Grup Başkanı 1. vekili olarak seçilen Cemal Merdan, engelli bir birey olarak belki de ülkenin tek engelli gurup başkan vekili olduğunu ve buna imkan veren Zeytinburnu Belediyesi’ni canı gönülden tebrik ettiğini söyledi. Merdan, aldığı bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Ne iktidarın ne de muhalefetin birbiri üzerinde tahakküm hakkı olmadığını, geçmiş dönemde buna izin vermediğini ve bundan sonra da vermeyeceğinin söyleyen Merdan, “Yeter ki empati yapalım, birbirimizi kırmayalım ve hep birlikte Zeytinburnu için faydalı işler yapalım. Hepimiz Zeytinburnu'nun birer özetiyiz” dedi.

OKUL SÖZÜ HAVADA KALDI

Raporların görüşülmesinin ardından 2018 yılı faaliyet raporu ve denetim komisyonu raporu okundu. 2018 yılı faaliyet raporuyla ilgili sırasıyla söz alan CHP’li meclis üyeleri, belediyenin kişi veya kurumlara tahsis ettiği araçları ve yakıt teminlerini, Ayhan Şahenk ve Fatma Süslügil ilköğretim okullarının yenilenme gerekçesi ile yıkıldığını ama durumunun ortada olduğunu ve buna karşılık geçmiş dönemde verilen 21 okul yapma sözünün de havada kaldığını belirttiler.

Belediye personel sayısının yaklaşık 1700 kişi olduğunu, vatandaşların yönetime katılması anlamında başarısız bir dönem geçirildiklerini, belediyenin borcunu ve borcun faizini de soran CHP’li Meclis Üyeleri, belediyenin kamuya ait bazı alanları bazı kişi ve kurumlara peşkeş çektiğini söyledi.

GÖÇ VE UYUŞTURUCU KOMİSYONLARI ÖNERİSİNE RET

Zeytinburnu halkının ilçelerinden göç ettiğini, esnafın haksız rekabetle mücadele ettiğini ve mülteci esnafların dükkanlardaki tabelalarına bakarak, “Şam’da mı yoksa Halepte’mi yaşıyoruz artık karıştırıyoruz” dedikleri meclis toplantısında ağır eleştirilerine devam eden CHP’li meclis üyeleri, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan göç ve uyuşturucu ile mücadele komisyonu kurulmasına ret veren Ak Partili ve MHP’li meclis üyelerine anlam veremediklerinin altını çizdiler.

Konuşmaların ardından son olarak CHP Meclis Gurubu adına söz alan Hüseyin Üsküdar, Zeytinburnu’nun sorunlarını kentsel dönüşüm, göçmenler, trafik, otopark ve eğitim şeklinde maddeledi. geçmiş dönem belediye başkanı ve Beykoz Belediye başkanı olan Murat Aydın’ın bunlarla ilgili bir yol alamadan gittiğini, kentsel yenileme adına bir şey yapılmadığı gibi aksine bakanlar kurulundan kararlar çıkarılarak vatandaşı evinden ettiğini iddia etti.

ÜSKÜDAR’DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

Belediyenin kendisine ait öğrenci yurdunu vakfa tahsis ettiğini ve ücretli hizmet vermesini de eleştirerek konuşmasını sürdüren Üsküdar, zehir zemberek açıklamalarına devam ederek, ilçede bulunan sübyan mekteplerinden de bahsetti.

Kamu arazilerini, askeri lojmanların olduğu alanı ve et balık kurumunun bulunduğu alanın da TOKİ’ye satıldığını söyleyen Üsküdar, rezerv alanlarının tüketildiğini, Kiptaş’ın yaptığı akıllı binaların da bir gece vakti yine kendi kendilerine sattığını iddia etti. “Gidenin arkasından iyi konuşmak isterdim ama Zeytinburnu bir mevta ve Murat Aydın Kentsel Dönüşüm konusunda sınıfta kaldı” dedi.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ CEVAP VERDİ

CHP’li meclis üyelerine cevap veren Ak Partili Meclis Üyeleri, Murat Aydın’ın katılımcı ve sürdürülebilir bir anlayışla belediyeyi yönettiğini, yanlışları tespit ederek anında müdahale ettiğini söyleyerek, buna karşılık halkında 31 Mart seçimlerinde teveccühünü kendilerine gösterdiğini söyledi.

Ak Parti Gurubu adına konuşan Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Muhammet Kaynar, “Bunları halka anlattınız ama halk size inanmadı ve bize görev verdi” diyerek, son 5 yılda ülkemize bir tek meteorun çarpmadığını söyleyerek, Zeytinburnu Belediyesi’nin giderinden çok geliri olan bir belediye olarak örnek teşkil ettiğini söyledi. “Lütfen CHP li belediyenin raporlarını inceleyin ve gelin öyle konuşalım” dedi.

CHP EZBER POLİTİKASI YAPIYOR

Yapılan hizmetlerin yazılı olduğu faaliyet raporu hakkında çok fazla konuşmayı düşünmediğini ama yapılan haksız eleştiriler karşısında konuşma gereği duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Keşke eleştirilerin hepsini bu güne sığdırmasaydınız da, diğer toplantılarda konuşacak bir şeyler bıraksaydınız” diyerek, CHP’nin ezber politikası yaptığına bir kez daha şahit olduklarını söyledi.

Seçim sürecinde CHP’nin tüm bu eleştirileri vatandaşa da anlattığını, kendilerininde hesabını verdiğini ve yeni bir başkan olarak vatandaşa pek çok vadde bulunduğunu söyleyen Arısoy, “Keşke benim verdiğim vaatleri takip edip yapamadıklarım konusunda eleştiri yapma hakkınızı bu gün değil de bir yıl sonra kullansaydınız” diyerek devam etti.

BU CÜMLELER, BU MECLİSE YAKIŞMIYOR

‘Vurgun, talan, peşkeş’ gibi cümlelerin mecliste konuşulmasından yana duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Arısoy, “Lütfen ezber cümleler konuşmayın. Bu cümleler bu meclise yakışmıyor” dedi.

‘Mevta’ cümlesini de şiddetle reddettiğinin altını çizerek konuşmasını sürdüren Başkan Ömer Arısoy, “Biz büyük ve huzurlu bir aileyiz ve şehirler canlı organizmalardır. Zeytinburnumuz da İstanbul’un göz bebeği bir yerdir. Siz nasıl bakarsanız öyle görürsünüz” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GELDİM

Zeytinburnu’nun sorunlarını çözmek için geldiğini söyleyen Ömer Arısoy, 3 ay süren adaylık döneminde vatandaşlara yapacakları konusunda bilgi verdiğini ve kentsel dönüşümle ilgili yapacaklarını da anlattığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm sürecini yöneteceğini söyleyen Arısoy, “Halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Tüm bunları daha fazla oy almak için söylemedik. Verdiğimiz birçok sözü de İBB Adayımızla, bürokratlarıyla taahhüt etmiştik. İBB seçim sonucuyla ilgili verilecek karara da boynumuz kıldan incedir. Duruma göre önümüzdeki ay varsa konuşulması gereken şey, yeniden konuşuruz. Hepimiz buradayız ve buralıyız” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi’n de 15 yıl önce başkan yardımcılığı yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesiyle Ankara'da müsteşar ve bakan yardımcısı olarak görev alan Ömer Arısoy, 2005 yılında Zeytinburnu’nda Uluslararası Göç Sempozymu yaptıklarını, ilçelerinin kuruluşundan beri göç aldığını ve müsteşar olduğu dönemden beri de Türkiye Göç Kurulu Üyesi olduğunu söyleyerek, konuyla ilgili detaylı çalışma yapacaklarını söyledi.

Önümüzdeki 3 yıl içinde de tekli eğitime geçileceğini ve sınıf mevcutlarının küçültüleceğini, somut bir veri olmadan suçlamaya girilmemesini, nasıl başlanırsa öyle biteceğini ve en iyi hakemin de vatandaş olduğunu söyleyerek konuşmasını bitiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 31 Mart seçimlerinin üzerinden daha çok kısa bir zaman geçmişken, bu tür ağır eleştirilerin yapılmasının kendisini üzdüğünü söyledi. Arısoy, “Hep birlikte Zeytinburnu halkı için bir sinerji üretmemiz gerekiyor. Sizden ezber olmayan, yapıcı ve çalışılmış çözüm önerileriyle birlikte katkılarınızı bekliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Meclis toplantısının ardından tüm meclis üyelerini ve basın mensuplarını yemeğe davet eden Arısoy, Cuma namazı sonrası meclis üyeleriyle birlikte yemek yiyerek, gündemi değerlendirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi