CHP MYK ve PM’de oylanarak adaylığı kesinleşen Başkan Kerimoğlu’nun adaylığını kabul etmediğini söyleyen bir gurup Bakırköylü adına, ilçe binası önünde açıklama yapan Akademisyen Dr. Mehmet Görgülü, “Sanırım buradaki herkes atadan, dededen partili yada parti gönüllüsüdür. CHP, Bakırköylüler olarak bizlerin de sahiplendiği bir partidir” diyerek, Genel Merkez’de ki bazı kişilerin, partiyi çok daha fazla sahiplendiğini ifade ederek, örgütün iradesinin yok saydığını iddia etti.

NEDİR BU PARTİ İRADESİ?

Partiyi sözde sahiplenme adına ortaya bir takım olayların koyulduğunu ve yine sözde masumca bir görüntü verilerek birilerinin kendilerine, “Efendim parti iradesi bu adayı uygun gördü” denilmesini kabul etmediklerini söyleyen Görgülü, “Nedir bu irade? Milli idare mi, örgüt idaresi mi yoksa dar bir kitlenin iradesi mi?” diye sordu.

Zamanın olmadığını gerekçe göstererek belediye başkan adaylığı için ön seçim yapmayan CHP Genel Merkezi’ne seslenen Akademisyen Dr. Mehmet Görgülü, aday açıklaması için geçen zamanın çok daha uzun sürdüğüne dikkat çekti.

Görgülü konuşmasına şöyle devam etti.

KİMSE BENİM ÖZGÜR İRADEMİ KULLANAMAZ!

“Açıklanan adaya saygı duymamız için, akla aykırı bir karar olmaması gerekir. Kimsenin bizim aklımızla alay etmeye hakkı yoktur. Kimse benden daha iyi düşündüğünü iddia ederek, özgür irademi kullanma hakkına sahip değildir. CHP nitelikli, diploma sahibi olmasa bile, okuyan, araştıran, sorgulayan eğitimli bir partidir”

Kişisel zenginliğin olduğu bir parti de, parti içi kavgaların çok normal olduğunu vurgulayan Görgülü, “Başka partinin insanları lider cuntası altında ve onun vermiş olduğu emirlere riayet etmekten başka şeye sahip değildir. Oysa CHP canlı ve dinamik bir partidir. Üyeleri de düşünce üretecek kapasiteye sahiptir. Bu özelliğe sahip bir partinin üyeleri adına, bir kaç kişi karar veremez. Bu benim aklıma hakarettir. Kimsenin de böyle bir yetkisi yoktur” dedi.

96 yılından beri parti üyesi olduğunu ve klasikleşmiş ‘Seçim safına girdik, sessiz olun. AKP’nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz?” söylemlerini dinlemekten bıktıklarını belirten Mehmet Görgülü, “Bu söylemlerle karşımıza dikilenlere soruyorum. Hangi seçimi kazandık?” diyerek tepki gösterdi.

GÖRGÜLÜ, “HODRİ MEYDAN” DEDİ!

Bakırköy’ün nitelikli bir ilçe olduğunu ama nitelik konusunda ciddi sıkıntıları olduğunu dile getirerek konuşmasına devam eden Görgülü, “Birileri bize bir adayı zorla dayatarak, ‘siz düşünme yeteneğine sahip değilsiniz’ diyorsa çuvallar. Bu söylediklerimi aleyhime kullanacaklara da hodri meydan diyorum. Buna cesareti olan varsa, usulüne uygun çıksın karşıma, haklıyı haksızı konuşalım. Bu kadar da iddialıyım” dedi.

KURTULUŞ SAVAŞINDAN ALDIĞIMIZ YETKİ İLE BURADAYIZ!

CHP Genel Merkez’den birilerinin örgütlerini bu kadar karıştırmaya hakkı olmadığını söyleyen Görgülü, “CHP, AKP gibi tarihi olmayan bir parti değildir. Savaş meydanlarında kurulmuş, hareketli bir partidir. Bizler Kuvayi Milliye ve Kurtuluş Savaşı’ndan aldığımız yetki ile buradayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, halktan aldığı yetki ile Cumhuriyet’i kurmuştur. CHP örgütü de bu ruha sahiptir” diyerek devam etti.

Konuşması sık sık alkışlarla ve “Yerel aday istiyoruz” sloganlarıyla kesilen Mehmet Görgülü, “Birilerinin gelip, partiyi cart diye ortadan ikiye bölmeye hakkı yoktur. Bakırköylüler olarak, örgütün ve halkının iradesini pas geçip, dışarıdan atama yapan bir yapıyı kabul etmiyoruz" dedi. 

Devlet memuriyeti yaptığı dönemlerde dahi onlarca soruşturma geçirdiğini söyleyen Görgülü, “CHP ilkelerine sahip, her yerde ve her ortamda partisini sonuna kadar savunan biri olarak diyorum ki; benim irademe kimsenin ipotek koymasına izin vermiyorum” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü. 

İLÇE BAŞKANI ÖRGÜTÜN YANINA İNDİ

Seçim çalışmaları nedeniyle geç saatlere kadar çalışan İlçe Başkanlık Binası önündeki kalabalığın yanına inen CHP Bakırköy İlçe Başkanı Asım Köksal Muş, bina önündekilere “Hoş geldiniz” diyerek, konuşmaları dinlediğini ve kayıtsız kalmayarak aşağıya indiğini ifade etti.

“Burası sizlerin evi” diyerek, ilçe binası önünde toplananları çay içmeye davet eden Muş, “Demokratik kurallar ve parti ahlakı içerisinde herşeyi söylemeye hakkınız var. Söylediğiniz herşeyi genel merkezimize, il başkanlığımıza iletme sorumluluğumuz da var. Yöneticilerimiz konuşmalarınızın hepsini dinledi ve söylemek istediklerinizi gerekli yerlere ileteceğiz. Bu güne kadar örgütün söylediği her şeyi, yönetim olarak yetkililere ilettik. Derdimiz ilçemizdeki en yüksek oy oranını almaktır. Bundan sonra parti kültürü ve ahlakı içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yanlış yapanlar, kendileri bilir. Hepinize saygılar sunuyorum. Burası bizim değil sizin” dedi.

İlçe Başkanı Asım Köksal Muş’u alkışlayan partililer, örgütün iradesini yok sayan genel merkez yöneticilerini kendilerinin de yok sayacağını söyleyerek, anlayışından ve hoş görüsünden dolayı ilçe başkanına teşekkür ederek, alkışlarla ilçe binası önünden ayrıldılar

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi