Beyoğlu’nda bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını büyük bir coşkuyla kutladı. Okulun bahçesinde düzenlenen bayram etkinliği öğrencilerin birbirinden güzel performanslarına sahne oldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından eğitim veren okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ayrıca okulda çocukları bu güzel günde yalnız bırakmayan öğrenci velilerine yönelik, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Ümit Bülüç, ‘Her yıl kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun’ dedi.

23 Nisan’ın ülkemiz tarihi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Bülüç, ‘Ülkemiz ve dünya için büyük bir güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.23 Nisan, Kurtuluş Savaşının kazanılmasında büyük rol oynayan TBMM’nin açıldığı gündür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü bir bayram havasında kutlanmasını istemiş ve bu günü çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayramdır. Çocuklar gün sizin gününüz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bizlerin sizlerden beklentisi ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanızdır. Hızla gelişen dünyada ülkemizin adının bilimde, fende, teknolojide altın harflerle yazdırmanızdır. Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bu günü bizlere ulaştıran aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum’ dedi.

Okul öğrencilerinin folklor, müzik, şiir ve günün anlam ve önemini anlatan konuşmaları, öğrencileri izlemeye gelen ailelerden yoğun alkış aldı. Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilediği performanslar bayram coşkusuna renk kattı.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

               

Editör: Haber Merkezi