Robert Lisesi eski İngilizce Öğretmenlerinden Susan H. Olmstead’in anısına, İngilizce öğretmenleri tarafından,Robert Lisesi’nde okuduğu yıllar içinde İngilizce dilinde üstün başarı gösterdiği belirlenen öğrencilere, Robert Lisesi Mütevellileri’nin verdiği “Mütevelliler Ödülü”, Sosyal Bilimlere ilgi gösterdiklerine ve bu alanda başarılı olduklarına karar verilen bir kız ve bir erkek öğrenciye, Sosyal Bilimler Zümresi öğretmenleri tarafından verilen “Sosyal Bilimler Ödülü”,1875 yılında Amerikan Kız Koleji’nde göreve başlamış, 1890’dan 1925’e kadar müdürlük yapmış olan Mary Mills Patrick anısına, tüm lise yılları boyunca ortalaması en yüksek olan kız öğrenciye verilen “Marry Mills PatrickÖdülü”  Robert Lisesi’nde ki tüm yılları boyunca derslerdeki başarı ortalamaları en yüksek 10 son sınıf öğrencisine, Koç Ailsi tarafından verilen “Koç Ailesi Ödülü ”nü de alan NazlıUğur Köylüoğlu, günümüz dünyasında, STEM eğitiminin önemine işaret ederken, teknik konulardaki çalışmaların, mutlaka, ama mutlaka sosyal konularla birlikte ele alınması gereklililiğine işaret etti.

BİRİNCİLİKLE MEZUN OLMUŞTU

Lise hayatı boyunca münazara da çeşitli başarılar elde etmiş; özellikle müzik, tarih, uluslararası ilişkiler, sosyal yardım alanlarında ders dışı aktivitelerle de ilgilenmiş olan NazlıUğur Köylüoğlu, Robert Lisesi'nde Harvard Kitap Ödülü’nü ve bilim alanlarındaki başarısından dolayı Prof. Seyhan Nurettin Ege Kadın Bilim Ödülü'nü kazanmış, aynı zamanda da okulu temsil eden ideal öğrencilerin seçildiği “Feyyaz Berker Fellowship” adlı topluluğa dahil olmuştu. Nazlı Uğur Köylüoğlu, lise öğrenimi öncesinde, Terakki Vakfı Orta Okulu’ndan da birincilikle mezun olmuştu.

‘KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİM’

Yaklaşık bir yıldır katkı vermeye çalıştığı “Evrensel Temel Gelir” tartışmalarına da, dünyadaki çalışmaları daha yakından takip ederek, katkı vermeye devam edeceğini söyleyen Köylüoğlu; bu konuda çalışan “Basic Income Laboratory” (Temel Gelir Laboratuvarı) ’nın STANFORD da olmasının da ilave bir avantaj olduğunu düşünüyor.

NAZLI UĞUR KÖYLÜOĞLU KİMDİR?

Dr. Müh. Özgür Sümer Köylüoğlu ve Dr. Müh. Ali Mutlu Köylüoğlu’nunen büyük kızları olan Nazlı Uğur Köylüoğlu, aynı zamanda, 16’ncı ve 19’uncu Dönem Sivas Milletvekili ve 55’inci Hükümet’te Devlet Bakanı Azimet Köylüoğlu’nun da torunu.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi