İSTANBUL- 24 Haziran seçimlerine çok kısa bir süre kaldı. Seçim maratonun başlaması ile beraber siyasi partilerin milletvekili adayları da belirlendi. Kendi bölgelerinde çalışmalara başlayan milletvekili adayları çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, çeşitli internet sitelerinde yayınlanan anketlerden çıkan sonuçlarda oldukça dikkat çekici. Bu bağlamda son dönemlerde en çok takip edilen internet sitelerinden biri olan Milletvekili TV’de, Milletvekili adaylarına verilen destek oyları seçim sonuçlarına dair önemli ipuçları veriyor.

CUMHURBAŞKANLARI DA OYLANIYOR

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği site üzerinden yapılan anketlerde Cumhurbaşkanı adayları ve Milletvekili adayları bir seferliğe mahsus olmak üzere destekleniyor. Sanal ortam üzerinden desteklerini gösteren vatandaşların destekleri sonucunda ortaya çıkan netice ise oldukça çarpıcı bilgiler içeriyor.  Buna göre Cumhurbaşkanlığı adayları arasında en çok desteği yüzde 46 ile Recep Tayyip Erdoğan alırken, yüzde 22 ile Muharrem İnce, yüzde 15 ile Meral Akşener, yüzde 12 ile Selahattin Demirtaş, yüzde 4 ile Temel Karamollaoğlu, yüzde 8 ile Doğu Perinçek sıralaması göze çapıyor.

BAHÇELİ’NİN ARKASINDAN GELİYOR

Milletvekili sıralamasında ise en çok destek alan Milletvekili adayı ise MHP lideri Devlet Bahçeli. Bahçeli’nin ardından gelen isim ise yine MHP saflarında yer alan ve çalışmaları ile isminden sıkça söz ettiren MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Gökhan Türkeş Öngel. Destek sonuçlarına göre en çok desteği alan MHP lideri Bahçeli’nin destek oyu 4191, hemen ardından gelen Gökhan Türkeş Öngel’in destek oyu ise son rakamlara göre 3654.

ÖNGEL’İN BAŞARISI

Sonuçlara bakıldığında MHP’nin başarılı grafiği dikkatlerden kaçmazken MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Gökhan Türkeş Öngel’in de ciddi bir başarı ivmesi kazandığı net biçimde görülüyor. Sonuçlara göre, gerçekleşecek 24 Haziran seçimlerinde MHP’nin özellikle İstanbul 3. Bölge’den ciddi bir başarı ile çıkacağı öngörülüyor.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi