BAKIRKÖY-Bakırköy Spor Tesisleri’nin geçtiğimiz haftalarda encümen kararı ile yıkılmasının ardından sular durulmuyor. Bilindiği gibi tesisin yıkım kararının ardından ilçe sakinleri yıkıma tepki göstermiş, gösterilen tepkilerin ardından ise mahkeme yürütmenin durdurulması kararını vermişti. Yıkım kararının altında imzası bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise gösterilen tepkilerin kasıtlı olduğunu yıkımın tamamen hukuki olduğunu belirtmişti.

‘NE YAPACAĞINI AÇIKLASIN’

Yıkım kararının mahkeme tarafından durdurulmasının ardından çalışmaların henüz başlamamış olması endişeleri arttırırken Spor Vakfı kurucularından olan aynı zamanda Spor Vakfı’nın Başkanı Naci Ekşi şimdilerde bir harabeyi andıran Spor Vakfı’nın önünde basın açıklaması yaparak Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu’na seslendi. Kulüpte spor yapan çocuklarla beraber kameralar önüne çıkan Ekşi konuşmasında sert eleştirilerde bulunarak, “Kerimoğlu buraya ne yapacak onu açıklasın” dedi.

‘BURASI KAÇAK DEĞİL’

Ekşi konuşmasında, “Manzarayı görüyorsunuz. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu bu binaların kaçak olduğunu iddia ederek binamızı bu hale getirdi. Çocuklarımızın moralini bozdu, ailelerini ağlattı. Biz her sene 1500-2000 öğrenciye burada eğitim veriyoruz. 30 seneden beri 50 bine yakın öğrencimize çeşitli dallarda eğitim verdik. Kerimoğlu buraların kaçak olduğunu iddia ederek yıktı. Bu binalar kaçak değildir. Binalar benim zamanımda Belediye tarafından ihale edilmiş, inşaatı tamamlanmış, benden sonraki belediye zamanımda da kesin kabulü yapılmıştır” dedi.

‘DAHA GÜZELİ İÇİN BİZ VARIZ’

“Belediye tarafından ihale edilmiş olması ve kesin kabulünün yapılması burasının ruhsatsız olmadığını, kaçak olmadığının kesin kanıtıdır” diyen Ekşi, “Bizden sonra 2003 yılında yapılan Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü tarafından yapılan encümeni tarafından tasdik edilerek yapılmıştır. Kaçak değildir. Bu binaları bu hale getirmek, bu çocukları bu tesisten mahrum bırakmak utanç vericidir. Şimdi Belediye Başkanına gidip kendisine bunu niye yaptın diyenlere daha güzel bir şey yapacağım diyor. Daha güzel bir şey yaparsa biz varız. Alsın meclisten kararını, projesini yapsın ruhsatını versin ihalesini yapsın gelsin kazmayı biz beraber vuralım” diye konuştu.

‘YETKİLİLER BU BAŞKANI ALSIN’

Ekşi konuşmasının sonunda, “Ben daha güzelini yapacağım demek yetmez. Alsın Bakırköy Spor Kulübünün başkanlığını, hemen devredelim, Bakırköy Spor Kulübüne yardım etsin stadını işletsin, kulübün başarılı olmasını sağlasın. Bugüne kadar bütün icralarımıza rağmen beş kuruş yardımda bulunmadı. Buna rağmen Bakırköy Spor Kulübü’nden para istedi. Bakırköy Spor Kulübü parayı ödeyemeyince bütün hesaplara haciz koydu. Bu mudur daha güzel tesis yapmak? Bütün yaptıkları yanlıştır, bu yapılanları biz eşkıyalık diye nitelendiriyoruz. Bu çocuklara, Bakırköylülere, Bakırköy Spor Kulübüne gönül verenlere, burada eğitim yapanlara, Sivil Toplum Örgütlerine yaptığı hakarettir ve bu hakaretin karşılığını da mutlaka bulacaktır. Bütün yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Görevlerini yapsınlar. Bu züccaciye dükkânına girmiş fil gibi etrafı yıkıp döken Belediye Başkanının tahribatından Bakırköyü,Bakırköy Spor Klübünü ve Bakırköylüleri kurtarsınlar" diyerek konuşmasını tamamladı. 

Selvi Sarıtaç-Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi