Gaziosmanpaşa Belediyesi geçtiğimiz hafta, Gaziosmanpaşa’daki okullara 123 bin TL boya yardımında bulunduğunu açıklamış, görüştüğümüz bazı okullar ihtiyaçlarını kendi imkânlarıyla karşıladıklarını ifade etmişti. CHP grup üyesi Ahmet Gürbüz Meclisin Ekim Ayı toplantısında 2016 Yılı Performans Programı ve Mali Bütçe görüşmelerinde söz alarak belediyenin eğitim kalitesini arttırma ve geliştirme hedefinin yeterli olmadığını dile getirdi. Gürbüz, devlet okullarına yapılan yardımla yandaş okullarına yapılan yardımların adaletli olup olmadığını da sorduk” dedi.

DEVLET OKULUNA BİN 230 TL BOYA YARDIMI

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara gereken önemin verilmediği, yeterli ve gerekli yatırım ve yardımların yapılmadığını ifade eden Gürbüz, “Gaziosmanpaşa’da 100 civarında lise, orta ve ilkokul olduğu bilinmektedir. Buradan yapılan yardım miktarının okul başına yaklaşık olarak bin 230 TL olduğu sonucu çıkmaktadır” dedi.


“TÜRGEV’E YÜZ BİNLER…”

Gürbüz, diğer taraftan Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapılmakta olan kız öğrenci yurdu için, “Bu binanın bir yıllık kirasının bile devlet okullarının tamamına yapılan boya yardımından fazla olduğu tahmin ediliyor” değerlendirmesinde bulundu. Gürbüz, “Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın himayesinde faaliyet gösteren Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) adına Fevzi Çakmak Mahallesi’nde açılacak olan kız yurdu için hazırlıklar son sürat gidiyor. Belediye meclisten aldığı yetkiyle İstanbul Caddesi 87 numarada beş katlı, yeni, modern, üstelik içi yapılmamış bir bina kiralanarak oldukça konforlu bir yurt yapılmaktadır. Böyle bir binanın yıllık kira miktarı ve içinin düzenlenmesi için harcanacak bedel yüz binlerle ifade ediliyor. Bu binanın bir yıllık kirasının bile devlet okullarının tamamına yapılan boya yardımından fazla olduğu tahmin ediliyor” dedi.


“OKULLARA YAPILAN YARDIM ADALETLİ Mİ?”

Gürbüz açıklamasında, “Bu konuda belediye meclis toplantısında önerge vererek belediyeye TÜRGEV arasında yapılan protokolü, yapım masraflarını kimin karşıladığını ve devlet okullarına yapılan yardımla yandaş okullarına yapılan yardımların adaletli olup olmadığını da sorduk” dedi.

Şahin İMĞA-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi