Olay İstanbul-Gebze hattında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre; kendisini Gebze Belediyesi’ne bağlı ANKA Dekor İnşaat Firması elemanı olarak tanıtan F.Faruk Güneş isimli kişi internet üzerinden traktörünü kiraya veren Zekeriya Karaali isimli vatandaşı dolandırdı.

İNTERNETE İLAN VERMİŞTİ

İddialara göre 76 AS 554 plakalı traktör sahibi Zekeriya Karaali, internet üzerinden traktörünün kiraya verileceği ve nakliyat işleri için kullanılabileceğine dair ilan verdi. İlanı gören dolandırıcı F.Faruk Güneş, Karaali’ni arayarak traktörü kullanmak istediğini söyledi. Traktörü ile beraber Gebze’ye giden Karaali, dolandırıcının kendisine traktörle beraber 2 yıl boyunca Gebze Belediyesi ile çalışağı sözü verdiğini ve dolandırcının isteği üzerine ruhsat ve kimlik fotokopisini dolandırıcıya teslim ettiğini söyledi. Ertesi sabah traktörü almak için bıraktıkları inşaat önüne giden Karaali, traktörü yerinde bulamayınca dolandırıldığını anladığını belirtti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Dolandırcının kendisine verdiği belgelerde Gebze ANKA Dekor inşaat firması kaşesi olduğunu gören Zekeriya Karaali, firmaya giderek şirket yöneticileri ile görüştü. Karaali’den yaşanan durumun detaylarını öğrenen şirket yönetcileri kendilerine bağlı böyle bir kişi olmadığını dile getirerek dolandırıcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Karaali ise karakola giderek söz konusu dolandırıcı hakkında suç duyurusunda bulunarak şahsın yakalanması için çalışma başlatılmasını istedi. Yapılan incelemeler de F.Faruk Güneş’in sahte kimlik kullandığı belirlendi.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi