Konya ya giden bir başka firma olan Özkaymak firmasını aradım ve gerekli görüşmeler yapıldı, otobüslerinin son model olduğunu vs. anlattı bende 6 kişilik yer ayırın dedim. Saatinden önce otogara gittik ve biletleri aldık. Otobüs bir geldi ne geldi. Sanki köy yollarında çalışan trafik kayıtlarından düşen hurda. Bu ne kardeşim vs. dedediysek başka çaremiz kalmadı ve bindik. Saat 21 de otogardan çıktık ve hurda otobüsle Konya ya zamanında vardık.

VAY ANASINI AYNISINDAN DAHA BETERİ

Neyse Askerimizin yemin töreni için Meram a gittik yeminimizi yaptık askerimizi aldık ve dönüşe geçtik. Saat yaklaşık 4 civarı. Bu kez Konya otogarına gittik, İstanbul a giden ve bizim saatimize uyan biletlere baktıysak ta yine en uygun saati Özkaymak firmasında bulduk. İstanbul’dan gelirken yaşadığımız sıkıntıyı anlattım ve aynı şekilde dönüş otobüsüde öyleyse sorun yaşanabileceğini söyledim. Ve aldığımız cevap “ kesinlikle aynı otobüs olamaz O otobüs zaten başka ile gitmek zorunda son model otobüs geleceğini söylediler. İnandık ve 7 bilet kestirdik. Saat 20 oldu bizi İstanbul’a götürecek otobüs bir hışımla otogardaki yerine girdi, hemen yolcular boşaltıldı, bir taraftan yolcu indirilip bavulları verilirken öte yandan gidecek yolcunun bagajı alınıyor ve buyurun beyler bayanlar yerinize geçin denmeye başlandı. Ancak otobüse yönelik ne bir temizlik yapalım, otobüsün sağına soluna bakalım bir sorun aksayan bir yanı veya yağı-suyu varmı diyen yok. İnsanlarda sürekli birbirlerini ite kalka otobüse biniyor. Şöyle bir kafamı kapıdan içeri uzattıydım ki resmen lağım kokusu vurdu burnuma. Dışarı çıktım ve şoförle muavinle ve hatta birkaç yönetici görünümündeki vatandaşla tartışmaya başladım. Dedim ki kardeşim, bu insanlar hayvan mı ya, inenlerin yerine hemen yolcu aldınız, ya bu arabayı bir silerdiniz süpüreydiniz ve hatta havalandıraydınız da sonra insanları alsaydınız. Kafanızı içeri uzatın bakın, içerisi resmen OSURUK- BOK kokuyor. Ayıp değil mi dedim. Bazıları dayılansa da şoför ve muavin tamam beyefendi haklısınız biraz geç kaldık da ondan acele ettik dönmemiz gerekiyordu hemen aracı çalıştırıyorum ve havalandırıyoruz dediler ve yaptılar. Ehhh biraz nefes aldı arabanın içi. Bindim arabaya ne örem, geldiğimiz otobüs bunun yanında lüks kalıyor. Oturduğum koltuk kırık olduğundan oturduğun gibi arkaya yatıyor. Arkadaki vatandaşın kucağına. Kirlilik ve aracın içinin darlığıda cabası. Muavini çağırdım, kardeş bu ne yaa nasıl bir firmasınız dedim. Cevap haklısın abi, ama ben yeni görevi devraldım ve yapabileceğim hiç bir şey yok. Sadece sizlere iç hizmet olarak elimden geleni yapacağım dedi ve yaptı da. Sonuç olarak şunu çok net söylüyorum otobüs firmaları bildik dolandırıcılık çetesi gibi olmuşlar.

Yolcuyu alana kadar her türlü yalan söylenmekte. Hoş bunu bilmeyen yöneticimizde yoktur ya..Benim vatandaşa uyarım böylesi durumlarla karşılaşmamak için sözünü ettiğim iki firmadan bilet alacaksanız aman dikkat…

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi