Belediye Başkan Yardımcısı Mehtap Zeynep Zeytin'in de yıkım ekibi ile birlikte gelmesi akıllarda soru işareti bıraktı. Bakırköy Belediyesi İncirli Caddesi üzerinde bulunan Çaparist isimli işletmeye yıkım için  gelen zabıta ekibinin hukuksuz iş yaptığını ifade ederek tepki veren işletme sahibi Ahmet Aykut, kendilerine herhangi bir ihbarnamenin gelmediğini söyleyerek, Meclis Üyesi Yahya Göktaş'ın da ruhsatını almak için kendisine aracı olduğunu söyledi. Aykut, ruhsatının olduğunu ve ruhsatı alma karşılığında da yüklü miktarda para ödediğini iddia etti.






Olay yerine yıkım ekibi ile gelen başkan yardımcısı Mehtap Zeynep Zeytin, işletmenin ruhsata uygun olmadığını, sadece kış bahçesi olan kısmının yıkılacağını söyleyerek, 5237 sayılı kanunun 184. Maddesine göre işletmenin ruhsata uygun olmadığını söyledi. Aykut, "O halde neden ruhsat verdiniz,  neden el altından bir sürü para aldınız, neden 184. maddeyi kaldıracağız diye söz verdiniz" diyerek tpkisini dile getirdi.



İşletmen sahibi Ahmet Aykut "Bana söz verdikleri için bu kadar harcama yaptım. Bana olmayacağını söyleseydiler, bende ona göre işime bakar yatırım yapardım. Böyle kandırmaca olmaz" diyerek isyan etti.



Karşılıklı tartışmalarla çevre sakinlerinin dikkatini çeken olayın ardından, başkan yardımcısı Mehtap Zeynep Zeytin,’’Kim söz verdiyse ona git halletsin" diyerek olay yerinden ayrılırken, yıkım ekibinin de olay yerini terk ettiği gözlendi.



Olayın ardından konuşan işletme sahibi Ahmet Aykut, "Madem ruhsat hukuka aykırıydı neden verdiler. Madem verdiler o zaman hukuku ben değil onlar çiğnediler, çünkü bana 184. Maddenin kaldırılacağını söylediler" diyerek yaşadığı olay karşısında sessiz kalmayacağını söyledi.
 
 Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Yaşam Gazetesi
 

Editör: Haber Merkezi