinin gerçekliğini ortaya koyuyor.

11 KASIM’DA BAŞLIYOR

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Beşiktaş Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenecek olan sergi 11 Kasım saat 16.30 Fulya Sanat Merkezi’nde görkemli bir kokteylle açılacak. Yoğun ilgi gösterilmesi beklenen sergi 20 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi