40 yıldır Yeşilköy'de ikamet ettiğini ve 16 yıldan beri de Yeşilköy Halk Pazarı içerisinde esnaflık yaptığını söyleyen Gökgöz, mahallelerindeki eksikliklerin, yanlışların, gruplaşmaların ve insanların birbirlerine kırılmalarının farkında olduğunu söyleyerek, insanların birbirlerini alt tabaka ve üst tabaka diye araştırmalarından da rahatsız olduğunu söyledi. “Tüm bu ayrışmalardan kurtularak, Yeşilköy’e talibim” dedi.

Belediye yönetimi ile Yeşilköy halkı arasında diyalog eksikliği olduğuna inandığını belirterek açıklamalar yapan Yeşilköy Mahalle Muhtar Adayı Murat Gökgöz, mevcut muhtarlık yönetimi azalarından olduğunu, tüm düşüncelerini öncelikle mahalle büyükleri ile paylaştığını ve aday olmaya hep birlikte karar verdiklerini belirtti.

Yeşilköy’de yer altı ve kanalizasyon sorunu olduğunu, yaz aylarında sahillerindeki mülteci sorununu, kafeleri, nargile salonları ve halkın parklarında rahatça dolaşamaması gibi daha pek çok sorunu sıralayan Murat Gökgöz, tüm bu sorunlara karşın 3 dönemden beri muhtarlık yapan Bülent Yurtsever’in de artık yorulduğunu düşündüğünü belirtti.

Yeşilköy İmece platformunun yaz aylarında sahillerle ilgili başlattığı çalışmalar sonucu, artık sahillerinde mangal yapılmasının kesinlikle yasaklandığını ve Büyükşehir Belediyesi'nin de yasağı onayladığını söyleyen Yeşilköy Mahallesi Muhtar Adayı Murat Gökgöz, halkın taleplerine ve gösterdiği dirence mahalle muhtarının da katılım göstererek duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Yeşilköy halkı taktir ederse muhtarlık makamını halkın makamı olarak göreceğinden de kimsenin endişesi olmaması gerektiğini söyleyerek, açıklamalarını tamamladı.

BÜLENT YURTSEVER ADAY OLMADIĞINI AÇIKLADI

Yeşilköy Mahalle Muhtarlığı görevini 4 dönemdir yapan Mahalle Muhtarı Bülent Yurtsever’de sosyal medya üzerinden yeni dönemde muhtarlığa aday olmadığını açıklayarak, ailesi ile birlikte bir süre Amerika’da yaşama kararı aldığını belirtti.

2016 yılında ABD Lotaryasından ailece Green Kart vizesi kazandıklarını ve ailece aldıkları karar doğrultusunda, bundan sonraki yaşantılarına bir süre Amerika’da devam etmeyi deneyeceklerini söyleyen Yurtsever, “Biz kocaman bir aileyiz” sloganıyla 1999 yılında yola çıktığını belirterek, “Çalıştığım dört dönem boyunca bana inanarak ve güvenerek oy veren seçmenlerime layık olmaya çalıştım. 3 yada en fazla 4 dönem muhtarlık yapacağımı her platformda dile getirmiştim” dedi.

Kendisine verdiği en fazla 4 dönem sözü olduğunu belirten Yurtsever, “Yeşilköylü olmak bir ayrıcalıktır” diyerek, bu ayrıcalığı yaşamanın onurunu ömür boyu taşıyacağını ifade etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi