Ülkedeki tüm demokratik sivil toplum kuruluşlarının mücadele etmesine karşılık, TBMM’de görüşülen kanun tasarısının kabul edilen 6’ıncı maddesi ile evlendirme memurlarının kapsamı genişletilerek, il ve ilçe müftülerinin de evlendirme memurları arasına eklenmesine tepki gösteren CHP’li Nebahat Yıldırım, “Herhalde bundan sonraki aşama kadınların seçme ve seçilme haklarının ellerinden alınmasıdır” dedi.

“Toplumda hiç bir talep yokken, hiç bir kadın kurum ve kuruşuyla görüşülmeden, 'çatır çatır, isteseniz de istemeseniz de geçecek' diyerek kanun maddesini geçirdiler” ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Yıldırım, “Müftülüklere nikah kıyma yetkisi verilirse ne olacak? İşsizlik mi çözülecek? Refah düzeyi mi artacak? Ekonomi mi çözülecek? Trafik sorunu mu çözülecek? Artan kadın cinayetleri mi bitecek? İnsanların yüzü daha mı çok gülecek?” diye sordu.

Mevcut hükümetin, Cumhuriyet’in kazanımları ve medeni hukukla sıkıntıları olduğunu her gün biraz daha anladıklarını ifade eden Nebahat Yıldırım, bir sonraki aşamada ne olacağını endişe içinde beklediklerini söyledi. Geriye bir tek kadınların seçme ve seçilme özgürlüğünün kaldığını belirten Yıldırım, “Herhalde ona da sıra gelecek diye düşünüyorum” diyerek endişelerini dile getirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi