TEK SAVAŞIM ÇOCUKLARIMIZA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA VE ADA BIRAKMAK

Kalabalık bir ekiple önce Adalar sokaklarında halka karanfil dağıtan ve sonrasında CHP Adalar İlçe Başkanlığı’na giderek aday adaylığını açıklayan Çetinkaya, eşi ve çocuklarıyla birlikte yaptığı açıklamasında, “Bütün savaşımız, çocuklarımıza ve onların arkadaşlarına yaşanabilir bir dünya ve hatırlarımızdaki yaşanabilir Adalar’ı bırakmak” diyerek açıklamasına başladı.

BEN DEĞİL, BİZ DİYEREK YOLA ÇIKTIM

İlçe Başkan Yardımcısı Tanay Garip ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu aday adaylığı açıklamasında, herkesin zor ama kendisinin kolay diyerek başladığını belirten Çetinkaya, Adalar Belediye Başkanlığı için resmi başvurusunu bu gün yapmış olsa da, aslında son dört yıldır bunun için çalıştığını ve ‘ben değil, biz diyerek yola çıktığını ve öyle de devam edeceğinin taahhütlünü vererek açıklamalarına başladı.

“Partim rıza gösterir ve adaylığım hakkında olumlu bir karar verirse, Adalar’ı hak ettiği yere taşımak istiyorum. Laik, demokratik ve Atatürkçü Türkiye'yi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize göstermiş olduğu yolda yürüyerek, yeniden inşa etmek istiyorum” diyerek açıklamalarını sürdüren Çetinkaya, sanatın ve sanatçının ülkemiz üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek, konuşmasına şöyle devam etti.

ADALAR’I SANATIN VE SANATÇININ BAŞKENTİ YAPACAĞIM

“Sanat sadece müzikten, resimden, heykelden ibaret değildir. Sanat yaşamın kendisidir.  Sanatçı olmayan bir toplumda üretimde, gelişim de olmaz. Bugün yaşadığımız durum tam da budur. Bize sanatımızı kaybettiriyorlar”

Belediye başkan adaylığı onaylanırsa, Adalar’ı sanatın ve sanatçının başkenti yapacağını söyleyen Nurhan Çetinkaya, öncelikle Ada halkı ve esnafının koluna altın bilezik değerinde pek çok projeyi hayata geçireceğini söyleyerek, 2 yıl önce Beyoğlu'nda kurdukları BİZ Ofiste, alanında uzman çok sayıda değerli Rektör, Dekan, Dekan Yardımcısı, Profesör, Sivil Toplum Kuruluşu, Gazeteci ve Esnafın da yer aldığı her yaş gurubundan oluşan,  yaklaşık 30 kişilik bir çalışma ekibi ile Ada'lar için çalıştıklarını ve proje ürettiklerini söyledi.

ADALARIN İMARDAN ÖNCE PEYZAJA İHTİYACI VAR

Adalar’ı bir imar paçası olarak değil, peyzaj yapılacak bir alan olarak gördüklerini söyleyerek konuşmasına devam eden Nurhan Çetinkaya, “Bizim ev, bizim insanımız, bizim adamız” ifadeleriyle “Bu ülkeyi sanat ve sevgi kurtaracak. Adalar’ın imardan önce, peyzaja ihtiyacı var. Adaları, ülkemizin nadide güzelliklerini bir arada yaşatan, örnek bir yer olarak hak ettiği yere taşıyacağıma söz veriyorum” diyerek aday adaylığında kendisine destek için gelen herkese teşekkür etti.

Ekrem Ataer ve eşi Ece Ataer de, Halk Korosu ile birlikte Adalar Belediye Başkan Aday Adayı Nurhan Çetinkaya’yı yalnız bırakmadı. Ekrem Ataer Halk Korosu, “Biz artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyoruz” diyerek, “Gündoğdu Marşı” ile Adalar sokaklarında karanfil dağıtımına eşlik etti.  

Nurhan Çetinkaya kimdir?

1967 yılında İstanbul Kurtuluş’ta dünyaya geldi

Pangaltı Lisesi’nde eğitim hayatına başladı ve devam etti.

Pangaltı Lisesi'nden Yetişenler Derneği’nin Yönetim Kurulu’nda 2. Başkan yardımcılığı yaptı.

Çalışarak okuyan Çetinkaya; Kapalı Çarşı’da kuyumcu mıhlayıcısı çırağı olarak mücadelesini askere kadar devam ettirdi.

Askerden sonra babasına ait olan yedek parça firması Oto Koçkaya’da çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Aile şirketi Çetinkaya Pazarlama ve San Elektrik firmalarını kurdu.

ÖRGÜTÇÜ VE SİVİL TOPLUM AKTİVİSTİ ÇETİNKAYA

Nurhan Çetinkaya, sivil toplumun demokrasilerdeki önemine hep inandı. Birçok sivil toplum kuruluşuna üye oldu, faaliyetlerine öncülük etti.

  • 1990 yılında Selamiçeşme Lions kulübü kurucu üyeliği,

  • 1995 yıllında Bankacı Bülent Şenver’in çalışma ekibinde TABA yönetim denetim kurulu üyeliği,

  • Merhum Prof Dr Kriton Curi nin başkanlığını yaptığı Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği üyeliği,

  • Merhum Üzeyir Garih ile Sosyal yaşam üzerine çalışmalar yaptı

  • Şişli Spor Kulübü üyeliği yaptı.

Çetinkaya halen Yeşilyurt Spor Kulübü’nün üyesi ve birçok dernek ve kulüpte fahri üyelik yapmakta

Kınalıada’da sosyal ve toplumsal çalışmalarına hız veren Çetinkaya kurucusu olduğu Kınalıada ve Adalar Platformları ile Adalar'ın sorunlarını gündeme getirdi ve bu sorunların çözümleri için projeler üretti.

Adalar’ın sorunlarını TBMM’de, birçok ulusal medya kanalında anlattı.

BİRÇOK SOSYAL AKTİVİTEYE ÖNCÜLÜK EDEN ÇETİNKAYA

  • Sağlıklı yaşama dikkat çekmek için bisikletle Hopa’dan İstanbul’a geldi.
  • Dünya Bisiklet Günü’nde 10.000 bisikletle İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçti.

  • Görme Engellilerin yaşamına dikkat çekmek için Dünya Görme Günü'nde 3 saat boyunca gözlerini siyah bir bandajla kapatarak Bakırköy'de dolaştı.

  • Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera Merkezi’ni 2 sezon gönüllü koordine etti. Düzenlediği konserlerle, etkinliklerle, yaşama geçirdiği projelerle merkezin ulusal düzeyde tanınmasını sağladı.

Bütçe ve kaynak olmadan 340 etkinlik yaptı, 200.000 kişiyi ağırladı, sadece Bakırköylüleri değil tüm İstanbulluları insanları sanatla buluşturdu.

Yarattığı modellin kurum tarafından benimsenmesi için 11 Ekim 2017 günü Dünyaca ünlü piyanistimiz Sn. İdil Biret ile gerçekleşen açılış galasında sahneye çıkıp görevinin bir sonu olması gerektiğini vurguladı ve görevini devretti.

ÜRETEN VE ARTI DEĞER SAĞLAYAN İŞ İNSANI

Nurhan Çetinkaya, iş hayatıyla ülkemizin insanına iş imkanı sağladı, değer yarattı.

  • 1994 - 1995 yıllarında kriz dönemini stratejik bir hareketle fırsata çevirip finans şirketine, plak şirketine ve eşarp firmasına ortak oldu.

  • 1996 yılında Cemsan’ın ortağı oldu.

  • 2000 yılında Atatürk Barajının Makina Parkının (2000 iş makinesi ve 41.000 m2 stok depoları ) tasfiye işini yaptı ve atıl duran malzemeleri dünyanın çeşitli ülkelerine pazarladı.

  • Harran Üniversitesi’nin makine fabrikasında, Şanlıurfa’da deniz dibi temizleme gemisi üretti, bunu Ortadoğu’ya pazarladı. 7 yıl boyunca süren bu iş zarfında orada çalışan mühendisler ile birlikte NCM Dış Ticaret firmasını kurdu.

  • Danışmanlığını yaptığı şirket ile Adıyaman’da Nisisbi köprüsü ve 21 hidroelektrik santral projesini hayata geçirdi ve devam eden projeleri bulunmakta.

  • Aydınlatma ürünleri üreten bir firmanın da ortaklığını yapmakta.

  • İyi derecede İngilizce biliyor.

ÇETİNKAYA’NIN HAYAT DAMARLARI SANAT VE SPOR

Sanat ve spor Nurhan Çetinkaya için hayatla kurduğu en önemli bağlar arasında.

  • Cam, resim ve heykel başta olmak üzere iyi bir sanat kolleksiyoneri.

  • Bisiklet tutkunu. Günlük hayatında motorlu taşıtlar yerine bisiklete binmeyi tercih ediyor.

  • Seyahat etmeyi bir yerden bir yere gitmek olarak değil yeni yerler ve insanlar tanımak olarak görüyor.

  • İnsanları ve üretmeyi seviyor.

Kendisini “ailesine bağlı bir HÜMANİST” olarak tanımlayan Çetinkaya’nın “Kızıma Mektuplar” isimli yayınlanmış bir kitabı da bulunuyor. Çetinkaya kitabını bizzat CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye etti. Halen Kent Yaşam Gazetesi'nde köşe yazıları yazıyor.

SİYASETÇİ NURHAN ÇETİNKAYA

· 30 Ağustos 2012 Zafer Bayramı’nda Cumhuriyet Halk Partisi üyesi oldu. Çetinkaya bu anlamlı günde gerçekleyen üyeliğini ‘kendi zaferi’ olarak tanımlıyor.

· Bakırköy'den Belediye Meclis Üyeliğine ( CHP ) seçildi.

· Bir dönem Bakırköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yerine getiren Çetinkaya halen Bakırköy Belediye Meclis Üyeliğine devam ediyor.

· Başkan yardımcılığı döneminde çok önemli projeye imza attı.

ADALAR’IN NURHAN ÇETİNKAYASI

Nurhan Çetinkaya için Adalar sadece ikamet ettiği bir ilçe değil bir yaşam biçimi. Adalar, Çetinkaya için kimliğinin vazgeçilmez bir parçası

· 2 yıl önce akademisyenler, sivil toplum üyeleri, esnaflar, Adalı yazlıkçılar, ev hanımları ve gençlerden oluşan 30 kişilik ‘BİZ ’im EKİP’ çalışma grubunu kurdu ve bu ekiple Adalar’ın sorunlarına çözüm üreten projeler geliştirdi.

· İş, kültür, sanat, siyaset ve akademik dünyasından önemli fikir önderleri ve ünlü simalarla sürekli etkileşim içinde olan ‘BİZ ’im EKİP’ büyümeye devam ediyor.

· ‘BİZ ’im EKİP’ çalışmasının odak noktasında Adalar. Sorunlarının temel noktası olan finansman açığını ortadan kaldıracak ve diğer yerel yönetimlere rol model olacak 5  ana başlık üzerinden 50 alt başlıkta çalışan ‘BİZ ’im EKİP’ Adalar’ı hak ettiği yere taşıyacak dinamizme ve vizyona sahip.

· BİZ’im Park, BİZ’im Esnaf, BİZ’im Bank, BİZ’im Çocuk, BİZ’im Ev, BİZ’im İskele, BİZ’im Sahil, BİZ’İm Fayton, BİZ’im Atık, BİZ’im Doğa, BİZ’im Festival, gibi rol model çalışmaları #SenBenYOKBizVarız sloganı ile yürütülüyor.

Nurhan Çetinkaya, ‘ruh ikizi’ Ayten'le evli.  Kızları Kayla ve Olivia’nın hem babası hem de en iyi arkadaşı.

Editör: Haber Merkezi