Belediye Başkanı’nın diğer örgüt üyelerinden hiçbir farkı olmadığını, tek farkının ilçe örgütü ve halkı tarafından görevlendirildiği için o makamda olduğunu söyleyen Nurdan Erdiş, CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği aday adaylığı tanıtım toplantısında, düşüncelerini, hedeflerini ve niyetini partilileriyle paylaştı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu, aynı zamanda Türkiye Coğrafyası ve Jeomorfoloji üzerine yüksek lisans yaparak deprem uzmanı olan Erdiş, geçmiş dönemde de Bakırköy’e talip olduğunu ifade ederek, “Biz Bakırköylüyüz ve gönül birlikteliği ile hareket ediyoruz. Birlikte hareket ettiğimiz sürece güzel şeyler yapabiliriz. Parçalanır, bölünür ya da ben sen kavgalarına düşersek kaybederiz. Bakırköy bizim evimiz ve biz evimiz güzel olsun istiyoruz” diyerek açıklamalarına başladı.

EN BÜYÜK HEDEFİM HALKIN SAĞLIĞI, HUZURU VE MUTLULUĞU

Önce insan, sonra bir anne, bir evlat ve bir kadın olarak mücadelenin içinde yer almak ve nerede olursa olsun yaşam şartlarını şansa bırakmamak için adaylığa talip olduğunu söyleyen Erdiş; hayallerinin değil, hedeflerinin olduğunu söyleyerek, birlik beraberlik mesajları verdi.

2014 yerel seçimlerinde de belediyeye talip olduğunu, o dönemde de projelerinin hazır olduğunu, şimdilerde ise günün ihtiyaçlarına göre mevcut projeleri güncellediğini ve projelerini partisi adına kim aday olursa olsun açıklayacağını söyleyen Erdiş, önemli olanın Bakırköy için yapılan projelerin hayata geçirilmesi olduğunu belirterek “Bakış açım toplumcu belediye başkanı dediğimiz açıdır. Benim için önce insan, sonra belediye. Belediye insanlar içindir ve projelerimin hepsi halkın daha rahat yaşayacağı, rahat yaşamanın yanında vatandaşın bütçesine dokunmadan yapılacak projelerdir" diye konuştu.

ZEMİNİ GÜÇLENDİRMEDEN, BİNAYI YIKIP YAPMAKLA DÖNÜŞÜM OLMAZ

'Deprem Uzmanı' olan Erdiş, 99 depremi sonrası yapılan zemin etütleri inceleme ve araştırma sonuçlarından da bilindiği gibi, Bakırköy’ün depremsellik bakımından bir an önce yenileme ve güçlendirme yapılması gereken ilçelerden biri olduğunu söyledi. Erdiş, ”Binalar çürük evet ama zeminimizde çürük. Binayı yapmak için bizim öncelikle zemini güçlendirmemiz lazım. Zemini güçlendirmeden, binayı yıkıp yapmakta bir şey değişmez. Zemin etütlerini yeniden yaparak, depremi korkulacak bir olay olma halinden çıkardıktan sonra, ada bazında yapılacak kentsel dönüşümle, yapıların altına günümüzün en büyük sorunu olan otoparklar yaparak bu soruna da çare bulunabiliriz. Ada bazlı dönüşüm ile çevre düzenlemesi ve sosyal donatı alanlarımızı da arttırabiliriz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

HER SORUNA AİT PROJEMİZ VAR

Öncelikle geleceğin mirasçısı çocukların yeteneklerinin keşfedileceği gelişim merkezleri, gençlerin en çok ilgilendikleri interneti farklı bir bakış açısıyla öğrenme haline getirecek uygulamaların yaygınlaştırılacağı ve yaşlı nüfusa sahip ilçelerinde 15 mahalleye araçlarla ring seferleri gibi pek çok uygulamayı hayata geçireceklerini belirten Nurdan Erdiş; "Sağlık, güvenlik, yaşlılar, öğrencilerimizin yurt sorunu, kreş ve çocuk bakımı, sokak aydınlatmaları, deniz ulaşımını daha aktif hale getirecek uygulamalar ve neler yapılabilir konusunda pek çok projemiz var ve bunlar zaten örgütün projeleri. Hayatı birlikte paylaştığımız hayvanlarımızın bakım ve rehabilitesi için yaptığımız projeleri hayata geçirmeliyiz. Bakırköy’ümüz kültür ve sanat bakımından da önemli bir konuma sahip. Kültür ve sanat sokakları oluşturabilir, şarkı söyleyen, enstrüman çalan, resim yapan gençlerimize sokakların onlara ait olduğu hissini verebiliriz” dedi.

Bakırköy’ün estetik açıdan da yoksun olduğunu dile getiren Erdiş, binaların dış giydirmelerinin düzenlenerek, açık alanlarının da mimari açıdan yeniden yapılanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Koç gurubu bünyesindeki Arçelik Kahramanoğulları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olan İş kadını Nurdan Erdiş, yapılacak pek çok projede belediye bütçesinden para harcamayacağını ve yapılacak şeylerin belediye ye fazlaca bir yük getirmeyeceğini ifade etti.

CHP’NİN AMACI HALKIN İKTİDARIDIR

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin amacı halkın iktidarını kurmaktır. Bunu başaracak gücümüz ve kararlılığımız fazlasıyla var" diyerek konuşmasını sürdüren Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Nurdan Erdiş, pek çok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yaptığını ve Bakırköylüler Derneği’nin de kurulduğundan beri başkanlığını sürdürdüğünü sözlerine ekleyere, ilçelerinin kültür ve sanat açısından da çok önemli bir konuma sahip olduğunu hatırlattı.

BİR İLÇENİN SORUNLARINI EN İYİ YEREL ADAYLAR BİLİR

Aday adaylığı tanıtım toplantısına katılarak, kendisi gibi Bakırköy’ü yönetmeye talip olan Selçuk Biber, Ali Rıza Akyüz, Taner Kazanoğlu ve Tansel Gülmezoğlu’na teşekkür eden Nurdan Erdiş, bir ilçenin sorunlarını en iyi bilen kişinin yereldeki adaylar olduğunu söyleyerek, toplantıya katılan meclis üyesi aday adaylarına da ayrıca teşekkür etti. “Bizler gönül birlikteliği ile hareket ediyoruz. Bakırköylüler birlikte hareket ettikleri sürece her şeyin en iyi şey yaparlar. Parçalanır, bölünür ya da ben sen kavgalarına düşerse kaybeder. Bakırköy bizim evimiz ve biz evimiz güzel olsun istiyoruz” dedi.

Nurdan Erdiş konuşmasını şöyle sürdürdü;

HEDEFİMİZ ÖNCE BAKIRKÖY SONRA İSTANBUL

 “Bakırköy İstanbul'un öncü ilçesidir. Eskiler ‘Bakırköy’ü alan İstanbul’u alır, İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’ derken, aslında Bakırköylülere büyük bir misyon yüklemiştir ve bizler bu misyonun gereğini yapmalıyız. Bakırköy’ün öncelikle o eski güzel günlerine geri dönmesi lazım. Hepimize düşen büyük görevler var. Bakırköy'de çok güzel şeyler yapılması gerekiyor ki önce çevre ilçelerimize, sonra İstanbul'a etki etsin. Ben Bakırköy'e aday adayı olabilirim ama bizim asıl hedefimiz İstanbul. Burada o kadar güzel şeyler yapmalıyız ki herkes Bakırköy’ü parmakla göstermeli ve ileride İstanbul'a bir Belediye Başkanı aranacaksa bu Bakırköy'den olmalı”

HERKES HERŞEYİ BİLİRİ AMA ORTAK AKIL EN DOĞRUSUNU BİLİR

“Bundan sonraki süreçte hedefimiz önce Bakırköy, sonra İstanbul. İlçemizde hedeflerimizi gerçekleştirecek kadrolara sahip olduğumuza inanıyorum. En önemlisi belediye yönetimi ile ilçe sakinleri arasındaki birliktelik ve şeffaflık. Belediye halkın içinde olmalı ve bazı kararları ilçe sakinleriyle oturup hep birlikte almalı. Her şeyi ben biliyorum diyemem. Herkes her şeyi bilir ama ortak akıl en doğrusunu bilir”

ÖNCELİĞİMİZ EMEK VERENLERİNDİR

“Ortak akılla hareket ettiğimiz sürece yanılmayız ve doğru şeyleri ortaya çıkarmış oluruz. Hangi kadroda olursa olsun, ilçemizde yerelde görev alacak kişilerde önceliğimiz emek verenlerdir. Bakırköylülerdir. Eğer Bakırköy'de çalışacak kimse kalmazsa başka ilçelerden de alınabilir ama önceliğimiz partilerimizdir”

BELEDİYE BAŞKANI SİZİN YETKİ VERDİĞİNİZ KİŞİDİR

Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını koyan Nurdan Erdiş’in tanıtım toplantısına katılan partililerden biri, belediye başkanlık katının bazıları için yolgeçen hanı, bazıları için ise aşılması ve içeriye girilmesi imkânsız bir kapı gibi olduğunu söyledi. “Öncelikle bunu çözecek, halkın içinde ve örgütünüzle barışık olacak mısınız?” diye soran partiliye cevap veren Erdiş, “Bunu bir eleştiri olarak saymanızı istemem ama ben halkın ayağına kahvaltılarda değil, her zaman gideceğim. Belediye Başkanı kamu görüşmeleri ve toplantıları dışında zaten o odada oturmaz ve halkın ayağına gider. Halk belediye başkanını zaten kendilerinden biri olarak görmeli. Kapısına gidip beklemelerine gerek kalmamalı. Belediye Başkanı sizlerden farklı birisi değil. Tek farkı, sizler kendinizi temsil etmesi için ona yetki ve görev vermişsinizdir. Sizlerin verdiği yetki hep birlikte kullanılır ve yapılırsa başarı kaçınılmaz olur. Bakırköy'de bir şeyler yapacaksak, paramız olmasa bile köylerdeki imece usulü gibi yapar yine yaparız. Önemli olan o ruhu canlandırmak. Yeter ki bir şey yapma niyeti olsun, hep birlikte ve dayanışmayı esas alarak, her şeyi hep birlikte yapabiliriz” dedi.

Partililer tarafından büyük alkış alan Nurdan Erdiş, “Bizler öncelikle birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Bildiklerimizi paylaşıp, bilmediklerimizi öğrenip bir bütünü oluşturacağız. Amaç Bakırköy,  bizde Bakırköylüyüz. O halde hep birlikte varız" diyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantının sonunda söz alarak partililerine seslenen CHP Bakırköy İlçe Başkan Vekili Asım Köksal Muş, “Bir şeyi iyi bilmenizi istiyorum. Bizler İlçe Başkanlığı olarak örgütümüzle el ele, omuz omuza verecek ve ilçemizde Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını bir kademe daha yukarıda çıkaracağız. Her şeyi bu örgütle birlikte yapacağız. Hepinize saygılar” diyerek toplantıya son verdi.

NURDAN ERDİŞ KİMDİR?

1968 yılında Kırklareli'nde doğdu. 
İlk, orta ve lise eğitimini Bakırköy’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun olan Erdiş, daha sonra aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsünde (Türkiye Coğrafyası ve Jeomorfoloji) yüksek lisans yaparak Deprem Uzmanı oldu.
2007 yılında Dünya Bankası tarafından Dayanıklı Tüketim Malları konusunda Yılın Kadın Girişimcisi seçilen Erdiş, 2009 yılında da Garanti Bankası Kobi Kadın Girişimcisi Teşekkür Beratı aldı.
2013 yılında bu defa TUİK tarafından Teşekkür Beratı ile ödüllendirildi.
Erdiş, ayrıca Koç grubu bünyesinde Ülkem İçin projelerinde temsilcilik yaptı.
Sivil toplum kuruluşları ile iç içe çalışmalarda bulunan Erdiş, Tüketicileri Koruma Derneği ve Bakırköy İşadamları Derneği üyesi, Bakırköy Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği (BAKADER) kurucu üyesi, Bakırköylüler Derneği Kurucu Başkanı ve Kader Mahkumları Platformu Temsilcisidir.
Tutukluların, özellikle Çocuk Cezaevlerinin şartlarının iyileştirilmesi ve en kısa zamanda kapatılarak çocuk eğitim kurumları haline dönüştürülmesi ve tutukluların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda çalışmalar yürütmektedir.
CHP Bakırköy İlçe Kadın Kolu Yönetim Kurulu Üyeliği, CHP Bakırköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Erdiş, üç yıldan fazla bir süre de İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra, geçmiş dönem Diyarbakır Milletvekili Adayı oldu.
Nurdan Erdiş, iki çocuk annesidir.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi